Автор Тема: SMS GPRS GPS Traker za (po) miren son  (Прочитано 11019 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
Одг: SMS GPRS GPS Traker za (po) miren son
« Одговори #31 на: 03 Септември 2018, 06:19:12 am »
Алфа више никад, сад на реду је бесмртни голф  ;D
Јас јавно кажав, и ќе повторам.. Ако икад купам било каков фолксваген (фехлер ваген) дозволувам да ми пукате у глава... А ако биде дизел, прво за јајца обесете ме на плоштад, едно 24 саати да се мучам, па после пукајте...

Толку те има изневерено алфата и некојси vw што ги мразиш толку.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Marjan M. T.

• Почетник
  • *
  • Пораки: 31
    • Dzam
« Одговори #32 на: 04 Септември 2018, 18:56:08 pm »
цена за 6 уреди одеднаш?
две цени:
-со монтажа
-без монтажа

и последното да прашам.... гаранција дека ке се почитува како деловна тајна на што возило си вградил?

078523155 javi se ke se dogovorime
50% of something is more than 100% of nothing

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #33 на: 06 Септември 2018, 01:16:09 am »
Алфа више никад, сад на реду је бесмртни голф  ;D
Јас јавно кажав, и ќе повторам.. Ако икад купам било каков фолксваген (фехлер ваген) дозволувам да ми пукате у глава... А ако биде дизел, прво за јајца обесете ме на плоштад, едно 24 саати да се мучам, па после пукајте...

Толку те има изневерено алфата и некојси vw што ги мразиш толку.

-алфи 2 лично мои, и уште 100 на мои пријатели... не ми се ни збори колку расипливо е тоа чудо од бренд...
-фехлер вагон, затоа што секоја 3-та кола е тоа... и дизел се претежно... ке рече некој и ја возев дизел еднаш.. да, од мои 100 коли, возев еднаш... еднаш и ни никад више... ;)
-е комбето ми е дизел.. јбг, приморан сум, зашто нема бензинции од транспортни возила со толкав габарит, инаку и тоа би било бензинец, гарантирам... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #34 на: 06 Септември 2018, 10:53:48 am »
На плин возиш.
Не возиш на бензин.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #35 на: 06 Септември 2018, 11:50:02 am »
На плин возиш.
Не возиш на бензин.
Лош обид за диксредитација на мојот текст и поента... Погонското гориво дали е бензин или плин е сосема небитна работа. Збориме за технологија, која НЕ Е ДИЗЕЛ...
Патем речено, можам и ја таква лоша теза да склопам, за да ти вратам со иста мерка... На пример: моторот  ми е само на бензин. ;)
Или еве уште една:
Бензинот помалку загадува од дизел. Плинот помалку од бензинот, значи на плин, тројно помалку загадувам од дизел...

Звучи брз врска нели? Е звучи... Исто како и твојот пост... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #36 на: 06 Септември 2018, 12:42:23 pm »
Како технологија. Сите мотори се исти.

Само ти возиш на Плин, а кажуваш како без бензин не можиш.
Нон сенс.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #37 на: 06 Септември 2018, 14:17:16 pm »
Бензинот помалку загадува од дизел. Плинот помалку од бензинот, значи на плин, тројно помалку загадувам од дизел...

Ова е интересна тема за дискусија, и у старт ти е тезата погрешна.

Али многу интересна тема за дискусија. :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43699
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 06 Септември 2018, 14:38:48 pm »
Интересна е, ќе постирам после некои тестирања од аутобилд. Само на CO2 губи бензинецот - што е нормално, потшо директно зависи количеството CO2 од количество согорено гориво (односно потрошувачка).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #39 на: 06 Септември 2018, 22:46:41 pm »
Како технологија. Сите мотори се исти.

Само ти возиш на Плин, а кажуваш како без бензин не можиш.
Нон сенс.
Па неможе без бензин, како ќе му пали додека да префрли на плин?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #40 на: 08 Септември 2018, 19:31:06 pm »

Ова е интересна тема за дискусија, и у старт ти е тезата погрешна.

