Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 392879 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9287
Одг: Hyundai
« Одговори #675 на: 05 Јануари 2012, 15:36:54 pm »
тоа е работата, никој невика дека не ги бива или дека се неквалитетни, ама кога некој ти го тупи ти доага преку к** и то је то.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55128
  • Махер
« Одговори #676 на: 05 Јануари 2012, 15:37:29 pm »
тоа е работата, никој невика дека не ги бива или дека се неквалитетни, ама кога некој ти го тупи ти доага преку к** и то је то.

За тоа сите говорат всушност. :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #677 на: 05 Јануари 2012, 15:45:25 pm »
едит: многу ме интересира причината за ваква омраза на VW (иако неможам да замислам таква омраза према нешто што не е личност)
Љубомора. :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #678 на: 05 Јануари 2012, 16:04:06 pm »
LP јас дома имам 2 возила од VW групација 1.4 бензинец и 1.9TDI ни едното ни другото ми висат по сервиси, од кај го вадиш податокот за расипливоста?

Оваа карактеристика порано ја имаа народњаците. Демек све се расипуе само ВЊ не.

Епа дојде време кога едно хондаи почна да го дупи цел ВЊ концерн у квалитет.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #679 на: 05 Јануари 2012, 16:11:47 pm »
LP јас дома имам 2 возила од VW групација 1.4 бензинец и 1.9TDI ни едното ни другото ми висат по сервиси, од кај го вадиш податокот за расипливоста?
Оваа карактеристика порано ја имаа народњаците. Демек све се расипуе само ВЊ не.
:) Но дали е тоа вистина, или лажно ширење на анти-реклама. Тоа е до тебе да си заклучиш. :D Уште попознато како ширење измет на форумот по има карклуб, со фекалии за Хјундаи.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #680 на: 05 Јануари 2012, 17:09:07 pm »
За аверзијата, ТИ си крив, а за дали и колку се ФелерВагени, малце ќе се прашаме. Од горенаведените, 2x 2.0 SDI заедно имаат речиси милион километри пројдено, за помалку од 5 години, без АМА БАШ НИКАКВИ проблеми, само со редовно сервисирање. Едниот примерок појави проблем поради „стручноста“ на сервисерите во Порше, а не поради некаков „фелер“ (како што ти љубиш да кажеш нели).

1.2tsi  i 1.4tsi, ima nekoj sto pominal poveke od 20.000km bez promena na turbo?
1.2 kosilica, 6 komada vo na Falanga firmata, site po 3 pati gi ostavaat na pat, do 30.000km. Nemaat turbo, no pak nesto se rasipuva.
listava mozi da se prodolzi...

Averzijata e normalna rabota, i sekoj sopstvenik na W ima averzija prema mene i Hyundai, pa jas gi narekov so pogrdni iminja i skoro sekoj od niv bi imal averzija, osven eden mal krug luge koi rabotat na ista frekvencija, i koi ke se nasmeat na toj moj post :)

No, kako i da e, kolku i da imate averzija, se poveke od postvesta vi navleguva so svesta podatokot deka sum vo pravo, za skoro se sto tvrdam. Vistinata najcesto e bolna  :(

Ахахахахаххахахаххахахахахаххахахаахаххахахахахахха..не си свесен колку ме насмеа..

Тоа ќе да е вистината боли..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #681 на: 05 Јануари 2012, 17:42:18 pm »
Ахахахахаххахахаххахахахахаххахахаахаххахахахахахха..не си свесен колку ме насмеа..
Тоа ќе да е вистината боли...

Со колкава радост си влегувам во кола кога некој ќе почне да тресе глупости, за кои поим нема. :) Самата споредба на марки кои не се конкуренти, си го кажува своето. :) Да споредуваш Хондаи со Европски или Јапонски марки, ти е исто како да споредуваш Корејски марки со Европски или Јапонски. :D ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9287
« Одговори #682 на: 05 Јануари 2012, 17:50:23 pm »
одам да си земам знакче на Хјундаи да видам дали ке и стои на колава

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #683 на: 05 Јануари 2012, 17:55:56 pm »
Зами од Хонда и искриви го, исто како и они што направиле на почетокот...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #684 на: 05 Јануари 2012, 18:15:53 pm »
Зами од Хонда и искриви го, исто како и они што направиле на почетокот...

Или истури му малку киселина

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #685 на: 05 Јануари 2012, 18:17:24 pm »
:) Но дали е тоа вистина, или лажно ширење на анти-реклама. Тоа е до тебе да си заклучиш. :D Уште попознато како ширење измет на форумот по има карклуб, со фекалии за Хјундаи.

Па вистина е, иди у салон и штракни еден ТСИ со отворена хауба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #686 на: 05 Јануари 2012, 18:31:01 pm »

Пре би земал една службена ТСи 160 на викенд до Охрид, да и ја извадам маста. :) А воедно и да се испосмеам на глупостите напишани тука. :) Прошлиот пат со Широкото во таа изведба беше многу интересно. :) Но, тоа треба да се доживее. Како и да е да не паѓаме на детски фори од црнилиште. Едно седнување во Европско или Јапонско возило, и веќе на памет нема да ти падне да купиш корејско.
Ама мора да има и луѓе што не седнале во добра кола, па мислат дека Хондаи се сметало за кола. Сиротки. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #687 на: 05 Јануари 2012, 18:34:56 pm »

Пре би земал една службена ТСи 160 на викенд до Охрид, да и ја извадам маста. :) А воедно и да се испосмеам на глупостите напишани тука. :) Прошлиот пат со Широкото во таа изведба беше многу интересно. :) Но, тоа треба да се доживее. Како и да е да не паѓаме на детски фори од црнилиште. Едно седнување во Европско или Јапонско возило, и веќе на памет нема да ти падне да купиш корејско.
Ама мора да има и луѓе што не седнале во добра кола, па мислат дека Хондаи се сметало за кола. Сиротки. :)

Добро е, почнавте да ги цените Јапанците. Порано они беа на мета, исто ко хјундаи денес.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #688 на: 05 Јануари 2012, 18:39:09 pm »
Дени малце и ти да не ја грешваш работата. Прав мераклија ке бара кола со RWD.
И не ги нарекувај Сиротки тие што возат Hyundai ништо подобри не се тие што возат ланцери ибици леони поло голфови (со ислучок на GTI) итн итн.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #689 на: 05 Јануари 2012, 18:44:12 pm »
Дени малце и ти да не ја грешваш работата. Прав мераклија ке бара кола со RWD.
И не ги нарекувај Сиротки тие што возат Hyundai ништо подобри не се тие што возат ланцери ибици леони поло голфови (со ислучок на GTI) итн итн.

Прав мераклија бира кола која му прави мерак! :)

Не ги нарекувам сиротки оние кои вазат хјундаи, туку оние кои го величаат дека е богзнае што, или дека е подобро од Дачија или Авео... :D Поздрав!