Гласање

Па што мислите како изгледаат возилата кои ги продава Хјундаи во моментов?

Нема поубави и поелегантни возила на светот
1 (1.4%)
Одличен дизај
10 (14.5%)
Просечен дизајн, задоволителен кога би одлучувал да купам
23 (33.3%)
Подпросечени дизајн без препознатливи линии и стил
20 (29%)
Грди се до степен што ќе ги прескокнам кога ќе купувам автомобил
10 (14.5%)
Најодвратни се, гад ми е да влезам во таква грдосија
5 (7.2%)

Вкупно гласови: 69

Автор Тема: Дизајнот на возилата од моменталната понуда на Хјундаи  (Прочитано 23858 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Што има врска дали има i30 или не. Секој може да се искаже на темава. Еве и јас немам i30 па си кажувам дека ми е грд и дека не би го купил. На друг можеби му е убав и сака да го има или го има и така.

ова го напишав поради тоа што погоре викате претходно тупел за друго па сега за ова....не коментирам дали некој треба или не треба да зборува само за она што го има

Број поголеми гаќи почнавме да купуваме...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
...ama i vie ocigledno ne znaete za dosta...:)
Да видиме прво дали делува терапијата. Ако не делува да одиме на нешто појако. :D

Deni, ако имаш муда ко лубеници оди на операција ќе ти ги дупнат за да ти спадне отокот.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Па тоа е најинтересниот факт .... По толку НАФТА НАФТА, купи бензинец ...
Нема да ме чуди, по толку зборење за Хјундаи, да купи VW ...

Nemav pari da doplatam za dizel, zatoa mora da vozam kosilica. Sepak me utesuva faktot sto taa kosilica e najdobra 1.4 kosilica od site ponudeni na pazarot.
W bi zel samo na poklon, i toa samo ako e GTI.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Аууууу, пријател стануваш смешен.

Нека извини зеро ама песницава е само за тебе:

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
ЛП, одиме ОТ. Темава беше за дизајнот на моделите од Хјундаи. Престави го автомобилот во гаража, па таму ќе продискутираме за тоа дали твојата косилица е најмоќна и што и прават другите 1.4 косилици.

Дај прокоментирај ги возилата на Хјундаи кои се нудат кај нас и во Европа како што јас и Веле тоа го направија.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Абе ЛП ...да те прашав вака нешто?

Што ти целта, да го браниш или да го напаѓаш брендот Хјундаи?

Па заради тебе и твоите бљувотини во врска со Хјундаи изнесени овде на форумов, 90% од луѓето што и донекаде имаа позитивно мислење за нивните возила, сега го сменија и го замразија.

Меѓу нив сум и јас, верувај.

Не сум имал ништо против Љунда возилата ама сега ги мразам во секој поглед, дури и ми се одвратни кога ќе ги видам на улица.

Целосно се сложувам со ова!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Мене ќе ме убиеше едно на автопат затоа ги замрзав, ама се што е пишано на форумов во врска со хјундаи од моја страна е без мразење и емоции. Иначе ќе гласав во анкетата за најдолната опција.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Абе ЛП ...да те прашав вака нешто?

Што ти целта, да го браниш или да го напаѓаш брендот Хјундаи?

Па заради тебе и твоите бљувотини во врска со Хјундаи изнесени овде на форумов, 90% од луѓето што и донекаде имаа позитивно мислење за нивните возила, сега го сменија и го замразија.

Меѓу нив сум и јас, верувај.

Не сум имал ништо против Љунда возилата ама сега ги мразам во секој поглед, дури и ми се одвратни кога ќе ги видам на улица.

Целосно се сложувам со ова!

i jas

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Sportex гарант мисли дека така му зборуваш од инат и од што ти е криво. Нели Хјундаи се најдобри во се, им нема рамни во ништо, па така што и да возиш друго е срање во однос на Хјундаи. Значи ти сега јадеш лања затоа што ти е криво што си дал толку многу пари за никаков Mitsubishi ASX, а за помалку не си го купил прекрасниот и инзовнореден ix35 на кој нема да му има рамен во наредни 200 години доколку Хјундаи реши да не вади нов модел.

