Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 360104 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
Одг: Hyundai
« Одговори #1950 на: 04 Мај 2017, 14:29:15 pm »
Не ја знаеме прикаската, реков дека има две страни.
Целото излагање на проблемот се сведе на рекла казала муабети.
Никаде не видовме документ, не видовме аргумент.
Видовме само плукање по Хјундаи и по нивниот застапник кај нас.

Дали сте свесни овака некој јавно да излезе и да почне да обвинува некого или некоја фирма без аргументи, како може да биде санкциониран, казнет, како сакате наречете го.
Плус излегува анонимно.

Јас не бранам никого, верувам не само него, туку и на мене, на било кого да му се случи истото со нова кола ке биде бесен.
Од излагањето дојдовме до заклучок дека на колата има монтирано плин ( официјално во ниеден документ не е напишано дека ти можеш да вршиш било какви модификации на колата ), дека по настанувањето на дефектот парите му биле вратени во целост ( колата не ја купуваш со навлаки за седишта, плин, бандаши и зимски гуми етц етц ), нормално за тоа нема да добиеш повраток.
Извади си го плинот, извади си ги навлаките, регистрацијата е нешто што не можеш да вратиш, помири се дека имаш 200 евра трошок и биди среќен.

Еве ти аргумент. Видео снимки од возилото.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #1951 на: 04 Мај 2017, 14:39:02 pm »
Смрдеше како да гори уље или како да влегол антифриз?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #1952 на: 04 Мај 2017, 14:42:09 pm »
Според ова што го видов од видеата, во комората на цилиндерот согорува антифриз заедно со горивото.

Можни причини:

1. Пробиен дихтунг на глава
2. Искривена декла (глава на мотор), заради прегреаност на моторот
3. Пукнат блок од мотор

Бидејќи возилото е ново и има мала километража, 90% сум сигурен дека пукнат блок од мотор заради фабричка грешка при изработка.

Плинот мислам дека не игра никаква улога во целава драма.

Бидејќи дефектите под 1 и 2 лесно се средуваат доколку моторот нема оштетувања, со сигурност тврдам дека Пукнат блок од мотор, е причината зашто на членот му исплатиле пари, и му го купиле возилото.

Можеби пукнатината на блокот постоела и порано, но била многу мала и не влијаела на севкупната работа на моторот, се додека не се приширила и почнала да пушта антифриз во цилиндерот, што повлекло до појава на бел дим и пад на перформансите.

Кај пробиен дихтунг и искривена декла, моторот прегрева, губи нагло антифриз, се појавува масло во казанчето за антифриз. Кај овие два дефекти моторот не ја губи снагата толку нагло, но претходно ќе се појават доволен број на симптоми кои ќе укажат дека нешто не е во ред.

Кај членот случувањата се инстантни за време на престигнување на автопат, што уште еднаш ме наведува дека станува збор за пукнат блок.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1953 на: 04 Мај 2017, 15:01:28 pm »
Нагло се јавува во сите три случаи. Најмали се шансите за пукнат блок, тоа се случува само кај јапонските евтини косилици со 1мм зид.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Linafastcar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #1954 на: 04 Мај 2017, 15:03:05 pm »
Ако го кажеш своето искуство во врска со СВОЈА НОВА КОЛА не значи дека некого ругаш. Или македонска работа кути си трпи си, па и за твои пари БУДАЛА НЕКА ТЕ ПРАВИ СЕКОЈ. ИМА ВИДЕО, колата чади,Дааааааааааа!!! Се случило ли тоа?  ДААААААААА..........Кој лаже? Видеото? Па има ли некој толку паметен да се прави и да нема попаметна работа, јас немам време во ВЦ да одам а не па да измислувам. Ова мене ми се случило, и да е фабричка мана, смени мотор излези во пресрет понуди друга кола, а не МАНГУП, ти ги земавме парите и отпосле дознаваш дека не ти важи гаранција не ти важи ништо. КАДЕ ГО ИМА ОВА, КАДЕ?????? Па ако беше така ќе си земев стара кола и ќе си ја чукав главата. На што личи односот, а да не зборувам за стресот кој го доживеавме со фамилијата. На никого тоа не му го посакувам.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1955 на: 04 Мај 2017, 15:09:08 pm »
Тука слободно се зборува.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #1956 на: 04 Мај 2017, 15:11:55 pm »
Нагло се јавува во сите три случаи. Најмали се шансите за пукнат блок, тоа се случува само кај јапонските евтини косилици со 1мм зид.

