Причината е таа што ништо не си прочитал од тоа што сум напишал 
Прочитав, само некаде фалеше логика, па пробав да ја најдам.
1. Фино напишав дека имам зимски гуми, ама кога има критични денови, 3 се у годината, немора да ја возам колата, туку можам да се возам во автобус како сите нормални луѓе во светот.
Сакаш да кажеш дека во Влае имате тропска клима, па температурата на воздухот е цело време над 20 степени и не врне дожд, освен 3 дена во годината кога паѓа под 20 и има смисла да се вози со зимски гуми?

Кај мене во Карпош 2, уште во Октомври во часовите кога не спиеме, т.е. кога е веројатно дека ќе имаме потреба од возење кола, просечната температура е под 20, а во Ноември под 15. И се така до Март-Април, а во меѓувреме не ретко врне дожд и снег. Па така ние сме осудени да возиме со зимски гуми доколку сакаме да ни бидат стабилни возилата.
2. У тие најјебани три дена сигурно нема да планирам пат на месечината, туку ке гледам да дремам под кебе у соба и да си го дрвам.
Да де, во тие три дена ќе седиш дома. Ама шо правиш ако на пример треба да излезеш од Влае, каде веќе нема тропска клима и температурите се пониски? Ваљда ја паркираш колата на граница на Влае и после продолжуваш со реиз?
3. Кој спомна 20к годишно?
Јас, а ги спомнав во контекст на тоа дека ги извозувам гумите многу побрзо пред да им помине мандатот од 5 сезони. Практично со 13К (8К со летните и по 5К со зимските) за 5 сезони ќе им го извозиш мандатот на двата сета гуми, доколку се квалитетни, т.е. доколку не се пластикарија која не се троши. Па слесдствено, нема поента да чуваш еден сет на гуми ако веќе правиш нормална километража.
4. Јас прашав зошто се правени споредби само на летни гуми во зимски услови, а не и зимски гуми во летни услови. Едвај еден најдовме...Еве и 5 нека се наспрема 5 милиони обратни?
Затоа што многумина од оние кои сметаат дека сеедно е какви гуми возат, и лете и зиме возат со летни гуми, а малкумина од нив возат со зимски. Според мене, помалку опасна варијанта е возење со зимски гуми во текот на целата година. Па веројатно и затоа се повеќе видеа се прават за да се потенцира опасноста од возење со летни гуми кога не е време за нив.
5. Друг пут читај пред да напишеш нешто и не го глуми Миле.
Ти дај му ги на Миле дипломата и сертификатите за да има со што да се брише кога ќе му се оди по голема нужда.
чекај чекај.. како тоа немаш пари? нели пред извесно време викаше дека за во македонија е таман да се има плата од 2.000 евра месечно?
Скромен е он. Него може му се доста.