Автор Тема: Уредување на стан  (Прочитано 30922 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Одг: Уредување на стан
« Одговори #90 на: 16 Јули 2025, 19:18:38 pm »
Другари, имаме ли некој на форум што се занимава со изработка на кујни по мерка?

Sent from my Xiaomi 13T

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,5784.msg1338264.html#msg1338264

@KaZaN   @aleksandarbt

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #91 на: 09 Август 2025, 18:55:42 pm »
Препорака за квалитетен двосед/тросед, што има опција за спиење. Небитно дали е со механизам, или клик-клак, или на извлекување, бидејќи димензиите на собата се мали. Ќе се користи со наддушек, па се надевам нема да прави проблем.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #92 на: 09 Август 2025, 19:05:40 pm »
По мерка праат „Ајде дома“ Јас задоволен.

https://www.ajde-doma.com/

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #93 на: 09 Август 2025, 19:06:04 pm »
Многу ми се допаѓа како Џимке постави термин "ултра луксузен материјал", па веднаш потоа беа споделени мислења.

Џиме, брат, дефинирај, леба ти...
Што, по ѓаволите, значи тоа?!

Самото тоа ти кажува ултра луксузен материјал, гарант нема да е иверка од топола, пилевина.
Поквалитетен материјал, луксузен, да не е, велеа „бугарска“, каде што по мрсна да ја стегнеш – на тросед или спална – попукаат тоа штиците ене ја кај комшијата па ете ти беља оргијање..
Добро ти знаеш сФе, само така ти годи.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #94 на: 09 Август 2025, 19:39:36 pm »

Со механизам или на влечење е?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #95 на: 09 Август 2025, 21:48:19 pm »
Препорака за квалитетен двосед/тросед, што има опција за спиење. Небитно дали е со механизам, или клик-клак, или на извлекување, бидејќи димензиите на собата се мали. Ќе се користи со наддушек, па се надевам нема да прави проблем.
https://www.facebook.com/share/19CypPramA/

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #96 на: 09 Август 2025, 23:05:26 pm »
Многу ми се допаѓа како Џимке постави термин "ултра луксузен материјал", па веднаш потоа беа споделени мислења.

Самото тоа ти кажува ултра луксузен материјал, гарант нема да е иверка од топола, пилевина.
Поквалитетен материјал, луксузен, да не е, велеа „бугарска“, каде што по мрсна да ја стегнеш – на тросед или спална – попукаат тоа штиците ене ја кај комшијата па ете ти беља оргијање..

Ролетар Војо - самото име кажува квалитет.

Дефиниција, колега, дефиниција.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #97 на: 09 Август 2025, 23:34:23 pm »

Ролетар Војо - самото име кажува квалитет.

Дефиниција, колега, дефиниција.
Шо збориш?! Од кога Војче у ролетари?

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #98 на: 10 Август 2025, 06:56:18 am »

Со механизам или на влечење е?

Се мислев што да правам, ми ги понудија и двете опции. На крај завршив стандард, без ништо. :)
Ама спремни се, беа со идеи што ни на крај памет немаше да ми текнат.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #99 на: 16 Септември 2025, 12:54:27 pm »
Здраво, Клабери,
Планирам да опремувам стан од околу 50 м² и би сакал да добијам совети за избор на мебел и опрема. Бела техника треба да биде црна поради боите на кујната. Забележав дека црните елементи се поскапи :)

Гледам аспираторот Eurolux ENERGY TOUCH 60 BK/X со капацитет од 750 m³/h. Мислам дека за простор од 25 м², оваа моќност е доволна. Останатите се со по 400м3...
Дилема: Eurolux, Electrolux или Samsung?
Имам позитивно искуство со Eurolux , но првично мислев дека е Electrolux. Сега се двоумам помеѓу Eurolux, Electrolux и Samsung. Важно ми е да имаат голема гаранција.
Нептун/сетек = за купување се од иста продавница сигурно ке дадат попуст :)

Препорака за салон за мебел:
Гледам салони како Мебел Ви, Фејдом, Промо, Махагони и Технокоп. Имате ли искуства со овие салони?

Благодарам однапред за вашите совети и препораки!

