nadvor od conti, imam vozeno goodyear, hankook, mishelin i sitno nesto nekoj drugi... najpogodeni mi se Continetalkite i toa saglam vozenje po planini na skijanje i koga rabotev na proekti vo Bosnai i Kosov vozenje na sneg dozd milijon planini pominati...
@RedEco sega koga gi spomna kontinental i miselin, mozis li da izdvois razliki i slicnosti megju niv dve vo zimska varijanta (posebno za na sneg/mraz i vo pogled na MEKA i tivka voznja ... tie 4 parametri mi se naj bitni)? Treba da zemam zimski gumi ama se mislam (ako ostane nekoja para plus) dali da se miselin alpin6 ili neshto poeftino od tipot na kleber ili nokian, pri toa miselinot gi smetav za naj naj (ne deka imam licno iskustvo so niv ama od rekla kazala .. neli naj poznati se miselin na balkanov). Shto e toa shto kontinentalot gi pravi podobri/poloshi??
contite se potvrdi dodeka mishelinkite mi deluvaat kooo balonki, continentalkite sneg fakaat/grebat za razlika od niv Miselinkite pomeki i poleplivo deluvaat i nema taka da fatat da kornat sneg ako zatreba... na krivina ist oset na balonki i tvrda guma...
so conti imam vlezeno vo blaga kivina u akvaplaningot na avtopat i me nemaat razocarano bez pogoleema destabilizacija pominav...
poslednava zimska vozev Hankook (so kolava gratis dobieni) i me razocaraa na malku sneg mavrovi anovi na krivinkite si prolizguvaat koo na staza da sum a vozev popretpazlivo od normalno sto vozam...
mojte cuvstva se takvi neznam kolku se objektivni / subjektivni ...
eve gi namontirani;TS870ki taze 33ta nedela od 2021