Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 392881 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Hyundai
« Одговори #660 на: 05 Јануари 2012, 14:34:54 pm »
Slobodno imajte si averzija, i vozete si gi vasite FehlrWageni

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20822
« Одговори #661 на: 05 Јануари 2012, 14:48:38 pm »
Е значи, кантар не те мери...

За аверзијата, ТИ си крив, а за дали и колку се ФелерВагени, малце ќе се прашаме. Од горенаведените, 2x 2.0 SDI заедно имаат речиси милион километри пројдено, за помалку од 5 години, без АМА БАШ НИКАКВИ проблеми, само со редовно сервисирање. Едниот примерок појави проблем поради „стручноста“ на сервисерите во Порше, а не поради некаков „фелер“ (како што ти љубиш да кажеш нели).

BTW, јас лично, возам Mitsubishi.

LP јас дома имам 2 возила од VW групација 1.4 бензинец и 1.9TDI ни едното ни другото ми висат по сервиси, од кај го вадиш податокот за расипливоста?
na celiov forum ima tragi za rasiplivosta, duri i svedocenja od clenovi.

А од друга страна пак, на целиов форум нема НИЕДЕН член што толку обесува за Хјундаи, па колку год сака нека се добри. Ако не се лажам, само Kimi е пријавен во гаражата со Hyundai Getz. Колку што се сеќавам, а можно е да грешам, нема друг претставник на „најдоброто“ нешто во автомобилската индустрија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55128
  • Махер
« Одговори #662 на: 05 Јануари 2012, 14:51:32 pm »
Со најголемо задоволство си ги возиме, за што и се наменети истите. :)

П.С. Слабо ОТенце.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #663 на: 05 Јануари 2012, 14:58:38 pm »
Е значи, кантар не те мери...

За аверзијата, ТИ си крив, а за дали и колку се ФелерВагени, малце ќе се прашаме. Од горенаведените, 2x 2.0 SDI заедно имаат речиси милион километри пројдено, за помалку од 5 години, без АМА БАШ НИКАКВИ проблеми, само со редовно сервисирање. Едниот примерок појави проблем поради „стручноста“ на сервисерите во Порше, а не поради некаков „фелер“ (како што ти љубиш да кажеш нели).

BTW, јас лично, возам Mitsubishi.

LP јас дома имам 2 возила од VW групација 1.4 бензинец и 1.9TDI ни едното ни другото ми висат по сервиси, од кај го вадиш податокот за расипливоста?
na celiov forum ima tragi za rasiplivosta, duri i svedocenja od clenovi.

А од друга страна пак, на целиов форум нема НИЕДЕН член што толку обесува за Хјундаи, па колку год сака нека се добри. Ако не се лажам, само Kimi е пријавен во гаражата со Hyundai Getz. Колку што се сеќавам, а можно е да грешам, нема друг претставник на „најдоброто“ нешто во автомобилската индустрија.

И јас со Hyundai Accent :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #664 на: 05 Јануари 2012, 15:07:14 pm »
Ете сум се лажел, двајца сте биле :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #665 на: 05 Јануари 2012, 15:10:52 pm »

1.2tsi  i 1.4tsi, ima nekoj sto pominal poveke od 20.000km bez promena na turbo?
1.2 kosilica, 6 komada vo na Falanga firmata, site po 3 pati gi ostavaat na pat, do 30.000km. Nemaat turbo, no pak nesto se rasipuva.
listava mozi da se prodolzi...

Averzijata e normalna rabota, i sekoj sopstvenik na W ima averzija prema mene i Hyundai, pa jas gi narekov so pogrdni iminja i skoro sekoj od niv bi imal averzija, osven eden mal krug luge koi rabotat na ista frekvencija, i koi ke se nasmeat na toj moj post :)

No, kako i da e, kolku i da imate averzija, se poveke od postvesta vi navleguva so svesta podatokot deka sum vo pravo, za skoro se sto tvrdam. Vistinata najcesto e bolna  :(

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9287
« Одговори #666 на: 05 Јануари 2012, 15:12:48 pm »

1.2tsi  i 1.4tsi, ima nekoj sto pominal poveke od 20.000km bez promena na turbo?
1.2 kosilica, 6 komada vo na Falanga firmata, site po 3 pati gi ostavaat na pat, do 30.000km. Nemaat turbo, no pak nesto se rasipuva.
listava mozi da se prodolzi...

