Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155266 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Интернет
« Одговори #990 на: 09 Ноември 2015, 18:48:38 pm »
Средено.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #991 на: 10 Ноември 2015, 20:32:49 pm »
Не средено, пак има прекин. :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #992 на: 06 Декември 2015, 19:32:13 pm »
кај моите ја имам следнава комбинација за интернет:
1.модем THOMSON THG 540 од телекабел
2.рутер LinkSys WRT54GL
Во последно време се дешава да нема интернет,а на модемот да трепка само сијаличката за интернет,другите јок.Правам рестарт/исклучување од струја на двата уреди,али пак ништо не се дешава.На модемот после рестарт ќе засветат и другите сијалички(за LAN и таму незнам што),ама за кратко,пак останува да трепка само едната сијаличка.Рутерот у тој случај не зима IP адреса од модемот за WAN.Појма немам колку време може да нема интернет(не сум проверил у логови на рутерот),ама по некое време без ништо да се интервенира се оправа,те има интернет.Имал некој слично искуство?Може ли да е до модемот,па да го рекламирам?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #993 на: 26 Мај 2016, 08:51:30 am »
После скоро 10-тина години на Близу (односно, прво локалниот провајдер, па после тоа Близу), дојде ред да го сменам провајдерот. Она што се случува со интернет-услугата од кога VIP, One и Близу се #заедно, е испод свака критика.

На памет ја научив Love is in the Air дремејќи на техничка поддршка. Редовно има некаков проблем, вчера неколку саати бев без интернет конекција, а од полноќ интернетот во мојот реон е пали-гаси и на секои 5-6 минути губи конекција. Проверив кај комшиите, и кај нив е истата приказна.

Ајде оптика, со душа те чекам.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #994 на: 26 Мај 2016, 09:30:18 am »
Мене ми истекува договорот во Јули и ги гледам Неотел и Телеком како опција.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
Одг: Одг: Интернет
« Одговори #995 на: 26 Мај 2016, 10:25:05 am »
После скоро 10-тина години на Близу (односно, прво локалниот провајдер, па после тоа Близу), дојде ред да го сменам провајдерот. Она што се случува со интернет-услугата од кога VIP, One и Близу се #заедно, е испод свака критика.

На памет ја научив Love is in the Air дремејќи на техничка поддршка. Редовно има некаков проблем, вчера неколку саати бев без интернет конекција, а од полноќ интернетот во мојот реон е пали-гаси и на секои 5-6 минути губи конекција. Проверив кај комшиите, и кај нив е истата приказна.

Ајде оптика, со душа те чекам.
И кај мене истово се случува више неколку дена. Иако трае кратко 1-2 мин и се оправа, страшно ми оди на нерви. Со што предлагаш да се замени близу???

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #996 на: 26 Мај 2016, 10:30:59 am »
blizoo исто така моментално прават надградба на мрежата.. и кај мене беа пред некој ден, сменија начинот да дистрибуција на сигналот. до сега беше со мрежен кабел, изваден од рутер во ходникот на зградата. сега имам модем дома (пак) како што беше на телекабел порано, од него опција за фиксен, за дигитален пакет итн итн...  и момците што работеа, баш ги запрашав за проблемии спомнаа дека деловите со куќи во населбите е нај проблематично, затоа што во тој процес на промена на начин, мора да работат паралелно новата и старата мрежа, па има проблеми со чести автоматски ресетирања од засилувачите на сигнал...

не.. не ги правдам... само ви воочувам дека тоа е дефинитивно вистинската приказна, која вели НАДГРДБА на мрежата. овој пат стварно е така.. но до кога и колку време ке видиме. на крај да е излезе дека пак, сегде кај што вип дојде во контакт со било која мрежа, се дешава истото, т.е. вирусот наречен вип-срање се шири брзо... многу брзо...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Одг:
« Одговори #997 на: 26 Мај 2016, 10:40:19 am »
Модем не е надградба. Оптика е надградба.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
« Одговори #998 на: 26 Мај 2016, 12:19:13 pm »
blizoo исто така моментално прават надградба на мрежата.. и кај мене беа пред некој ден, сменија начинот да дистрибуција на сигналот. до сега беше со мрежен кабел, изваден од рутер во ходникот на зградата. сега имам модем дома (пак) како што беше на телекабел порано, од него опција за фиксен, за дигитален пакет итн итн...  и момците што работеа, баш ги запрашав за проблемии спомнаа дека деловите со куќи во населбите е нај проблематично, затоа што во тој процес на промена на начин, мора да работат паралелно новата и старата мрежа, па има проблеми со чести автоматски ресетирања од засилувачите на сигнал...

не.. не ги правдам... само ви воочувам дека тоа е дефинитивно вистинската приказна, која вели НАДГРДБА на мрежата. овој пат стварно е така.. но до кога и колку време ке видиме. на крај да е излезе дека пак, сегде кај што вип дојде во контакт со било која мрежа, се дешава истото, т.е. вирусот наречен вип-срање се шири брзо... многу брзо...
Кај мене е со модем од самиот почеток. Ќе видиме ке им дадам простор уште малку, ако не бива, сатарот!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #999 на: 26 Мај 2016, 13:06:00 pm »

Јеп, модем е уназадување екшли. Сите што биле на лан имаа симетрични брзини мали латенции, сега имаат тиња.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1000 на: 26 Мај 2016, 16:24:01 pm »
Модем е измислен во 80-те години. Така да...

А зашто требаше да работиме со Близу во врска со таа "надградба" знам дека не треба ни да стапнам таму.

Моментално имам на Телеком 3 Макс, оптика 40 со 40. Не можам да се сетам кога сум немал интернет на минута.

Вреди секој денар повеќе што го давам и не ги менувам за ништо.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1001 на: 29 Мај 2016, 02:50:56 am »

очигледно за близу ова е надградба. а и не им е лош нетот сеуште.. само после оваа “надградба“ рутерот мој почна по начесто да бара ресетирање.. ако претходно го ресетирав еднаш на 2-3 месеци, сега бара скоро на секоја недела... едноставно се успорува, укочува и скоро и да не пренесува нет.. ресетирај и се е ок... нетгиар рутер ако некому нешто значи.. инаку го ресетирам само рутерот, МОДЕМОТ НЕ го ресетирам...

има некој појаснување за ова или случајност е?
« Последно менување: 29 Мај 2016, 03:04:06 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1002 на: 03 Јуни 2016, 19:34:50 pm »
Дечки ако ти се расипе даљинско од 3макс пакет треба да си го купиш или ти даваат како што даваат рутер на пример?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1003 на: 03 Јуни 2016, 20:01:01 pm »
Si go kupuvaz 499 denari mislam bese.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #1004 на: 03 Јуни 2016, 20:10:56 pm »
Дечки ако ти се расипе даљинско од 3макс пакет треба да си го купиш или ти даваат како што даваат рутер на пример?
Најди некој вработен во техничка служба, почасти го пивце за гланц ново далечинско :D