Автор Тема: Совет за купување на поволен седан  (Прочитано 3101 пати)

Отсутен Darko.petkovski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Совет за купување на поволен седан
« на: 01 Март 2018, 14:32:06 pm »
Здраво на сите,
сакам да ве замолам за совет, имено во моментов поседувам Пасат `99 тди и сум во план да го продадам и да купам нешто поново, и да не е VW :) . Во моментов сум во потрага по Пежо 407 затоа што ми личи на ОК автомобил, имам пријатели кои го имаат и се задоволни од него. Е сега советот кој го барам е да ми кажете што мислите за Пежо 407, негови предности и маани, како и можен предлог за купување на поволен седан наместо 407цата.

Пежото го таргетирав како автомобил кој е естетски убав а богами има и ок цена, не е како Ауди или Волксваген чиј автомобил од 2000та година чини 4000еур.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: Совет за купување на поволен седан
« Одговори #1 на: 01 Март 2018, 16:01:10 pm »
Здраво на сите,
сакам да ве замолам за совет, имено во моментов поседувам Пасат `99 тди и сум во план да го продадам и да купам нешто поново, и да не е VW :) . Во моментов сум во потрага по Пежо 407 затоа што ми личи на ОК автомобил, имам пријатели кои го имаат и се задоволни од него. Е сега советот кој го барам е да ми кажете што мислите за Пежо 407, негови предности и маани, како и можен предлог за купување на поволен седан наместо 407цата.

Пежото го таргетирав како автомобил кој е естетски убав а богами има и ок цена, не е како Ауди или Волксваген чиј автомобил од 2000та година чини 4000еур.

Поволен или поЛОВен?

Отсутен Darko.petkovski

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 01 Март 2018, 16:05:30 pm »
Здраво на сите,

Поволен или поЛОВен?

Половен, грешка моја  ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #3 на: 01 Март 2018, 16:13:00 pm »
Па и поволен, што да не? :)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #4 на: 01 Март 2018, 16:15:05 pm »
И сеа планираш да го шитнеш пасато 4000€ и да си земеш пежо 2005 со тие пари 😃
Види види...😊

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #5 на: 01 Март 2018, 18:09:06 pm »
2.0хди одлично покажан мотор. Претпоставувам не гледаш 1.6 бидејќи е преслаб за таа каросерија. Како и секој дизел можни проблеми дизни, турбо и двомасен замаец. Турбо и двомасен цените како и за било кој друг дизел, дизните се сименс и нема за нив оргинални делови(некои мајстори ќе ти речат дека ги репарираат, но јас тоа би го нарекол прикрпување). Вака како ауто супер вожња, јас гледав да земам такво нешто, но не најдов примерок по мој вкус и се откажав. Други маани: централниот дисплеј откажува(лесно се менува и има кинески заменски евтин), дисплејот во километражата знае да откаже, знае да зеза и вентилатор за кабина(за ова чудо треба цела кола да ја растуриш), исто маана им се АБС сензорите(не се така скапи) и друг глуп квар е флет кабелот/сензорот во воланот за завртеност на тркалата. Ако гледаш коли припази на овие работи.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6 на: 01 Март 2018, 18:49:26 pm »
А можеш да си погледнеш и 1.8 бензинец од тоа Пежо. Другар си купи 407 1.8 бензин, кола 100% сервисирана во овластен сервис, оригинални километри, неудирана, по цена од издрнкан HDi. Единствена инвестиција беше плин.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #7 на: 01 Март 2018, 20:28:03 pm »
1.8цата е точак НЕВИДЕН, ако најдеш 2.0 или 2.2 може. Со среќа во потрагата за тие бензинци јас скоро ниеден не најдов.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #8 на: 01 Март 2018, 22:22:08 pm »
Глуп проблем на 2.0 хди е пумпата за притисок која е врзана на брегастата со забче. Тоа забчето знае да се скрши и да нема притисок.

Исто така глупа работа му е перката на хладњакот. Поточно електрониката на перката.
Нова е отров скапа и ја нема.
Репарација (конверзија кој класична) има и ќе кошта 100 - 150е.

Отсутен Darko.petkovski

• Почетник
  • *
« Одговори #9 на: 12 Март 2018, 13:13:59 pm »
Kupeno.. fala vi na pomosta :)

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #10 на: 12 Март 2018, 13:36:09 pm »