Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 346499 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Hyundai
« Одговори #45 на: 09 Ноември 2011, 11:39:55 am »
Има шпекулации и дека материјалот на седиштата е со примеси на азбест, па така кога патниците се подаваат со џоинт и кога ќе им паднее жарот поради недоволно исушената трава, последиците по седиштата се минорни. Дури можеш и со џоинтот да си го земеш жарот назад, да не иде фира трава. Па ти сега види што ќе возиш наредно....

Страшно добра иновација :) да не му се секираме после...абе не се глупи ова корејцива, знаат они што да направат :D што ќе ми е повеќе од ова? Знаат они што тачно му треба на купувачот!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #46 на: 09 Ноември 2011, 12:00:16 pm »
Stratro, Brera 3.2 со 260 коњски сили има 1/4 миља за 14.7 секунди. Не е баш дека многу под избришал Genesis-ов, со своите 3.8 литри и 300 коњски сили :)
Одма се откажувам од 0.2 секунди до 402м, море еве давам и цела секунда од мене, само во љунда да не седам :D

Brera pominuva 1/4 mile za 14.9 sec ( nekade 15) , a tie 0.4 sec na 1/4 mile ke stanat nad 1 sec na 1/2 mile i ne znam kolku sekundi na 1 mile...

Ti moze nema da sednes vo ljunda....ke si sedis vo Alfa...ali verojatno sekogas pozadi ljundava.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #47 на: 09 Ноември 2011, 12:01:48 pm »
Stratro, Brera 3.2 со 260 коњски сили има 1/4 миља за 14.7 секунди. Не е баш дека многу под избришал Genesis-ов, со своите 3.8 литри и 300 коњски сили :)
Одма се откажувам од 0.2 секунди до 402м, море еве давам и цела секунда од мене, само во љунда да не седам :D

Brera pominuva 1/4 mile za 14.9 sec, a tie 0.4 sec na 1/4 mile ke stanat nad 1 sec na 1/2 mile i ne znam kolku sekundi na 1 mile...
Ti nema da sednes vo Ljunda....ke si sedis vo Alfa,,redovno pozadi ljundava. ;D
Да да само на хартија може, со колички за деца ако се тркаат.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #48 на: 09 Ноември 2011, 12:09:06 pm »

Brera pominuva 1/4 mile za 14.9 sec, a tie 0.4 sec na 1/4 mile ke stanat nad 1 sec na 1/2 mile i ne znam kolku sekundi na 1 mile...

Ili da sedi vo Ljunda, ili da go gleda od pozadi, kako i da e, Ljunda mu e sudbina ;D

Ке фатам малце оф топик, ама сега по ова што го постираше Стратро, мојот Голф(ДСГ) со 2.0Т, 230 кс има 0,2 секунди побрзо време до 100-ка ...
Генесизов има скоро два пати поголем мотор, и 70 кс повеќе ...

RAzlikata megu 3.8 litri i 2.0 litri ke gi osetis vo sekojdnevna voznja...koga Ljundata na 3000 rpm ke isporacuva isto tolku KS kolku tvojot Golf na 5600 rpm.

Na hartija, posto vo praksa ti gubis od 90ks dizel

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #49 на: 09 Ноември 2011, 12:11:36 pm »

Ili da sedi vo Ljunda, ili da go gleda od pozadi, kako i da e, Ljunda mu e sudbina ;D

Ке фатам малце оф топик, ама сега по ова што го постираше Стратро, мојот Голф(ДСГ) со 2.0Т, 230 кс има 0,2 секунди побрзо време до 100-ка ...

RAzlikata megu 3.8 litri i 2.0 litri ke gi osetis vo sekojdnevna voznja...koga Ljundata na 3000 rpm ke isporacuva isto tolku KS kolku tvojot Golf na 5600 rpm.

Na hartija, posto vo praksa ti gubis od 90ks dizel

Така е, затоа замисли што ќе и се случи на љундата...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #50 на: 09 Ноември 2011, 12:14:08 pm »
Ti moze nema da sednes vo ljunda....ke si sedis vo Alfa...ali verojatno sekogas pozadi ljundava.

Секогаш кога ќе се трка ваљда :)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
« Одговори #51 на: 09 Ноември 2011, 12:22:54 pm »
Секогаш кога ќе се трка ваљда :)

Па нели Алфа секогаш се трка? Како беше тоа со крвта? :)
Освен во одредени случаеви кога имаш Алфа која ти стои дома во гаража со плинска боца.

