Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 350364 пати)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
Одг: Hyundai
« Одговори #135 на: 09 Ноември 2011, 22:10:15 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
« Одговори #136 на: 09 Ноември 2011, 22:14:03 pm »
Има еден познат американски виц за Хјундаи:

- Еј комши, нова кола а? Хјундаи?
- Да бе, на наградна игра ја добив, втора награда.
- А браво браво, а што беше првата награда?
- Оригинален Сполдинг баскет.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #137 на: 09 Ноември 2011, 22:30:22 pm »
Nesto postaro, dobro, ubavo i pred se affordable...

Sto li nema da cini ovoj pat? ::)

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
« Одговори #138 на: 09 Ноември 2011, 22:35:37 pm »
 :)
А што, зар има некој што се замара со тоа? :D

п.с. Има некој што уопште ги пушта овие клиповиве за Хјундаи? Мене лично трошење бандвит ми е тоа... не сум луд.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #139 на: 09 Ноември 2011, 22:41:31 pm »
 :)
А што, зар има некој што се замара со тоа? :D

п.с. Има некој што уопште ги пушта овие клиповиве за Хјундаи? Мене лично трошење бандвит ми е тоа... не сум луд.

Ako vozis nekoe BMW M3,EVO ili nesto pojako ...ke ima nekakva smisla postov.
Ako ne.. ti predlagam da go izgledas. ;)

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
« Одговори #140 на: 09 Ноември 2011, 22:52:08 pm »
Не, навистина немам никаква желба да го изгледам. Тоа е како да ме тераш да слушам турбо фолк.

Туку, да не испадне дека само вицови кажувам...
Како што некој овде на поинаков начин кажа, јас само да го потенцирам - Хјундаи никогаш нема да биде нечија мечта, никогаш нема да краде воздишки, ниеден 18 годишник кога ќе ја добие дозволата нема да сонува за ниедно Хјундаи.

Хјундаи нема ниедна легенда ниту пак ќе има. А зашто? Зашто одмина времето кога колите се правеа со срце. Сеа веќе се е конфекција. Имињата се правеа пред доста доста време, кога Хјундаи не бил ни како план во нечија глава.

Еве една од многуте мечти, меѓу кои Хјундаи НИКОГАШ нема да се вброи:

Nissan S30 Fairlady т.е. првиот Z

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #141 на: 09 Ноември 2011, 23:18:04 pm »
абе не е hyundai толку лошо колку што иритираат одредени ликови со притисокот дека е најдобар, нуди добар однос цена/квалитет и за нашите услови на живот е добра понуда. Никој нема да се залета по досегашните модели ако имаш пари да си купиш што сакаш.

Меѓутоа новите i30, i40, ix35, Elantra па би размислил што да не... 

Отсутен nikola7650

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #142 на: 09 Ноември 2011, 23:19:40 pm »
Биг Лајк за Нисанот  :D
+1

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #143 на: 10 Ноември 2011, 00:07:24 am »
Ќе ја земеме колата на ЛП.
Ќе запалиме цигара.
Со врвот на цигарата, ќе ја изгасниме од седиштето на колата. Онака баш убаво.
Јас ти гарантирам дека седиштето, односно местото каде ќе ја изгасиме ќе поцрни само.

Јас гласам со две раце за ова, а верувам дека цел форум сосе членови и случајни посетители би сакале да присуствуваат на чинот ;D

Not a valid youtube URL

Пак мешаш брзини. Нели на ЛП беше 10.500, бест офер, ова турбо пише дека е. Или од последните металик на залиха што останале ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #144 на: 10 Ноември 2011, 00:25:43 am »
За металик се доплаќа и кај последните и кај претпоследните и30.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #145 на: 10 Ноември 2011, 03:17:21 am »
Воопшто нема да ми е криво ....

Двојно поголем мотор, 70 кс повеќе, 4 литри поголема фабричка потрошувачка .... 

Sramota e da se sporeduvaat Genesis i narodnjak.

