Автор Тема: Интернет  (Прочитано 154785 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Интернет
« Одговори #105 на: 17 Декември 2011, 12:54:51 pm »
па јас имам договор со оне уште 3 месеци, па ке те прасам пак тогаш :) али ти имаш оптика, а? јас би земал кабловски. А како е со телевизиите?

1.И јас бев на One порано и никад више !
2.Не користам оптика-туку кабелски интернет,
3.Имам дигитален ресивер со +7 HD канали и е перфекција во права смисла !

Добрата работа со ресиверот ешто можеш да снимаш! Јас сум задоволен...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #106 на: 17 Декември 2011, 13:59:18 pm »
Кај мене донесоа отпички кабел до дома! И тоа во куќа! ЈууууухуууУ!!! :) Кога и да стават јас сум пресреќен што не ме оставија да чекам! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #107 на: 17 Декември 2011, 15:03:15 pm »
Е Дени бе, оптика А?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #108 на: 17 Декември 2011, 15:50:00 pm »
Кај мене донесоа отпички кабел до дома! И тоа во куќа! ЈууууухуууУ!!! :) Кога и да стават јас сум пресреќен што не ме оставија да чекам! :D

Од кога го домкнаа до пред канцеларија кај мене и плус ама пусто кога да се оди да се пополни барање за дојдат да местат?

Ај белку после нова година ќе отидам?!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #109 на: 17 Декември 2011, 15:51:11 pm »

Од кога го домкнаа до пред канцеларија кај мене и плус ама пусто кога да се оди да се пополни барање за дојдат да местат?

Он лајн другар!!! Он лајн!!! :) 1 минута работа. :)

http://online.t-home.mk/index.aspx?IDPage=631

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #110 на: 17 Декември 2011, 17:59:59 pm »

Он лајн другар!!! Он лајн!!! :) 1 минута работа. :)

http://online.t-home.mk/index.aspx?IDPage=631

Ееееее он лине ште чакаш еден месец после...пробаше комшијава ;D

Ja  Faceline предпочитам пошто имам еден познат таму и ќе заврши работа одма ќе пише работен налог, само сум му го избришал телефонот па не можам Phonеline да завршам работа.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #111 на: 18 Декември 2011, 13:26:48 pm »
па јас имам договор со оне уште 3 месеци, па ке те прасам пак тогаш :) али ти имаш оптика, а? јас би земал кабловски. А како е со телевизиите?

Чекај ова на близоо има да снимаш?
И како дојдовте до нов ресивер мене се ме мафтаат треба ваков пакет таков а не ми требаат хд канали...али стариов ресивер е крш грее ко рингла и сакам да го сменам

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #112 на: 18 Декември 2011, 14:12:15 pm »

Чекај ова на близоо има да снимаш?
И како дојдовте до нов ресивер мене се ме мафтаат треба ваков пакет таков а не ми требаат хд канали...али стариов ресивер е крш грее ко рингла и сакам да го сменам

На крај пишува дека понудата важи за сите кој имаат дигитална телевизија. Ти треба само да го однесеш стариот ресивер, потпишуваш таму некој договор и тоа е тоа.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #113 на: 18 Декември 2011, 14:18:48 pm »
Јас пошто имав два обични ресивери, ги сменив и двата. Функционираат прилично ок, со тоа што интерфејсот на ресиверот би можел да е подобар и пофункционален.. Не ми дозволува да редам канали како што сакам, него морам еден по еден секвенционално да ги редам.. Што е мука, пошто кај на стариов му редев на два различни телевизора по 60 аналогни канали, сеа ќе треба и 120 дигитални да редам.. Додека не промени кејблтел нешто на дигиталната, па да ги пререди пак..

И така..

Присутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #114 на: 18 Декември 2011, 14:26:59 pm »
Јас пошто имав два обични ресивери, ги сменив и двата. Функционираат прилично ок, со тоа што интерфејсот на ресиверот би можел да е подобар и пофункционален.. Не ми дозволува да редам канали како што сакам, него морам еден по еден секвенционално да ги редам.. Што е мука, пошто кај на стариов му редев на два различни телевизора по 60 аналогни канали, сеа ќе треба и 120 дигитални да редам.. Додека не промени кејблтел нешто на дигиталната, па да ги пререди пак..

И така..
се е фино, и културно.. ама коа ќе дое БАШ тој момент, да сменат нешто... е тогаш... тогаш да ги фатиш, сите на клоци !

ќе ти текне дека си утепал саат време на местење на канали, и дека треба пак? и знаеш дека нема за долго да биде така, него дека ПАК ќе сменат...

иста ствар е и на ТелеМУВЛА...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #115 на: 18 Декември 2011, 14:29:21 pm »
Незнам само зашто ги тргнаа ППВ каналите. Според мене, телевизијата, основната дејност на Кабелскиот оператор му е најслаба карика. Интернетот и Телефонот се топ. Интернет од овие имам уште од времето на КабелСат или како се викаа, и за 6-7 години дали два три пати се има десено да падне нет. Реално интернетот им е најдостапен од било кој оператор, а сигурно по квалитет е веднаш после АДСЛ кој пак кошта поскапо.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #116 на: 18 Декември 2011, 14:53:44 pm »
Грешно сте ме разбрале не ми треба ХД дека сум уште на ЦРТ телевизор :) а сакам нов ресивер :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #117 на: 18 Декември 2011, 15:09:36 pm »
Грешно сте ме разбрале не ми треба ХД дека сум уште на ЦРТ телевизор :) а сакам нов ресивер :)

Ама и ти го тупиш сега. Убаво сум те разбрал. Ти пишува, оваа понуда со 199 денара важи за тие што веќе имаат дигитална телевизија. На тебе преостанува само да го вратиш стариот и да го земеш новиот.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #118 на: 18 Декември 2011, 15:25:48 pm »

И така..
се е фино, и културно.. ама коа ќе дое БАШ тој момент, да сменат нешто... е тогаш... тогаш да ги фатиш, сите на клоци !

ќе ти текне дека си утепал саат време на местење на канали, и дека треба пак? и знаеш дека нема за долго да биде така, него дека ПАК ќе сменат...

абе може на телекабел да се редат каналите во ресиверот како сакаш, и мене ми требаше некое време дури не открив како......не се сјајни во понудата ама вршат работа.

за тие што ги интересира, правиш сопствена листа на канали и кога ќе влезеш во неа можеш да ги преместуваш како сакаш, мислам дека со жолтото беше „favourite moving“ или така некако, само мора да си влезен во самата листа. после тоа само одвреме навреме ќе ги пребараш одново фреквенциите за да не уклучиле нешто ново и ќе го додадеш во листата.

Присутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #119 на: 18 Декември 2011, 15:40:38 pm »

И така..

абе може на телекабел да се редат каналите во ресиверот како сакаш, и мене ми требаше некое време дури не открив како......не се сјајни во понудата ама вршат работа.

за тие што ги интересира, правиш сопствена листа на канали и кога ќе влезеш во неа можеш да ги преместуваш како сакаш, мислам дека со жолтото беше „favourite moving“ или така некако, само мора да си влезен во самата листа. после тоа само одвреме навреме ќе ги пребараш одново фреквенциите за да не уклучиле нешто ново и ќе го додадеш во листата.
е не ми текнало на ова. искрено да ти кажам и неам нешо многу време посветено на него за да ми текне на тој момент. али како и да е, еве конкретно у последни неколку месеци доста промени имаше. нова, хрт2, ртл ги укинаа. додадоа нешто ново, сменија фрекфенции и што уште не...