Интересна споредба Мицибуши и Хјундаи.

Колтот е поружен од и20
и30 и спортбекот се подеднакво ружни
Новата Елантра, ако е тоа пандан на Ланцер е во предност
IX35 кој вика дека е ружно тогаш за него А ЕС ИКС е кењеф.

Така да Хјундаи според мене го надмина Мицибуши, Ниссан поодомна, на ред е Тојота.

Хонда е специфична марка и тука ќе нема споредба.

Хјундаи го споредувам со јапанците затоа што заедно играат на картата ефтино а квалитетно. До сега, кој имал Хјундаи не се пожалил за квалитет. А Јапанците знаеме дека се посраа, посебно Мицибуши и Тојота.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Интересна споредба Мицибуши и Хјундаи.

Колтот е поружен од и20
и30 и спортбекот се подеднакво ружни
Новата Елантра, ако е тоа пандан на Ланцер е во предност
IX35 кој вика дека е ружно тогаш за него А ЕС ИКС е кењеф.

Така да Хјундаи според мене го надмина Мицибуши, Ниссан поодомна, на ред е Тојота.

Хонда е специфична марка и тука ќе нема споредба.

Хјундаи го споредувам со јапанците затоа што заедно играат на картата ефтино а квалитетно. До сега, кој имал Хјундаи не се пожалил за квалитет. А Јапанците знаеме дека се посраа, посебно Мицибуши и Тојота.

Ако збориме за изглед, би рекол дека горе-долу се согласувам со горенаведените ставки...
- фејслифтаниот Колт е поружен дури и од безлична кола ко што е и20
- и30 е у блага предност у ружноќа, пошто спортбекот има барем убава предница
- елантрата се’ на се’ е поубава од лансер седан
- ix35 ми е невероватно ружно возило, додека кај АСХ не ми се свиѓа само дупето :)

За возни својства, Корејците сеуште имаат многу поховани кучиња да изедат, додека да стигнат до живата риба на Јапанците.

А за посерувањето на Јапанците, малце ќе се прашаме... Можда сега се дешава почесто да вадат кварови од претходно, ама не би рекол дека се работи за посерување од типот како што тоа знаат да го чинат некои други производители.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
- и30 е у блага предност у ружноќа, пошто спортбекот има барем убава предница

Па и позади е поубав спортбекот од и30.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Ве молам да дискутирате за дизајнот на возилата од Хјундаи. За другите работи има теми Рекла-Казала, најружно возило, гаража и сл.

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
Taa dijamantskata prednica na Hjundai... ne e malce drpnata od Nissan GT-R R35?
Ja sum golem fan na GT-R, osobeno na R32 i R34. Koga iskoci R35... neznaev sto da mislam za prednicata, ruznicka mi bese, ama so tek na vreme ja svariv. Mislam deka na dosta narod isto ko na mene mu bese potrebno da ja svari.
I sea, koga site ja svarija taa "cudna" prednica i im stana ubava... Hjundai si ja lapna ko lokum.
Gresam?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Taa dijamantskata prednica na Hjundai... ne e malce drpnata od Nissan GT-R R35?
Ja sum golem fan na GT-R, osobeno na R32 i R34. Koga iskoci R35... neznaev sto da mislam za prednicata, ruznicka mi bese, ama so tek na vreme ja svariv. Mislam deka na dosta narod isto ko na mene mu bese potrebno da ja svari.
I sea, koga site ja svarija taa "cudna" prednica i im stana ubava... Hjundai si ja lapna ko lokum.
Gresam?
Има сличности. Ама ако загледаш подетално овие компании целата своја фирма ја имаат изградено на тој начин, така да не е воопшто чудно.  :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Ne bi rekol. Iako denes ne se znae koj od kogo kradi dizajn. Mislam, edna Alfa pocna a pozajmuva dizajn od Opel eeeej :)
KOrejcite dolgo vreme tragaa po svoj identitet, i eve vo 2011 go pronajdoa svojot lik. ELantra, I30,I40,Sonata, Azera se pretstavnici na noviot dizajn

Azera:
« Последно менување: 18 Ноември 2011, 12:17:07 pm LosiPatista »