Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 350373 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Hyundai
« Одговори #120 на: 09 Ноември 2011, 20:45:51 pm »
Carrier ме разочара сега, како која е поентата :( не мислам какви мерцедеси какви бмвиња, какве пи*ке си материне, Хјундаи е права ствар!
Не бе Фиат е права ствар - ТОА Е ПОЕНТАТА ;) Уствари FIAT е права ствар за оние што сакаат Alfa а не можат да си ја дозволат - знам, сум бил на тој пат, А хујдај за што е прва ствар не можам да разберам се`уште.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #121 на: 09 Ноември 2011, 20:48:25 pm »
Хахахахах малце се зезам знаеш :)
Него коа ќе подразмислам малце повеќе и хјундаи има позитивна страна, на пример у мојот случај, со седиштето изгорено од цигара ( или што би рекол gOJDO џоинТ), да имав хјундаи немаше око да ми трепне... :)
Шала на страна. не си единствен што не сваќа, ама сега Мики Маус спрема некое опасно видео ваљда ќе ни се разјасни на сите :S

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #122 на: 09 Ноември 2011, 20:53:21 pm »
Него коа ќе подразмислам малце повеќе и хјундаи има позитивна страна, на пример у мојот случај, со седиштето изгорено од цигара ( или што би рекол gOJDO џоинТ), да имав хјундаи немаше око да ми трепне... :)
Шала на страна. не си единствен што не сваќа, ама сега Мики Маус спрема некое опасно видео ваљда ќе ни се разјасни на сите :S

А бе па и ти, не знаеш дека хјундаи има добиено награда од „Друштвото на Пафкачи на Јамајка“ за седишта отпорни жарче од џоинт?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
« Одговори #123 на: 09 Ноември 2011, 20:55:44 pm »

Мали, терај Фиестата.
Темава е за Хјундаи. Дали си ја изгорел или не Фиестата, тука не не интересира.
Можеш да кажеш добар збор за Хјундаи, можеш да кажеш лош.
И во двата случаи, нема да бидеш омразен, нити погрешно сфатен. Нити пак оф топик.
Инаку колку за твоја информација, во основната верзија (значи онаа најевтината), онаа која ја има ЛП, седиштата се ISOFIX, со доста голем квалитет.
И сега прати ме убаво..
Ќе ја земеме колата на ЛП.
Ќе запалиме цигара.
Со врвот на цигарата, ќе ја изгасниме од седиштето на колата. Онака баш убаво.
Јас ти гарантирам дека седиштето, односно местото каде ќе ја изгасиме ќе поцрни само.
После сам ќе увидиш која е разликата во твојот случај.

Пиши си ако си заинтересиран за експерименти.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #124 на: 09 Ноември 2011, 20:56:29 pm »
МИКИ МАУС ЗА МОДЕРАТОР!

О да дополнам:
Цитат
Инаку колку за твоја информација, во основната верзија (значи онаа најевтината), онаа која ја има ЛП, седиштата се ISOFIX, со доста голем квалитет.

ISOFIX означува нешто сосема различно, а не квалитет на материјали или седишта.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #125 на: 09 Ноември 2011, 21:02:09 pm »
Епа баш дека се ISOFIX никат нема да зеам хјундаи хахахахахахахах
Ај расчепкај по нетов што кажа сега :S
Не си реален...иначе со тој тонот мали терај фиестата нигде не стигнуваш...ако мислепе да ме навредиш не си успеал
А тоа дека нема да се изгори или слично не верувам :D Али ако он е доброволец тоа да го направи, секако дека сакам да го видам тој експеримент

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #126 на: 09 Ноември 2011, 21:03:42 pm »
жарот од цигарата има температура од 600 до 700 степени целзиусови, седиштето нема да се оштети само ако е направено од азбест

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #127 на: 09 Ноември 2011, 21:04:39 pm »
ТОа не гори, тоа се топи...ако е кожа да нема да изгори :)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #128 на: 09 Ноември 2011, 21:11:09 pm »
МИКИ МАУС ЗА МОДЕРАТОР!

О да дополнам:
Цитат

ISOFIX означува нешто сосема различно, а не квалитет на материјали или седишта.

Јас не реков квалитетен Изофикс, туку реков седиштата се Изофикс, со доста голем квалитет.
Ама ти од што си брзал да кажиш нешто, за да бидеш интересен, не си разбрал.

Инаку, дали гори или се топи не ме интересира.
Јас реков нема да изгори. Односно нема да се направи дупка. Да бидам попрецизен.
Како во конкретниов случај со фиестава. Али што е битно тоа?
Не ме оставате да го догледам ЛП со 320-кава..
Па да го ставам тука..

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #129 на: 09 Ноември 2011, 21:16:02 pm »
Човече не биди ИНАТ ISOFIX е смешно да го споменеш!!!! каква врска има ISOFIX жити се со седиштата
Па побогу тоа ти е за детски седишта!!! А да и мојата има Isofix и на 99% од колите на форумот...не е нешто ново!!! запознаени сме одамна...
http://en.wikipedia.org/wiki/Isofix

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #130 на: 09 Ноември 2011, 21:17:30 pm »
Гуглај бе мали..
Па ќе видиш дали има само за мали или за големи..
Не ти сум јас информ биро..

Едит- сега и твојата ли има? Како тоа? Нели беше за мали деца? Како тоа запознаен си одамна? Пред само 10 мин не беше запознаен. Небитно..

Едит2- ти предлагам да одиш и да ти го проверат седиштето. Да не има само налепница од ИЗОФИКС. :)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #131 на: 09 Ноември 2011, 21:34:38 pm »
И конечно, долго најавуваната трка на 400 метра, помеѓу колата на ЛП и новото БМВ 320д.

Понесен од претходниот успех со Мерцедесот, ЛП заборави на знакот за тргање, при што првиот пат каснеше во стартот, но сепак на крајот успеа да победи со половина кола.
На враќање, кога беше крајно изнервиран што БМВ-то за малку ќе го победеше, се подобри во стартот, за да заврши цели две коли пред БМВ-то.

Видео во прилог.

Not a valid youtube URL
Од страна на ЛП, победени се двете најпрестижни европски марки. Следи поход на Јапан. Се спрема крстоносна војна. Заземете страна пред да биде доцна.  ;D ;D ;D

П.С. Извинување до модераторите за двојно постирање. Овој пост заслужуваше да биде сам на свое место.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #132 на: 09 Ноември 2011, 21:40:01 pm »
Како прво Хјундаиво не е стандарт сигорно, додека бемвето е. А друго од кај знаеме дека првата трка победило Хјундаито или пак дека втората во исто време тргнале. Едино ако некој било кој бил присутен па да му верувам, кој и да е ќе поверувам ама ако е некое рандом клипче од глуп туп или you tube не верувам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #133 на: 09 Ноември 2011, 21:54:53 pm »
Како прво Хјундаиво не е стандарт сигорно, додека бемвето е. А друго од кај знаеме дека првата трка победило Хјундаито или пак дека втората во исто време тргнале. Едино ако некој било кој бил присутен па да му верувам, кој и да е ќе поверувам ама ако е некое рандом клипче од глуп туп или you tube не верувам.
Скрос е рандом и потекнува од кореа :) Веројатно Мицко Глувчето и Лоши Патишта присуствувале.

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
« Одговори #134 на: 09 Ноември 2011, 22:03:57 pm »
Слушнав дека на првите 5-6 страни од корисничкото упатство за секое Хјундаи стои возен ред од ЈСП за сите линии :)