Али многу интересна тема за дискусија. :)
да погодам може? дизелот е по еколошки од бензинецот?  ааааа хахахаха... до тука стигнавте со самоубедување во личниот избор на дизел? кај е по економичен, сега и по еколошки?
100 пати и мерења постирав од исти возила со иста снага на мотори со и без турбо, на бензин, на плин и на дизел, ама не, дизелот бил по економичен... сега  и по еколошки е а?
со среќа убедувањето на било кој што се разбира... ;) и успат обиди се да објасниш зашто само дизелот (со или без метан) почнува да се забранува во производство а за бензинците (со или без плин) сеуште нема крајна граница за запирање на производство... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #41 на: 08 Септември 2018, 19:49:07 pm »
да погодам може? дизелот е по еколошки од бензинецот?  ааааа хахахаха... до тука стигнавте со самоубедување во личниот избор на дизел? кај е по економичен, сега и по еколошки?
100 пати и мерења постирав од исти возила со иста снага на мотори со и без турбо, на бензин, на плин и на дизел, ама не, дизелот бил по економичен... сега  и по еколошки е а?
со среќа убедувањето на било кој што се разбира... ;) и успат обиди се да објасниш зашто само дизелот (со или без метан) почнува да се забранува во производство а за бензинците (со или без плин) сеуште нема крајна граница за запирање на производство... ;)

Ајде по ред. :)

Дизелот не е поеколошки од бензинецот, никаде не го реков тоа. Арно ама, дизелот има пониска емисија на CO2. Не во сите случаи, секако, и порано таа разлика беше поголема, сега е помала, ама тој беше трендот.

Јас никого не убедувам, нити па себеси се самоубедувам. Јас можам само да пренесам мерења (како што Симо направи тука) и да дискутирам за нив. Интересни се мерењата, и интересна е дискусијата.

И конечно, моторите со дизел не се забрануваат за производство. Во одредени градови е дозволено да се забрани да сообраќаат дизели кои не исполнуваат соодветни ЕУР стандарди на денови кога загадувањето е преголемо и локалните власти ќе одлучат за тоа, ама дека се забраниле за производство? Хаха.

А ако веќе зборуваме за некакви „забрани“ - многу држави најавија дека ќе забранат продажбa на нови возила со мотори на внатрешно согорување кои немаат никаква електрификација, ама тоа значи и бензинци и дизели, не само дизели. Така да, има време. :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #42 на: 08 Септември 2018, 20:52:32 pm »

Ајде по ред. :)

Дизелот не е поеколошки од бензинецот, никаде не го реков тоа. Арно ама, дизелот има пониска емисија на CO2. Не во сите случаи, секако, и порано таа разлика беше поголема, сега е помала, ама тој беше трендот.

Јас никого не убедувам, нити па себеси се самоубедувам. Јас можам само да пренесам мерења (како што Симо направи тука) и да дискутирам за нив. Интересни се мерењата, и интересна е дискусијата.

И конечно, моторите со дизел не се забрануваат за производство. Во одредени градови е дозволено да се забрани да сообраќаат дизели кои не исполнуваат соодветни ЕУР стандарди на денови кога загадувањето е преголемо и локалните власти ќе одлучат за тоа, ама дека се забраниле за производство? Хаха.

А ако веќе зборуваме за некакви „забрани“ - многу држави најавија дека ќе забранат продажбa на нови возила со мотори на внатрешно согорување кои немаат никаква електрификација, ама тоа значи и бензинци и дизели, не само дизели. Така да, има време. :)

aaa ok... зашто твојот коментар на мојот пост, некако ме наведе дека сега ке се објаснуваме дали дизелот е или не е по еколошки од бензинецот... добро е, сепак не сте забегале дур ме немаше... си викам кој ке се опраа сега со оваква глупост... хехехехе

да... СО2 количински дизелите имаат пола пола да речеме мотори кои се со помала емисија на истиот... ама не е само тој гас како “остаток“ од согорување...

--------------------------------------

туку... ај да не ломотиме тука, ако не се лажам имаше тема бензин вс дизел, дај таму премести ги постовиве, да не му ја е'еме темата на човеков што огласил... премногу офф топик има... или ете предлог за нова тема:
мерење издувни гасови... или
споредба на загадувачи на тркала.. или
компарација на издувни гасови бензин вс дизел ТЕХНОЛОГИИ... или
 ти одбери нешто, мада последново е според мене (немора да сум во право) терминот ТЕХНОЛОГИИ да биде употребен во контекст на тип на машина, затоа што дизел може на метан (cng) и бензин може на плин (lpg) и метан... повеќето од тука присутните онака баш “дрско“ ја прекинуваа дискусијата исто како и погоре кога ке се спомне гас за гориво, затоа што моторот не бил направен за тоа гориво? кај нас сеуште на гасот се гледа како на АЛТЕРНАТИВНО гориво, што е чиста глупост, бидејки сите аво индустрии веќе подолг период произведуваат возила со вградени гасни системи... затоа и би побарал таква тема, каде што ке збориме и дискутираме реално и објективно, по прашање технологии при избор на агрегат, а не според тип гориво... тука има дискусии еден куп од издувни гасови, преку редовни одржавања, се до редовни дефекти и фабрички болести...

трета страна сме по ред на оглас со офф топик муабети... му го зезнавме огласот на човекот... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk