исто се стари, на иста кола се возени, исто се пумпани (обавезно по пропис), ниту една не е оштетена, иста димензија, ист режим на возење. И едните и другите се прскани со спреј за гуми (3-4 пати вкупно, претежно на крај на сезона), соодветно се ротирани. Од ист добавувач се купени, со иста пратка (чекав да стигнат). Не сум сигурен дали се иста недела произведени, не сум забележал, но секако се 2010-та година сите 4.
Исто се излижани (максимум 2мм) но полските се испукани а енглеските не се. Денес ги сменив и денес ги гледав.
Од друга страна, Фулда произведени во Полска, сите 4 гуми се идентични на изглед, исто се стари како мишелинот, произведени 2010-та. Ниту една не е испукана а се исто третирани како мипелинот, со истото средство за гуми, исто пумпани, исто возени (само зимно време).
Филип, за да стереотипизираме треба информациите да се фискирани и точни па да речеме Мишелин од Полска не чинат а тие од англија чинат. Но не располагаме со доволно статистички податоци за да заклучиме. Затоа немој да кенкаш одма, полесно било да стереотипизираме. Ни тоа не е лесно денес. Полесно е да речеме дека Мишелин генерално чини или не чини отколку да стереотипизираме дека мишелин од полска нечини а од англија чини.
Некој неписмен (според мене) вулканизер на пријател му кажал дека грешка се правело на кола со предна вуча преоритет и подобро било позади да се стават две зимски или пак тие две што се подобри позади да се ставам демек тоа било грешка што сите ја прават...мислење...?
Сосем точен. Вулканизерот дал пријателски совет а не комерцијален. Такви луѓе што повеќе ги има толку подобро за секој поединец. Тој вулканизер и тоа како е писмен, сега да одите и да му се извините на човекот.