Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 392868 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Hyundai
« Одговори #690 на: 05 Јануари 2012, 18:46:34 pm »
Дефинитивно болји од Дачија за Авео незнам :):)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #691 на: 05 Јануари 2012, 18:57:12 pm »
Дени малце и ти да не ја грешваш работата. Прав мераклија ке бара кола со RWD.
И не ги нарекувај Сиротки тие што возат Hyundai ништо подобри не се тие што возат ланцери ибици леони поло голфови (со ислучок на GTI) итн итн.

Голф е легенда бе друже било да е гти или 1.6д и врапчињата на гранка знаат дека е голф тоа не се постигнува туку така јас не викам дека е најдобрата кола на светот ама како што секој знае за бмв м3 кое што е најпознато од марката исто така знаат и за голф, немој да ме сфатиш погрешно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55128
  • Махер
« Одговори #692 на: 05 Јануари 2012, 19:02:45 pm »
Не си возел Дастер.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #693 на: 05 Јануари 2012, 19:10:00 pm »
Дени малце и ти да не ја грешваш работата. Прав мераклија ке бара кола со RWD.
И не ги нарекувај Сиротки тие што возат Hyundai ништо подобри не се тие што возат ланцери ибици леони поло голфови (со ислучок на GTI) итн итн.

Голф е легенда бе друже било да е гти или 1.6д и врапчињата на гранка знаат дека е голф тоа не се постигнува туку така јас не викам дека е најдобрата кола на светот ама како што секој знае за бмв м3 кое што е најпознато од марката исто така знаат и за голф, немој да ме сфатиш погрешно.

Со други зборови така кажа :) Али немам ништо против и не те сваќам погрешно. :)
Позззз

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #694 на: 05 Јануари 2012, 19:11:32 pm »
Не си возел Дастер.

Имам Сандеро Степвеј, од моментот кога пробав да го ставам каишот не ми се свига :) Али небитно

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #695 на: 05 Јануари 2012, 19:15:08 pm »
;D кога сме кај дациа малку да се насмееме

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #696 на: 05 Јануари 2012, 19:25:23 pm »
Со изворни таблички, РУмУнски од Констанца ( СТ )   ;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #697 на: 05 Јануари 2012, 19:41:10 pm »
 Кумата ми е од Констанца. Ја обожава оваа емисија на Топ Геар ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #698 на: 06 Јануари 2012, 02:51:36 am »
deni e prav meraklija, vozi tricilindras so 60 ks i 80 db samo vo vibracii.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #699 на: 06 Јануари 2012, 11:05:09 am »
Квалитетот и поузданоста на VW и Hyundai се наоѓа кога ќе се направи баланс помеѓу зборовите на Дени и зборовите на ЛП за секој од овие два бренда поединечно.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8235
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #700 на: 07 Јануари 2012, 19:47:50 pm »
Денес возев Хјундаи купе 2,0 ----- Бљак  :P

Кога се вратив во Либрата ----- Охххх нааајссс  8)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20822
« Одговори #701 на: 07 Јануари 2012, 21:03:27 pm »
Veloster?

Ај најсериозно, личи на нешо? Уствари не дали личи, него да речеме погон, механизација а у, поише ме интересира за моторот, пошо за изгледот у поише наврати сум го кажал своето мислење :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17805
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #702 на: 07 Јануари 2012, 21:31:06 pm »
Хјундаи Купе, буквално. Кој модел само, дали до 2002 или по 2002?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #703 на: 07 Јануари 2012, 22:06:06 pm »
Сосема точно е дека времињата се сменија, за ова пишував порано во една тема да не барам сега кај беше.
Човекот на саем имаше едночасовно излагање на темата Корејците Напаѓаат, се разбира опишано и кажано со други зборово, но пораката беше повеќе од јасна а галсеше ''Освестете се Европјани да не биде касно" !
Неспорен е и фактот дека репутацијата на нерасипливо возило ја изгуби дури и неприкосновениот Калимеро, но не само тој. Дури и Една Тојота и Волво почнаа да ја губат трката со жолтите од Кореја. Првите во обид за намалување на цените си дозволија грешки што сериозно им ја нарушија репутацијата а вторите тврдоглаво држејќи се до старата приказна, беа на работ да ги снема засекогаш од картата на автоиндустријата.

Во трката за освојување на пазарот со пониски цени, неминовно дојде до опаѓање на квалитетот на возилата, сакале ние да признаеме или не.

Но секогаш постои едно НО.....! И покрај сето ова Корејските прозиводители се сеуште доста далеку зад европските. Со слаба иновативност, препишани технологии и купени мотори имаат уште доста пат да изодат до додека навистина станат сериозна закана за докажаните брендови.

Дотогаш, љубителите на квалитетот и доброто парче техника се разбира оние кои што можат да си дозволат, сеуште ќе возат ќе возат Европски и Јапонски возила а сите останати Коерејски!

Без навреда!
« Последно менување: 07 Јануари 2012, 23:01:20 pm Sportex »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8235
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #704 на: 07 Јануари 2012, 23:00:29 pm »
Veloster?

Ај најсериозно, личи на нешо? Уствари не дали личи, него да речеме погон, механизација а у, поише ме интересира за моторот, пошо за изгледот у поише наврати сум го кажал своето мислење :)
Не.
Купе FX возев, 2,0 бенз, пред 2001г. модел...
Моторот рикаше ама во споредба со мондеото 2,0 бенз, 2000г (шо сакав да го купам пред Либрата да ја купам) е БАБА КАТА!
Не ја контам долгата хауба напред а шоферската позиција назад у пм па лево :) како да сакаат некоја корвета да ископираат или уат ев'р, газдарицата ми се пожали на осетно повисока потрошња од мазда3 1,4 2008г... ИТН...
Амортизација ок, средно спортска, хаубата - предниот долг дел, барем за мене, во кривина чудно се клата / навалува, дава чувство на спортаж, не е така лито, се на се поубаво е кога го гледаш однадвор одстрана.

Тоа се некои од недостатоците што јас ги заприметив, настрана од тоа, не сметам дека е тоа кола за мене, може и затоа не оставив простор да бидам импресиониран, шо знам...