Како бе на -30 со летни што правите возете или се санкате
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk
Е ајде де, не знам зошто не им е по закон, ама мислам им дава провинцијата субвенции за зимски гуми. Солидно заебуење прв пат кога возев, на неколку семафори стискај на кочница, али не застануе и на сред раскрсница ќе допре едвај, па после се враќаш у рикверц на семафор да си чекаш. Гледав другите го праеа истото, па и ја по нив, ама после разбрав дека ако при полагање тоа ти се деси и се вратиш назад автоматски те паѓаат, што е и логично.
@Ѓорѓи Ова на мапа ми изгледа на Берово? Ова се евиденции од прошла година.
2 дена температурата да ми е -23,
веднаш потоа трошам 1000 евра.
Ама не на гуми, туку на авионски лет во еден правец.
Освен ако си Трајче Манев, па ова не ти смета воопшто 
Страшно звучи, ама брзо се адаптира човечкото тело. Кога ќе се качи на -10 више почињаш да подоткопчуеш јакна, одма е полабаво.
https://www.facebook.com/121312607937752/photos/a.1587152751353723/2097312777004382/?type=3&theater
Пред неколку зими бев кај другар на гости во Берово, сабајлето кога си тргав назад за Скопје температура на термометар беше -27, во кола -26. Ова беше околу 7 сабајле, кога и да е првиот автобус за Скопје. Јак студ.
2015/2016 во Маврово на 1 јануари беше -24 утринска, околу 9 саат. На другар му замрзна нафтата низ цевките, ја истуркавме колата на сонце и ја запали на 3 јануари
Ставаат некои адитиви, секоја зима им паѓа до -30 и си пали нормално колата. Гледам си возат VW TDI, обично Jetta им праи ќејф. Дизел потешко ќе запали без да е укључен у струја со
block heater (го држи топол антифризот, па со тоа и моторот и полесно пали). Некои ставаат „ќебиња“ (греачи) на акумулатори, некои греачи на картери лепат одоздола за уљето да тече полесно. Некои ништо од ова не прават и пак си немаат гајле, кој како.