Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155238 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Интернет
« Одговори #240 на: 20 Мај 2012, 17:01:58 pm »
Море не сте виделе вие мука:

Нит даунлод нит аплоуд сметка на први 3200 денара. ;D ;D ;D

допуна за помладите од 18 години, на времето со 3200 денара се купуваше точно 100 литра бензин, 133 литра нафта односно 266 литра плин.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #241 на: 20 Мај 2012, 17:04:42 pm »
Епа тука е обратно. Имаш лимит на трнсфер а брзината ти е секогаш гарантирана.

Башка кажи ми некој јавен интернет сервис од кој можеш да симнуваш со 100mbit. Јас знам само 2-3 (не вклучувајки Торент). Така да со 100mbit интернет можеш само да се сликаш. Дури ни Speedtest.net немаат толкав аплоад за да постигнеш толкав даунлоад

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #242 на: 20 Мај 2012, 17:07:50 pm »
E pa sekogas e taka nesto mora da ima. Trade off so brzina bi napravil na ime na transfer. Poarno da plakjam za 100 da dobivam 30-50 maksimum 100 a da NEMAM ogranicen transfer, otkolku da plakjam za 100 a da imam OGRANICEN transfer i sekako posle toa kratenje brzina za 50 pati.

Nekako prvoto e podobro za parite. Barem za mene

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #243 на: 20 Мај 2012, 17:09:41 pm »
Еве ги мегалан во фуснота:
Цитат: megalan.bg translated with google translate
* All prices are in BGN, VAT included.
** Using the router does not relieve the customer from the limitation on the use of computers in one household. Provider reserves the right to reduce the TTL and the number of sessions to 40 for each client in violation.
*** Rates are valid within a household.
**** "Household" means persons irrespective of relationship between them, living together in separate living quarters.
***** These are maximum speeds achievable and are not guaranteed.

А и останатите се исти...  :) Уствари, разбравме веќе дека се` е најсјано во Бугарија, само не знам ја што толку љубов кај тебе за македонскиов форум..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #244 на: 20 Мај 2012, 17:10:43 pm »
Добро бугар, имам 600 гига трансфер со 60/60 мбит. Зошто би ми требало повеќе од 600 гига? Повторувам, бројката е 600 гига...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #245 на: 20 Мај 2012, 17:14:30 pm »
Nisto ne e sjajno bre u Bugarija. Samo e poeftino za nijansa.
Vo Internet se 10 godini pred nas. Vo mobilna isto taka. (Imaa uste NMT 450 mreza - Mobikom koja i denes e aktivna (samo za specijalni nameni)).
Nie mobilni vidovme 1996 - ta a Bugarite imaa mreza od 1988 godina (za vladini potrebi svoj razvoj slicen na NMT !).
Site se kozoderi. Ama vo MK i SRB preteruvaat. Nesporedlivo so Africkite kade vo 50-60% od vremeto NEMAS internet i za 128 si plakjas od 400-600 USD na mesec, taka da ima i poloso.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #246 на: 20 Мај 2012, 17:27:59 pm »
Супер, јас утре ќе си се пребацам на бугарски провајдер, а ќе го откачам афричкиот...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #247 на: 20 Мај 2012, 17:30:20 pm »
Ne ste videle poloso. Ama nema drug izbor. Ako sakas. Nikoj ne te tera so sila. Baska ako sakas da imas internet moras i da im davas i na komsiite oti ke snema struja (ke go ukradat kabelot za struja).

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #248 на: 20 Мај 2012, 22:48:36 pm »
Во бугарија велиш ти бугар било посјајно от македонија...Јас не мислам така..Пошо секој ден по еден автобус бугари, и уште толку со приватни коли доаѓаат и пазаруваат по продавнициве, земаат една вреќа шекер, 10 кг месо и бегаат за бугарија..Ако беше подобро таму што не си купат од таму, туку испокршија колите до МК и назад..некако ми нема логика, ако таму е подобро, да носат прехрана од кај нас..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #249 на: 20 Мај 2012, 23:44:51 pm »
Hranata e poskapa od MK. A sekako imas i Lidl i sve ostanato. Ako si spremen vo 23:00 da odis ima promocija na hrana vo Billa (za 1/2 cena) i se hranis eftino. Provincijata vo Bugarija e mnogu slaba. Samo Sofija zivee.

Ne e lesno. Internet ima i sepak ne e tolku los.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #250 на: 20 Мај 2012, 23:46:51 pm »
Повеќето мои колеги од Бугарија што беа систем инженери сега станаа гипсари, плочкари и молери. Од што се толку понапред од нас во информатичка технологија.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #251 на: 20 Мај 2012, 23:48:14 pm »
И верувам дека си зимаат топ платичка... Зошто да се бафташ со туѓи проблеми, ќе ти дојде толку преку таквото, да местење полчки и болките во колената може д ати бидат благодет!!! :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #252 на: 20 Мај 2012, 23:51:35 pm »
Ha ha ha pa toa indijcite stanaa sistem inzeneri. Za ziva glava ne sakaat da se plockari. Ustvari plockar vo EU ima povekje pari od sistem inzener vo Bugarija ili Makedonija.

Fakt e deka administracija i programiranje se odlicni profesii no AKO IMAS AMERIKANSKI ili ANGLISKI Pasos.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #253 на: 20 Мај 2012, 23:56:33 pm »
Ha ha ha pa toa indijcite stanaa sistem inzeneri. Za ziva glava ne sakaat da se plockari. Ustvari plockar vo EU ima povekje pari od sistem inzener vo Bugarija ili Makedonija.

Fakt e deka administracija i programiranje se odlicni profesii no AKO IMAS AMERIKANSKI ili ANGLISKI Pasos.

Од програмирање, ако си добар програмер, може сосема солидно да се живее во Македонија, имаме тука член, само ако сака самиот да сподели нешто повеќе за тоа ...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #254 на: 20 Мај 2012, 23:58:49 pm »
Ne se sekiraj. Se zivee dodeka usmrdeniot Indiec ne ti dojde i te zezne i posle toa propagjas.

Sfati deka e sve relativno.