П.С. Во контекст на муабетот кој е ОТ, а се тера тука на големо..
Имав баба, која секогаш ми велеше. Прави што правиш внучко, само едно знај, здравје не се купува со пари.
Би сакал да е жива во овој момент, да и ја дополнам реленицата со една моја..
"Здравје и интелегенција не се купуваат со пари! "

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #52 на: 09 Ноември 2011, 12:24:09 pm »
Хјундаи треба да добие награда за најдобро возило на хартија, како и најдобри перформанси на хартија. За во реалност знаеме дека е никој не би го посакал... ;)
Значи праиме муабет за кола што ја возиш, значи макар и да ти е океј да се возиш без никакво задоволство и страст, срамота е за пред луѓе... Ќе те види братучед, колега... Каква слика ќе добие за тебе... Срамота е. Пред сите...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #53 на: 09 Ноември 2011, 12:25:18 pm »
Хјундаи треба да добие награда за најдобро возило на хартија, како и најдобри перформанси на хартија. За во реалност знаеме дека е никој не би го посакал... ;)
Значи праиме муабет за кола што ја возиш, значи макар и да ти е океј да се возиш без никакво задоволство и страст, срамота е за пред луѓе... Ќе те види братучед, колега... Каква слика ќе добие за тебе... Срамота е. Пред сите...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #54 на: 09 Ноември 2011, 12:43:03 pm »

Deni ne zezaj...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #55 на: 09 Ноември 2011, 12:47:34 pm »

Deni ne zezaj...

A nekoe makedonsko da daese... So ratkapni...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #56 на: 09 Ноември 2011, 12:47:50 pm »
Не би рекол.

Ако бараш разумен избор, Хјундаи е сигурно во потесен избор.

Ако бира срце никогаш не би ни помислил на Хјундаи.

Али ако бира разум, секако е во потесен избор, и никако нема да ми биде срам да го возам или да ме видат како возам едно. Два пати на одмор бев со едно Хјундаи и супер искуство имам за поминати околу 5000 км и тоа бар пола јас ги возев, и не ми беше срам :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #57 на: 09 Ноември 2011, 12:51:52 pm »
Да се нуди Џенесис Купе кај нас, би го избрал без да размислувам. Во Германија се нуди, ама само со V6 моторот. Јас би одел на 2.0Т верзијата.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #58 на: 09 Ноември 2011, 12:53:02 pm »
Ja ne bi se ismeval tuku taka na Hyundai znackata...pogotovo ako vozam Alfa ili Mitsubishi, bidejki "ljundava"  vo peroformansi brise pod so Brera, a vo izgled e poubava od bilo koe Mistsubishi.

3.8 L V6
300 HP
RWD

0-100 kmh - 6.4 sec.

Dosta e.:)

Стратро и сра*е би возел само да е побрзо за 0.2 секунди.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #59 на: 09 Ноември 2011, 12:54:26 pm »
Чудо е на кое дереџе може да те доведе ограниченоста, пристрасноста и субјективноста...

[/quote]
Сакаш да се прикажуваш како некој експерт во автомобили а не знаеш што е моќност, што е вртежен момент, што се природна и форсирана аспирација...

Еве ти ја Љундата измерена на динамометар:

http://www.gencoupe.com/3-8-v6/31853-community-dynos-12.html
Еве ти го и Гољфот на Томи на динамометар:

*Гледај ги долните криви, ти е се за stock фабрички сетиран мотор.
http://shop.revotechnik.com/products/293/vw-golf-mk5-gti-edition-30-revo-technik-stage-1-performance-ecu-tuning-software.aspx

На 3000rpm Љундата испорачува околу 130КС на тркала.
На 5600rpm Гољфот испорачува околу 220КС на тркала, додека пак на 3000RPM испорачува околу 110КС.

Или ако сакаш идиотска математика согласно твојата перцепција за разлика во зафатнината со занемарување на факторот аспирација:
Гољфот на 3000 вртежи испорачува по 0.055КС(110/2000) по кубен сантиметар, додека Љундата по 0.034КС (130/3800) по кубен сантиметар. Односно на 3000 вртежи Гољфот вади 1.6 пати повеќе моќност по кубен сантиметар од Генесисот.

Ум шо идит отпосле не јет ум!