Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1297536 пати)

Отсутен dextermkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
Одг: Зимски гуми
« Одговори #9060 на: 27 Ноември 2022, 00:41:08 am »
185/60 или 185/65 тожи се буквално најевтините гуми заедно со 195/65 од 15 инчните.
За Continental winter connect за 195/65/15 цена 4290, за 185/60/15 4900 во мото центар беа цените!!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #9061 на: 27 Ноември 2022, 10:36:25 am »
За на снег ќе видам допрва, за суво и нем разлика од старите возени 5 години напраени ко лубеници. Не би зел пак. Тие s3 или s3+  имаа башка слој озгора, барем убаво изгледаа ако ништо повеќе. Сегашниве се hp2 95h, демем наследници на s3
Тапа! Сава никогаш немале добра гума, да речеш еј успеале да направат производ што ќе се рамни со конкурентите.
A фалени, фалени, невестава не ми ја фалеа толку... Школо за друг пат.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 785
« Одговори #9062 на: 27 Ноември 2022, 11:27:35 am »
За парите Fulda се врв, поефтино поскапо е ствар на можност/потреба.
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Fulda/Kristall-Montero-3.htm
ekupi.mk Kristall Montero 3

Е сега и Diplomat има за 3200ден, ама пак ќе речам зависи од џеб/потреба.
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9063 на: 27 Ноември 2022, 12:12:20 pm »
185/60 или 185/65 тожи се буквално најевтините гуми заедно со 195/65 од 15 инчните.
За Continental winter connect за 195/65/15 цена 4290, за 185/60/15 4900 во мото центар беа цените!!!

Сфаќаш дека 2400 денари е разликата за буквално најдобрата, најскапата гума што може да се купи со пари, така?

И сфаќаш дека не е пица ова, па ќе даеш 2400 и отишле во ветер и во шоља после?

Континентал купуваш за колата што ја сакаш и планираш да ја чуваш додека гумите не се стари и неискористливи, не купуваш за да ја шитнеш колата сосе гуми за 4 месеци и да усреќиш некого.

Ако ти е скапо да даеш 2400 денари плус, бирај друга гума, а не да ставаш балони на мало градско возило и после да пишуваш теми "ми фаќа на дупки и кога ќе седнат двајца позади".

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #9064 на: 27 Ноември 2022, 13:52:56 pm »
Кај мене повеќе беше разликата, ама немаше тоа што батам... Можда требше да бидам  упорен.... Али бидна.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #9065 на: 27 Ноември 2022, 13:56:15 pm »
Кај мене повеќе беше разликата, ама немаше тоа што батам... Можда требше да бидам  упорен.... Али бидна.
Беља, сега не ќе можеш да возиш +50км/ч од знаци :(

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6365
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9066 на: 28 Ноември 2022, 07:23:47 am »

Не се исплаќа, 5000ден да дадеш за помала гума пак и со корсата ти небаре ќе леташ. Давантито 19ки на поршето мое помалку ме коштаа.
Порано таа димензија беше една од најефтините ама со Сувојте сега се сменаа бројките изгледа.

Ако имаш пари давај!, ама реално за помалку пари можиш да земиш „малку послаба гума“.
Мене ми ги фалеа Саилун во Мотоцентар многу се трошеле, топ гума била, ама знаеме оти била топ, оти е најефтина.  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13834
« Одговори #9067 на: 28 Ноември 2022, 10:13:56 am »
Ужас од гума, комплетно префорсирана и неосновано ценета. Тоа е можно само кај нас.
Вторпат го правам муабетов - има класи подобри гуми за истите или помалку пари. Ама не, Сава па Сава. :'(

Да, на снег солидна. И толку. Со сè останато - на дно.

Никогаш, ама асполтуно никогаш не сум имал проблем со Сава. Ни предна, ни задна вуча.
Ни малку наврнато, нит подмрзнато ниту пола метар снег.
Битолско дете сум, така што знам што е снег ;D
Едина маана на Савата е што се бучни.

Сеа да седнете да ми кажувате дека Continental се подобри, знам дека се подобри. Светлосни години.
Ама се дупло поскапи.

За буџет гума, ако изборот е кинеска и овие, Сава е далеку подобра во секој поглед.

