Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1779847 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #7920 на: 09 Ноември 2019, 19:30:19 pm »
Ај да прашам :)

На ниет сум за земам гуми или Kleber Krisalp HP3 или bfgoodrich g-force winter 2

На изглед е истата гума:

Дали некој има прецизен податок за разликите меѓу двете гуми? Тоа што едните биле произведени во Романија а другите во Унгарија нема некое значење, туку дали има разлика во смесата некаква.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #7921 на: 09 Ноември 2019, 19:38:58 pm »
Исти се гумите потполно, нов модел и на тестови се одлични. Татко ми зема пред 2 недели bf goodrich ама уште ги нема монтирано да ти кажам импресии.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
    • Womens From Your City - Anonymous Sex Dating - No Verify
« Одговори #7922 на: 09 Ноември 2019, 19:55:11 pm »
Ставени BFGoodrich-от на Голфот пред 2 недели. Вака на прв поглед сосема во ред. Ќе видиме како ќе се покажат во зимски услови. А најверојатно се работи за истата гума со Kleber дефинитивно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7923 на: 09 Ноември 2019, 19:58:53 pm »
Иста ешарата, иста е цената, но дали има разлика некоја структурна. На пример знам дека гуми кои се за руски пазар и за европски не се баш исти. Ист модел со иста шара ама кај руските има еден слој повеќе кевлар. Ова го слушнав на една кратка презентација во Молдавија во Кишинев ама ич не се сеќавам дали се работеше за Матадор или за некоја друга источњачка марка. Кај нас гледам се нудат и Клебер и БФГудрич, така да не ќе да се наменски за различен пазар :(

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #7924 на: 09 Ноември 2019, 20:03:33 pm »
Чим така, БФ-от нели се пореномиран бренд?

Ако сакаш да не ти биде шубе, земи ги тие.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #7925 на: 09 Ноември 2019, 21:27:59 pm »
Вчера се подновив со 4 нови Hankook Winter i'cept evo2 SUV (215/70/16) земени од Stop&Go. Прв впечаток после замената е покрута вожња и генерално малце побучни гуми. Повеќе импресии штом ги провозам повеќе време и секако кога ќе паднат температуриве/ќе падне снег.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Иле, денеска ги монтирав исто на спорташот мишелинките алпин што ти ги пратив на слика и искрено се зачудив многу побучни од летните ханкок вентус приме.
Имам некое чувство ко оние големи крампони да возам низ град.. и како забрзуваш така се побучни иритантно

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
« Одговори #7926 на: 09 Ноември 2019, 21:35:57 pm »
Вчера се подновив со 4 нови Hankook Winter i'cept evo2 SUV (215/70/16) земени од Stop&Go. Прв впечаток после замената е покрута вожња и генерално малце побучни гуми. Повеќе импресии штом ги провозам повеќе време и секако кога ќе паднат температуриве/ќе падне снег.

Иле, денеска ги монтирав исто на спорташот мишелинките алпин што ти ги пратив на слика и искрено се зачудив многу побучни од летните ханкок вентус приме.
Имам некое чувство ко оние големи крампони да возам низ град.. и како забрзуваш така се побучни иритантно

Sent from my iPhone using Tapatalk
Јас морам да признаам дека Ханкукот легнаа перфектно кај мене на Спортажот. Дури и звукот од нив е минимално погласен од летните. Веќе поминав некои 200 километри со нив и немам никакви забелешки сега за сега.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Отсутен Cicko Kumplug

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #7927 на: 10 Ноември 2019, 22:31:18 pm »
Заинтересирм сум и јас за Kleber krisalp Зимски гуми и малку истражував, и се што прочитав е позитивно, на многу тестови од 2017,2018,2019 се наоѓа во топ 10,

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kleber/Krisalp-HP3.htm

цената е многу поволна, за 195/65/15 на kupigumi.mk  има понуда од 2810ден за димензии 195/65/15

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7928 на: 11 Ноември 2019, 07:54:56 am »
Сава Ескимо Ѕ3+ 205/55 Р16 се 3315ден во Пневматик со бесплатна монтажа и балансирање.
Уствари гумите на сметка се поефтини, само додадена е монтажата и балансирањето.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #7929 на: 11 Ноември 2019, 07:59:54 am »

На ниет сум за земам гуми или Kleber Krisalp HP3 или bfgoodrich g-force winter 2

На изглед е истата гума:

Дали некој има прецизен податок за разликите меѓу двете гуми? Тоа што едните биле произведени во Романија а другите во Унгарија нема некое значење, туку дали има разлика во смесата некаква.

Јас ги имам BF 3 години на елантрата до сеа супер.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7930 на: 11 Ноември 2019, 08:35:11 am »
Сава Ескимо Ѕ3+ 205/55 Р16 се 3315ден во Пневматик со бесплатна монтажа и балансирање.
Уствари гумите на сметка се поефтини, само додадена е монтажата и балансирањето.

Доплаќаш уште 250 денари по гума, вкупно 1000-че и купуваш саглам гума на пример BFGoodrich што е одлично рангирана.

За само 1000 денари.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #7931 на: 11 Ноември 2019, 20:54:30 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656
« Одговори #7932 на: 13 Ноември 2019, 05:30:51 am »
Заинтересирм сум и јас за Kleber krisalp Зимски гуми и малку истражував, и се што прочитав е позитивно, на многу тестови од 2017,2018,2019 се наоѓа во топ 10,

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kleber/Krisalp-HP3.htm

цената е многу поволна, за 195/65/15 на kupigumi.mk  има понуда од 2810ден за димензии 195/65/15

Ги воам јас веќе 3 зими, добри се. Возени по снег по дожд по кал секакво возење имаат видено, не ме изневериле никогаш. Јас би купил пак Клебер.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7933 на: 13 Ноември 2019, 07:06:09 am »

На изглед е истата гума:

Исто срање друго паковање..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7934 на: 13 Ноември 2019, 20:31:58 pm »

На изглед е истата гума:

Исто срање друго паковање..

И јас мислам исто, ќе си земам Клебер ондак, поблиску ми е до дома.