имам пријател со Голф 1.4 TSI и да има поминато дупло од тоа што ти е овде напишано без никакви промени

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #667 на: 05 Јануари 2012, 15:16:51 pm »
Ете сум се лажел, двајца сте биле :)

Реткост која му доликува на Феррари :).................. :(:(

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #668 на: 05 Јануари 2012, 15:19:49 pm »
LP како еден од главните застапници на хјундаи дали може да објасниш како останативе 2ца нормални членови на форумот сопственици на хјундаи не се вакви фанатици како тебе и сосема нормално комуницираат, за разлика од тебе смртниот непријател на VW као VAG да ги заболе за тебе и за твоето мислење ама ај еве објасни

едит: многу ме интересира причината за ваква омраза на VW (иако неможам да замислам таква омраза према нешто што не е личност)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #669 на: 05 Јануари 2012, 15:20:17 pm »
1.2tsi  i 1.4tsi, ima nekoj sto pominal poveke od 20.000km bez promena na turbo?

Да. Ретки се, како членовите со Хјундаи на форумов, али да, постојат ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #670 на: 05 Јануари 2012, 15:23:25 pm »
LP како еден од главните застапници на хјундаи дали може да објасниш како останативе 2ца нормални членови на форумот сопственици на хјундаи не се вакви фанатици како тебе и сосема нормално комуницираат, за разлика од тебе смртниот непријател на VW као VAG да ги заболе за тебе и за твоето мислење ама ај еве објасни

едит: многу ме интересира причината за ваква омраза на VW (иако неможам да замислам таква омраза према нешто што не е личност)
Ne mozam.

Да. Ретки се, како членовите со Хјундаи на форумов, али да, постојат ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55128
  • Махер
« Одговори #671 на: 05 Јануари 2012, 15:24:59 pm »
Љубомора. :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #672 на: 05 Јануари 2012, 15:25:44 pm »

Да бидам искрен скоро 3 години го имам Хѕундаиво и да ти кажам сум задоволен. Сепак имам и Мерцедес и БМЊ ( не лично мои али се во фамилијата, и може почесто ги возам од хѕундаито ама ипак у сообракајна не ме пишува мене) И СУМ ОСЕТИЛ ШТО Е ШТО.
Едино хундаито е вредно за спомињање е дека не се расипува.
Исрено у план бев да го мењам и веќе не би купил хундаи не бар во моментов, у иднина шознам.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #673 на: 05 Јануари 2012, 15:27:15 pm »
Љубомора. :)

абе и да е љубомора, можам да ти бидам љубоморен тебе или на незнам некој друг ама на VW?? е да можам и нив ако сум сопственик на Хјундаи или на некој конкурентски бренд, а вака не те разбирам стварно

Да бидам искрен скоро 3 години го имам Хѕундаиво и да ти кажам сум задоволен. Сепак имам и Мерцедес и БМЊ ( не лично мои али се во фамилијата, и може почесто ги возам од хѕундаито ама ипак у сообракајна не ме пишува мене) И СУМ ОСЕТИЛ ШТО Е ШТО.
Едино хундаито е вредно за спомињање е дека не се расипува.
Исрено у план бев да го мењам и веќе не би купил хундаи не бар во моментов, у иднина шознам.

епа тоа, нормално задоволен си те служи колата и тоа е тоа ама омраза и инает и фанатизам и бла бла бла хјундаи  е најбољи лелееее

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #674 на: 05 Јануари 2012, 15:34:47 pm »

[/quote]

епа тоа, нормално задоволен си те служи колата и тоа е тоа ама омраза и инает и фанатизам и бла бла бла хјундаи  е најбољи лелееее
[/quote]

Hyundai далеку од најболји ама не е лош т.е не е подобар сеуште од ВЊ. Исто како ВЊ не е подобар од БМЊ.
Не им е целтана Hyndai да бидат подобри од другите. Целта им е да бидат попродавани што незначи дека се подобри.