Затоа луѓето ги сакаат.

P.S Со цениве годинава веќе го губат статусот на евтина буџет гума и веќе навлегоа во други води, што според мене е утка. За малку повеќе пари се земаат подобри гуми - да речеме Hankook.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #9068 на: 28 Ноември 2022, 10:52:17 am »
Ужас од гума, комплетно префорсирана и неосновано ценета. Тоа е можно само кај нас.
Вторпат го правам муабетов - има класи подобри гуми за истите или помалку пари. Ама не, Сава па Сава. :'(

Да, на снег солидна. И толку. Со сè останато - на дно.

Никогаш, ама асполтуно никогаш не сум имал проблем со Сава. Ни предна, ни задна вуча.
Ни малку наврнато, нит подмрзнато ниту пола метар снег.
Битолско дете сум, така што знам што е снег ;D

Сеа да седнете да ми кажувате дека Continental се подобри, знам дека се подобри. Светлосни години.
Ама се дупло поскапи.

За буџет гума, ако изборот е кинеска и овие, Сава е далеку подобра во секој поглед.

Затоа луѓето ги сакаат.

P.S Со цениве годинава веќе го губат статусот на евтина буџет гума и веќе навлегоа во други води, што според мене е утка. За малку повеќе пари се земаат подобри гуми - да речеме Hankook.
Еве еден дел од ПП во поглед на бучност на Ханкук (летни) што му ја пратив на еден аматер зад волан ;D

Цитат
Имено, имам 2 Хјундаи на ново купени со намонтирани од дотичните гуми, кинерџи 425.
И кај двете коли се бучни, односно немам возено побучна гума. (Можеби дека се размазив со премиумки претходните години).
Истата констатација ја имам прочитано на еден куп странски форуми.
На сите коли сум возел Ескимо како зимски, што значи може да се земат како сидро/репер/константа, како љубиш.. Ескимото секогаш биле побучни од летниот сет. Со Ханкукот е обратно, Ескимото се потивки.
Пред 4 години на i10ката ги сменивХанкукот со Сава (не ми текнува модел), потивки се.
И последно, кога пред 6 години бирав кола, тест вожњите на сите коли ги правев по иста рута, со исти брзини, само кај i30 осетив галама, прво помислив поради зимските гуми, но се испостави дека не се зимски. Фамозниот Ханкук 425.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9069 на: 28 Ноември 2022, 22:02:14 pm »

И што се лизгаат како сличуги.

Фамозниот Ханкук К425  https://alltyretests.com/hankook-k425-kinergy-eco-test-review/

Има и лексилиум, може да помогне.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #9070 на: 28 Ноември 2022, 22:21:19 pm »

Фамозниот Ханкук К425  https://alltyretests.com/hankook-k425-kinergy-eco-test-review/

Очигледно си ги возел Ханкукот и Ескимото само на монитор читајќи тестови.
Земи со тастатурата по глава, поефикасно е од лексилиум :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #9071 на: 28 Ноември 2022, 22:23:49 pm »
Eve me so sava sekoj den kako driftam
Bash zatoa gi zemav deka lizgaat da go driftam kombeto malce

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9072 на: 28 Ноември 2022, 22:26:49 pm »
Eve me so sava sekoj den kako driftam
Bash zatoa gi zemav deka lizgaat da go driftam kombeto malce

Па смени ги не се заебавај.

Очигледно си ги возел Ханкукот и Ескимото само на монитор читајќи тестови.
Земи со тастатурата по глава, поефикасно е од лексилиум :D

Не сум ги возел само на монитор и на нитфорспит сум ги возел

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #9073 на: 28 Ноември 2022, 22:26:57 pm »

Меѓу најтивките на 80кмч, такво беше и моето искуство. Страшно колку тивки гуми, згора на тоа што и беа меѓу најефтините.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9074 на: 28 Ноември 2022, 22:31:37 pm »

Меѓу најтивките на 80кмч, такво беше и моето искуство. Страшно колку тивки гуми, згора на тоа што и беа меѓу најефтините.

Абе остај тие глупости, слушај колегава што ти кажува, ти не знаеш само ривјуа си читал.