Супер видео, многу е убаво да се видат вакви работи за да се надминат оние стереотипине за „зимска гума треба да е потесна.“
Или наjбитно според мене во целото видео е да си купиш добра, квалитетна зимска гума а дали било широка или тесна игра улога једино на стаза во Финска.
Најбитно во целото видео е дека демонстрацијата е популистичка и располага со многу малце квалитена содржина. Веројатно сака да се демонстрира фактот дека перформансите на зимсиките гуми се далеку подобри од оние на целосезонските. Е сега прашањето е, што оечкуваат оние што купуваат гуми за сите сезони? Здравата логика би рекла секому, дека нема да бидат добри колку соодветно ценети летни во лето ниту подобри од зимски во зима. Но дали е подобро да возиш 8 гуми од Ш категорија или 4 гуми од А категорија? Овој тест не го дава тој одговор. Исто така какви гуми ќе се решиш да возиш во Шпанија и во Канада не се одмерува исто. Јас не памтам последниве 5 зими локално да имало врзно повеќе од 3 дена со температури под -15 а ниту вкупно повеќе од 10 дена со такви темепратури во цел зимски период онаму каде што јас сум се движел.
И јас бев препаметен и не прифаќав сугестии за зимски гуми, па на југото возев тигар 621 за сите сезони.
Така беше се додека, во снежни услови, избегнувајки пешак на пешачки се утепав од контејнер.
Штетата беше поголема од цената на зимски гуми, не сметајки евентуални последици од ударот во пешакот.
Наредна сезона си купив ескимо.
Верувај, зимска гума е благодет, особено ако не си спремен да се откажеш од возење во тие недела дена во годината кога има снег.
Гледам се фаќаш за премиум гуми...
Зетот имаше мишелин за сите сезони, кој модел не се сеќавам, не можеше да искачи угорница со снег, јас со ескимо s3, без проблем. Со исти модел коли!
ПС
Сега и он вози ескимо, не дека нема пари да си приушти премиум