Збориме за ново возило со 3000 км поминати.
Исправен систем за ладење, чиста разладна течност, прописно затегнат дихтунг на глава вграден во фабрика.
Возилото прошло стрес тест пред да излезе од лента.

Никакви симптоми не покажало возилото пред да се случи настанот.
Кај пробиен дихтунг на глава имаш постепено губење на течност, ќе прегрева возилот, ќе јави low coolant на шалт табла, ќе дими повеќе од невообичаено.
Кај искривена декла, треба да се случи толкаво големо прегревање што членот сигурно ќе го приметел и ќе знаел дека се случило.
И во двата случаи имаш вовед во настанот, знаеш дека нешто ќе се случи поголемо.

Кај пукнат блок од мотор, немаш предупредување ако моторот имал скриена микро пукнатина која нагло се зголемува без предупредување.

Бидејќи пукнат блок од мотор исто што и уништен мотор, на членот му ги вратиле парите за да не се брукаат.

Како што кажав другите два дефекти се отстрануваат, и возилото може да се врати во исправна состојба.

Тоа е мое гледиште на проблемот, кое може, но и не мора да е точно.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #1957 на: 04 Мај 2017, 15:18:28 pm »
Ако го кажеш своето искуство во врска со СВОЈА НОВА КОЛА не значи дека некого ругаш. Или македонска работа кути си трпи си, па и за твои пари БУДАЛА НЕКА ТЕ ПРАВИ СЕКОЈ. ИМА ВИДЕО, колата чади,Дааааааааааа!!! Се случило ли тоа?  ДААААААААА..........Кој лаже? Видеото? Па има ли некој толку паметен да се прави и да нема попаметна работа, јас немам време во ВЦ да одам а не па да измислувам. Ова мене ми се случило, и да е фабричка мана, смени мотор излези во пресрет понуди друга кола, а не МАНГУП, ти ги земавме парите и отпосле дознаваш дека не ти важи гаранција не ти важи ништо. КАДЕ ГО ИМА ОВА, КАДЕ?????? Па ако беше така ќе си земев стара кола и ќе си ја чукав главата. На што личи односот, а да не зборувам за стресот кој го доживеавме со фамилијата. На никого тоа не му го посакувам.

Полека.

Никој тука не ти е непријател. Не си изигран од членовите од форумот, туку од тие што ти продале возило со фабричка грешка.
Sale Sk исто така има Елантра, веројатно со истиот мотор, и не верувам дека те руга и заебава туку сака само да размислува рационално, зашто можеби истиот проблем да му се случи и него.

Гледај на посветлата страна од проблемот:

1. Немаш возило кое е дефектно
2. Имаш пари да си купиш друго возило
3. Знаеш дека другото возило нема да биде Хјундаи
4. Ако сакаш совет за купување друго возило и незнаеш што да земеш, отвори тема, со задовоство ќе ти дадат препораки членовте од тука.
5. Сите сте здрави и живи, побогати за едно искуство плус

Сите го делиме револтот што го имаш.

Напрај си шопска, стај си ракија, преброј си паричките што ти ги вратиле од Хјундаи, и уживај.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43935
  • Il Moderatore
« Одговори #1958 на: 04 Мај 2017, 15:20:13 pm »

Напрај си шопска, стај си ракија, преброј си паричките што ти ги вратиле од Хјундаи, и уживај.

Де вака, да стои поистакнато, да не не го види случајно некој.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1959 на: 04 Мај 2017, 15:25:04 pm »
Ајде нова тема за барање кола па да си поприкажеме на повесела тема.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1960 на: 04 Мај 2017, 15:32:16 pm »
Има одлична 330- ка бензин со новиот мотор со 231 кс за околу 6 илјади.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1961 на: 04 Мај 2017, 15:34:00 pm »
Со директно убризгавање е тој?

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1962 на: 04 Мај 2017, 15:37:23 pm »
Трпи плин како сандак баба.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
« Одговори #1963 на: 04 Мај 2017, 15:56:19 pm »
Збораме за BMW во тема за Hyundai because?

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2188
« Одговори #1964 на: 04 Мај 2017, 16:03:26 pm »
BMW > Hyundai

Sent from my VIE-L09 using Tapatalk