Автор Тема: Уредување на стан  (Прочитано 30888 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Уредување на стан
« Одговори #60 на: 29 Март 2018, 08:54:30 am »
Лајкот од мене беше за на медиумот, без коментар за преварантите. Штом си имал лично искуство, тоа е друг муабет, нема потреба од љутење ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #61 на: 30 Март 2018, 08:07:25 am »
Сопственикот на страната доказ е тежок преварант, имаше порано маркет у паланка, ги закрпи сите возможни доставувачи. Види му стил на пишување, таргет група, тематика и ќе ти стане јасно дали треба да се верува или не. Исто ко тој што тврди дека тоше е жив и е у манастир, зоран божиновски мислам беше. Сето тоа се луѓе што преку шпекулација и уцена нашле начин да заработуваат, да беше некаде каде што има закон одамна дејноста немаше да им постои.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1138
« Одговори #62 на: 28 Февруари 2022, 12:15:32 pm »
Здраво, дали некој има порачано нешто од мебел виденов ? Нема салон за да се види а нарачка се прави само онлине
https://videnov.mk

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #63 на: 28 Февруари 2022, 12:16:28 pm »
За парите се одлични.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #64 на: 28 Февруари 2022, 12:17:29 pm »
Ќе да се бугарска компанија овие https://videnov.mk/page/za-nas-mk
New blood of old school

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1138
« Одговори #65 на: 28 Февруари 2022, 12:45:26 pm »
Гледав спални зато прашвам  какви се ако купил некој, скептик сум дека на невидено да не фрлам за ѓабе 1000€

Отсутен MNikolovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #66 на: 01 Март 2022, 00:59:47 am »
Здраво, дали некој има порачано нешто од мебел виденов ? Нема салон за да се види а нарачка се прави само онлине
https://videnov.mk

Нарачани 2-3 парчиња мебел, на едно од нив беше погрешна бојата т.е. мноогу поразлична отколку таа на слика, по телефон кажаа дека имале само таква боја од тој модел и не сакаа да направат замена за некој друг модел со доплата или сл., а за поврат на пари не сакаа да слушнат, мислам дека понудија само 60% или така нешо. Квалитетот инаку е океј, таман како за парите, али не би земал веќе ништо од нив ако не можам да го отворам и проверам на лице место при достава. Една даска ако ти фали и веќе цел плакар не ти вреди, а не се баш фини за соработка и да ти искочат у сусрет. Пре би нешто као Форма Нова и сл. бар можеш у живо да ги видиш, а и да видиш што има у кутијата пред да платиш :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #67 на: 01 Март 2022, 02:27:18 am »
Спрема тоа што го кажа што ти се десило, такви фирми реално не треба и  не смее сеуште да се отворени и да постојат. Најмалку што треба е некој од глава да му го тресни тој мебелот што си го скројл со тоа што имал при рака.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #68 на: 01 Март 2022, 06:44:12 am »
Јас имам позитивно искуство со квалитетот на производите до Виденов. Виденов за цената се дури и изненадувачки квалитетни, доста подобри од Форма Нова или сл. нискобуџетни мебелари.
Пробајте од Југоекспорт нарачајте нешто, ако сакате после една година да го видите кај вас дома! Па тек тоа ако му е бојата различна од сликите, е тек тогаш сте го е*але ежот! :)
Даваат и гаранција и обезбедуваат резервни делови, барем според условите на ПИШАНАТА гаранција што ти ја даваат. Колку што знам имаат и 30 дена полиса на враќање, исто на пишаниот лист со фактурата го пишува тоа. Нејќеле или сакале - ако пишале мора да го направат, ако не сами, тогаш со помош на ДПИ.
Еве, најдов на сајтот услови, и тука си пишува:
https://videnov.mk/page/obshchi-usloviya-na-mebeli-videnov
Потрошувачот има право да одбие и да побара враќање на нарачаната и купената стока во рок од 30 (триесет) дена од приемот на стоката на адресата за достава, доколку тие се комплетни со придружната документација за купување и под услови под чл. 45 и 46 од Законот за заштита на потрошувачите.

Ретко кој од другиве мебелари има пишани услови, на кои што можеш многу лесно да се повикаш пред надлежни служби.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #69 на: 01 Март 2022, 07:46:33 am »
Ние имавме оодлично искуство со југоекспорт. Побаравме да ни изработат гарнитура, нивни стар модел. Се нафатија, еве веќе 12+ години се седи/лежи/јаде на неа, никаде нема попуштено.
Никогаш не вели никогаш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #70 на: 01 Март 2022, 08:03:41 am »
Ние имавме оодлично искуство со југоекспорт. Побаравме да ни изработат гарнитура, нивни стар модел. Се нафатија, еве веќе 12+ години се седи/лежи/јаде на неа, никаде нема попуштено.
Јас од нив 4 пати имам парчиња мебел нарачувани, со рок на испорака кој секогаш бил надмашен барем за 30 дена (за некои работи 60+ денови) :(
И тоа зборуваме за рок на испорака усно кажан 30-45 дена, и на тоа надмашено уште месец и повеќе. Квалитетот не го дискутирам, за таа цена таму, таман работа да не е на ниво.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #71 на: 01 Март 2022, 09:01:43 am »
Јас земав од форма нова спална рок на испорака све испочитуваа едино сам си ја внесуваш они монтираат, во поглед на квалитет океј е али и фали уште една или две штички одоздола за да не крцка и биде укрутена, требаше пар пати да ја поместам и веке почна да дава звуци, да се решава тоа може да се реши дали пак би купил би размислил. Гарнитура земав од кристина дамил и најдобра услуга од сите салони што ги поминав имав од таму во поглед да ти објасни понуди поризвод и све тоа предност е што кристина дамил си чакуваат сами до горе и си монтираат сега за сега океј е иако е све старо само 6 месеци па не можам заклучоци да носам испорачаа исто пред дадениот термин, пре би отварање очи со обичниве мајстори јер го јадев стапот од 5 месеци лажење за кујната нема материјал еве ја работа не знам што.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #72 на: 01 Март 2022, 09:11:54 am »
Јас комплет мебел земав од Кристина Дамил, некоја поквалитетна серија, еве скоро 4год. ништо не е мрднато. Моите исто земаа пред 6-7год. гарнитура од таму исто не е мрдната.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #73 на: 01 Март 2022, 10:01:48 am »
Реалноста со балканскиве продавници за мебел е како ќе ти се посреќи. Процентот на рекламации заради недоволна контрола на квалитетот е клучен проблем.
Со Виденов сум немал лично искуство ама колешка и пристигнала гарнитура искината и сл. За фалење штрафови стандард муабет.
Најважно е да не потпишете додека не проверите зошто после нема да се знае дали е од ваш оштетена или доставувачот.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #74 на: 01 Март 2022, 16:31:23 pm »
Пишете бланима мебел, човекот изработува по мерка мебел и е многу квалитетен, кај сестрами стварите се веке 5+ години и како нови се, кај мене еве веке втора година супер си е...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)