Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вчера се подновив со 4 нови Hankook Winter i'cept evo2 SUV (215/70/16) земени од Stop&Go. Прв впечаток после замената е покрута вожња и генерално малце побучни гуми. Повеќе импресии штом ги провозам повеќе време и секако кога ќе паднат температуриве/ќе падне снег. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: @ILE@ на 06 Ноември 2019, 08:25:37 amВчера се подновив со 4 нови Hankook Winter i'cept evo2 SUV (215/70/16) земени од Stop&Go. Прв впечаток после замената е покрута вожња и генерално малце побучни гуми. Повеќе импресии штом ги провозам повеќе време и секако кога ќе паднат температуриве/ќе падне снег. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Иле, денеска ги монтирав исто на спорташот мишелинките алпин што ти ги пратив на слика и искрено се зачудив многу побучни од летните ханкок вентус приме. Имам некое чувство ко оние големи крампони да возам низ град.. и како забрзуваш така се побучни иритантноSent from my iPhone using Tapatalk
Ај да прашам На ниет сум за земам гуми или Kleber Krisalp HP3 или bfgoodrich g-force winter 2На изглед е истата гума:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Дали некој има прецизен податок за разликите меѓу двете гуми? Тоа што едните биле произведени во Романија а другите во Унгарија нема некое значење, туку дали има разлика во смесата некаква.
Сава Ескимо Ѕ3+ 205/55 Р16 се 3315ден во Пневматик со бесплатна монтажа и балансирање.Уствари гумите на сметка се поефтини, само додадена е монтажата и балансирањето.
Заинтересирм сум и јас за Kleber krisalp Зимски гуми и малку истражував, и се што прочитав е позитивно, на многу тестови од 2017,2018,2019 се наоѓа во топ 10, http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kleber/Krisalp-HP3.htm цената е многу поволна, за 195/65/15 на kupigumi.mk има понуда од 2810ден за димензии 195/65/15
Цитат: Tischläufer на 09 Ноември 2019, 19:30:19 pmАј да прашам На ниет сум за земам гуми или Kleber Krisalp HP3 или bfgoodrich g-force winter 2На изглед е истата гума:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Дали некој има прецизен податок за разликите меѓу двете гуми? Тоа што едните биле произведени во Романија а другите во Унгарија нема некое значење, туку дали има разлика во смесата некаква.Исто срање друго паковање..