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #100 на: 16 Септември 2025, 13:14:35 pm »
Многу од тие салони немаат опции за правење по мерка на повеќето од работите, па најубаво е да си пикираш некој ден и да си се прошеташ убаво низ сите.
Би го вклучил и АјдеДома меѓу опциите ако ти треба и гарнитура.

Јас имам земено фрижидер, машина за алишта, машина за садови, сушара Samsung, плотна, фурна од Electrolux. Вработен во сервис ми има кажано дека кујнскиве апарати од Electrolux биле по reliable.

Лично, не сум имал никаков проблем со ниту еден уред засега се надевам дека така и ќе остане. А, Electrolux имаат и подолга гаранција (2+3г) на нивните уреди.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #101 на: 16 Септември 2025, 13:21:56 pm »
Јас дома сè имам од Gorenje кога е во прашање бела техника – и навистина сум презадоволен. Единствено телевизорот ми е Samsung, и до сега немам никакви проблеми. За кујна најизводливо е да се направи по мерка, а кога станува збор за гарнитура или спална, бидејќи скоро сите салони нудат исти димензии, најмногу би ти препорачал Југоекспорт. Фејдом има добар квалитет, ама не е најпрактичен избор за мали станови – тоа го имам проверено, иако за квалитет навистина нема забелешка.
Мој совет: задржи се на Gorenje за белата техника, а за телевизор – исклучиво Samsung!Друго горе доле плакар,кујна и тв комода мораш по мерка и избери квалитетен медијапан никако иверка! и нормално добар мајстор кој ке ти склопи.Среќно

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #102 на: 16 Септември 2025, 14:05:24 pm »
Здраво, Клабери,
Планирам да опремувам стан од околу 50 м² и би сакал да добијам совети за избор на мебел и опрема. Бела техника треба да биде црна поради боите на кујната. Забележав дека црните елементи се поскапи :)

Гледам аспираторот Eurolux ENERGY TOUCH 60 BK/X со капацитет од 750 m³/h. Мислам дека за простор од 25 м², оваа моќност е доволна. Останатите се со по 400м3...
Имам позитивно искуство со Eurolux , но првично мислев дека е Electrolux. Сега се двоумам помеѓу Eurolux, Electrolux и Samsung. Важно ми е да имаат голема гаранција.

Гледам салони како Мебел Ви, Фејдом, Промо, Махагони и Технокоп. Имате ли искуства со овие салони?

Махагони се квалитет. Имаш некој планиран буџет за се комплет за целиот стан?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #103 на: 16 Септември 2025, 14:19:20 pm »
Јас го имам аспираторот од еуролукс и сум сосема задоволен доага со клапни на него па штити од враќање колку толку возух иакко мислам требаше уште едни на цефката горе да ставам али бидна. Си влече сосема коректно.

Се останато ми е купено нептун и сум беко (фрижидер би гледал сега кој е најтивок за следен) имав интервеција сега под гаранција прегоре пумпата на машината за садови.

мебелот кристина дамил гарнитура јер само тие качуваа до горе и нема мрднато гарнитурата, другото кујна ова она локални мајстори од кој едниот нема никад да го препорачам за кујната а од тука од форумов референца користев али кај мене поштено ме извозе и скрати нерви.(ивериците гледај да ти бидат егер поскапо али види го пресекот егер и турските и ке ти стане јасно)
у цела прикаска ке го додадам и чавле за столици исто коректни и квалитетни.
се ова е искуство 2020 та година.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20797
« Одговори #104 на: 16 Септември 2025, 15:59:05 pm »
Здраво, Клабери,

Пред така поише години кога опремувавме, за во кујна земавме Еуролукс (плотна, рерна и аспиратор). Тогаш беа во ред, појма неам дали сеуште е тоа случај.

За во дневната имавме земено гарнитура од Фејдом. Толку бевме задоволни од чудото, што ете, по наша препорака, пар други луѓе земаа исто од Фејдом за по дома, а ние откако се преселивме во Германија, си нарачавме од Фејдом за тука. Гарнитурата ја имаме од 2018 година, сеуште си е во феноменална форма, нити е нешто пропаднато, нити излитено, ни испокинато, ни ништо. Прописно е комотна за седење, а по потреба, може да се „трансформира“ во дупли кревет.
Да треба утре пак да зимам за негде, или да обновам мебел по дома, пак ќе си барам од Фејдом, уопште не би се замарал да барам од друго место.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.