Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1480943 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #6840 на: 27 Ноември 2017, 10:46:15 am »
Icept W320 тестираниот е нов модел, пуштен е за зимата 2014 или 2015 не се сеќавам кога ги купив

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #6841 на: 27 Ноември 2017, 10:57:47 am »
Мене стварно не ми е јасно зошто уште Nexen се гледа како буџет булшит бренд. Н
Затоа што за разлика од другиве гуми кај нас, има реална цена. По други земји не е толку голема разликата помеѓу нексен и мишлен како кај нас што е. И коа ќе видш дека нешто е ефтино, автоматски го класифицираш во „кинеско“.  :)
Tocno toa e pricinata. Plus sto dosta modeli na Nexen se Made in China, ete ti "kineska guma". I tolku kinezarii so "Power renger" iminja drzat ista cena so Nexen kaj nas.
Duri gumariite se organizirani I sirat dezinformacii protiv Nexen.
Motocentar (koi za mene se preskrtani poradi slicni komentari) na prasanje dali imate Nexen odgovaraat so "decko, nie sme firma za gumi".

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6842 на: 27 Ноември 2017, 11:01:01 am »
Епа од тие огромни маржи и колење на народот направија толкави салони и капитал. Сега нормалниве им ги матат сметките, ко ќе ми текне само енерџи сејверот од олимпико 14 ки колку пари ги платив(околу 20000), сега има 17ки одлични за тие пари.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6843 на: 27 Ноември 2017, 11:06:48 am »
Icept W320 тестираниот е нов модел, пуштен е за зимата 2014 или 2015 не се сеќавам кога ги купив

Ќе да е некаков проблем со конкретната димензија, во друга димензија w320 имаат солидни резултати. Мое лично мислење е дека не се зема асиметрична зимска гума (стануваат се поретки) и секогаш се оди на симетрична. Дури и летна би одбрал симетрична, само што веќе никој не ги произведува.

Во однос на Нексен, главен проблем кај нас е лошиот импортер. Од 1ви октомври па се до ноември вртев во Турбомакс за понуда да ми дадат за зимски и ми се јавува цело време некоја цуца и цело време истата прикаска. Стигнува нова пратка за една недела сега немаме ништо на лагер. На мое прашање која ќе биде цената, не знае да каже затоа што ќе биле поскапи од лани. Колку поскапи? Не знае. Плус поделиле сетови нексен низ сите локални вулканизери по градовите за да им ги продаваат. Многу несериозно. А Олимпико се познати по бричење. Јас сеуште се чудам кој оди таму да купува гуми по тие нивни цени. За секоја димензија што сум се јавил да прашам таму, сум добивал 20 посто повисоки цени во однос на конкурентите. Зборам за идентична гума.
« Последно менување: 27 Ноември 2017, 11:14:25 am NeVeNR »
Зини да ти кажу.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6844 на: 27 Ноември 2017, 11:19:37 am »

Motocentar (koi za mene se preskrtani poradi slicni komentari) na prasanje dali imate Nexen odgovaraat so "decko, nie sme firma za gumi".
[/quote]

HAHAHAHA :D Like za Motocentar hhaha :D  mislam tragicen e komentarov, ama mnogu smesen

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
« Одговори #6845 на: 27 Ноември 2017, 11:22:28 am »
Немаат нексен ама затоа имаат рикен. ;D
Зини да ти кажу.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6846 на: 27 Ноември 2017, 11:39:19 am »
Алиас Тигар. Исти к*р, исто пакување.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6847 на: 27 Ноември 2017, 11:52:49 am »
Во однос на Нексен, главен проблем кај нас е лошиот импортер. Од 1ви октомври па се до ноември вртев во Турбомакс за понуда да ми дадат за зимски и ми се јавува цело време некоја цуца и цело време истата прикаска. Стигнува нова пратка за една недела сега немаме ништо на лагер. На мое прашање која ќе биде цената, не знае да каже затоа што ќе биле поскапи од лани. Колку поскапи? Не знае. Плус поделиле сетови нексен низ сите локални вулканизери по градовите за да им ги продаваат. Многу несериозно.

Бибај се главни увозници. Ама откако се фатија да го прават новион објект, нит сајт им работи нит гуми носат.
Се јавив минатата недела и го добив истиот одговор, треба наредна недела да стигнат ама не им се верува дека ќе има зимски. Ол сиз’н имаат и требало да има во новата пратка.
Не знам како не им се верува, или правиш порачка или не правиш, ваљда знаеш што си порачал да стигне.
Откако ќе го отворат новиот салон, мислам дека нема веќе Нексен да се продава по цена по која се продаваше до сега.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6848 на: 27 Ноември 2017, 11:56:08 am »
A turbo servis ili kako se vikaa onie do motocentar? Kaj Cepo od Dzhorche? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6849 на: 27 Ноември 2017, 11:57:44 am »
според прикаските, они зимаат од Бибај
може грешам (истиот одговор го добивам и кај нив и Борче...)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6850 на: 27 Ноември 2017, 12:18:11 pm »
Сите зимаат од Бибај.

Sent from my Redmi Note 4x

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
« Одговори #6851 на: 27 Ноември 2017, 12:34:05 pm »
Во однос на Нексен, главен проблем кај нас е лошиот импортер. Од 1ви октомври па се до ноември вртев во Турбомакс за понуда да ми дадат за зимски и ми се јавува цело време некоја цуца и цело време истата прикаска. Стигнува нова пратка за една недела сега немаме ништо на лагер. На мое прашање која ќе биде цената, не знае да каже затоа што ќе биле поскапи од лани. Колку поскапи? Не знае. Плус поделиле сетови нексен низ сите локални вулканизери по градовите за да им ги продаваат. Многу несериозно.

Бибај се главни увозници. Ама откако се фатија да го прават новион објект, нит сајт им работи нит гуми носат.
Се јавив минатата недела и го добив истиот одговор, треба наредна недела да стигнат ама не им се верува дека ќе има зимски. Ол сиз’н имаат и требало да има во новата пратка.
Не знам како не им се верува, или правиш порачка или не правиш, ваљда знаеш што си порачал да стигне.
Откако ќе го отворат новиот салон, мислам дека нема веќе Нексен да се продава по цена по која се продаваше до сега.

Баш така, гумите не се кинески ама услугата им е кинеска.
Зини да ти кажу.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #6852 на: 27 Ноември 2017, 13:13:54 pm »
Напротив, Кинезите се мноооогу услужливи. И ке напраат се за да те услужат ;)

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #6853 на: 29 Ноември 2017, 09:15:45 am »
Значи како сте се обединети позади Нексен чоек да помисли дека ве плаќа некој од таму :)
Така што ке ги тестирам нив зимово па ке видиме што ке испадне.

Иначе у Бибај јас си ги најдов гумите од прва, ги имаа на лагер. Може им дошла турата што ја зборите проверете си.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6854 на: 29 Ноември 2017, 09:27:17 am »
@duffymkd

што гуми зема ?
зимски или 4С ?