Срамота е да, играчка која има 2 пати поголем мотор, 70 кс сили, 4 литри поголема потрошувачка, повеќе цилиндри, да не успее убедливо да го измете подот со ѓубрето од VW .... 
Тоа ти е исто како Барселона да му даде гол во 95 минута за победа на ФК Фљамуртари од Оризаре, Липковско ...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #146 на: 10 Ноември 2011, 12:01:13 pm »

So sekoj I30 doaga GRATIS metalik.

Воопшто нема да ми е криво ....

Двојно поголем мотор, 70 кс повеќе, 4 литри поголема фабричка потрошувачка .... 

Sramota e da se sporeduvaat Genesis i narodnjak.

Срамота е да, играчка која има 2 пати поголем мотор, 70 кс сили, 4 литри поголема потрошувачка, повеќе цилиндри, да не успее убедливо да го измете подот со ѓубрето од VW .... 
Тоа ти е исто како Барселона да му даде гол во 95 минута за победа на ФК Фљамуртари од Оризаре, Липковско ...

Edno nabrijano Fico moze da e pobrzo od Ferrari. GOljf e narodnjak, sramota e da se sporeduva Genesis. A dokolku sakas sporedba na cifri, Stratro imase napraveno sporedba na performansite pomegu 200ks Genesis i Ceca GTI DSG

Колку е поеластичен Голфот па па па .... Аргета паштета

73кс помалку, 60нм помалку, кило 1/2 повеќе по коњ, мх мх мх, башка и повисока крајна, оф оф  ;D

...ama zatoa vo zabrzuvanje go nema nigde..sto ne e za cudenje.

Okolu elasticnosta..eve kako stojat rabotite Genesis 2.0 T vs Golf GTI:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

..sto ti znaci edna turbina. :)

Razlikite se minimalni, i se dolzat na pobrziot DSG menuvac. Teska rabota deka Ceca trosi pomalku od Hyundai, najteska.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #147 на: 10 Ноември 2011, 12:07:50 pm »
Ни случајно.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #148 на: 10 Ноември 2011, 12:22:44 pm »
Ни случајно.

;D Tesko ti paga, znam. No nekoi firmi uspevaat da dadat poveke za istite pari. Tie firmi se uspesni i go imaat najgolemiot rast vo svetot

Kaj Ceca kolku baraat doplata za metalik, 1000 evra? ZNaci za Ceca 1.4 80ks so metalik i 3 vrati treba da se izdvoi 16000 evra. Super ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
« Одговори #149 на: 10 Ноември 2011, 12:25:52 pm »
Што се однесува до споредбите... тие не се добри, вака се праи споредба на Генесис и ГТИ

Прво, Бренди од нашите простори, т.н. Вињак, т.е. Genesis, фина пијачка, нема што:

Ко што гледате на самата флаша, ова V.S. бренди има добиено 9 златни награди за најдобар жесток пијалок. Сите награди се од Poljoprivredni Sajam Novi Sad со нели различни години. Многу значајни признанија.
 На сајтот на Рубин, производителот на Genesis, пардон, на Вињак, стои:
RUBIN AD je osnovan 1955. godine kao preduzeće za proizvodnju i trgovinu grožđem i vinom, alkoholnim i bezalkoholnim pićima....
Rubin AD je privatizovan 2005. godine. Sa novim vlasnikom, beogradskom kompanijom INVEJ, Rubin nastavlja da kroz racionalizaciju i unapređenje kvaliteta u svim segmentima poslovanja održi lidersku poziciju na domaćem tržištu i da u isto vreme postane i značajan u izvozu srpskih vina i alkoholnih pića kako u zemlje EU tako i u Rusiju, Australiju, Kanadu i SAD.
 Досетка: Сменете го терминот RUBIN AD со Hyundai и други измени мислам нема да се потребни. Се ќе остане точно.

Второ, Бренди од француските простори, т.н. Коњак, т.е. GTI, уште една фина пијачка, нели:

Ова исто така V.S. бренди, кое припаѓа во истата категорија како и претходното, нема никакви награди... уствари да се утепаш од барање по нетов џабе. A важи за еден од најдобрите коњаци.
На сајтот на Frapin, производителот на овој Grand Champagne Cognac GTI, вели:
The Frapin Family has been established in the South West of France since 1270, initially as a family of wine growers. Then they became distillers and have continued this tradition for 20 generations. Точка.