Автор Тема: Moose Тестови  (Прочитано 114669 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Одг: Moose Тестови
« Одговори #90 на: 16 Април 2018, 14:06:54 pm »
Боље прегази го лосот, муи*ем лосот...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #91 на: 16 Април 2018, 14:11:59 pm »
Вас лесно ви е се заебавате ама тука кај мене на северов редовно искачаат на сред пат и е страшно искуство секогаш кога мора да изреагираш. Тоа тоа не е животно, туку е ВОЛ поголем и од автомобил. Страшно.

Или па уште пострашно ти искача лос а од спротив исто така имаш камион/автомобил. Шо ќе правиш е прашањето?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #92 на: 16 Април 2018, 14:12:35 pm »
Или па уште пострашно ти искача лос а од спротив исто така имаш камион/автомобил. Шо ќе правиш е прашањето?
Е па не вози BMW X2, за почеток...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #93 на: 16 Април 2018, 14:30:14 pm »
Хахахаха додбри сте еј :D Човек дури и ќе ви поверува дека имате огромно искуство.

Иначе тигуанчето реално доста добри перформанси извади за тоа што е. БМВ-то ок. А друго работа што никој не реагира вака кога ќе ти излезе животно на пат. Тестов да го наречат овие дечкие dog test ќе читавме на форумов како при удар од куче во БМВ х2ка може да да умреш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #94 на: 16 Април 2018, 14:42:42 pm »
Не бе, не зборуваме за искуство, зборуваме за она што се глеа од видеоно при 70 и нешто на саат :(
До сеа 100 видеа изгледавме, ама ваков андерстир не видовме до сега.. затоа. Уствари затоа треба да се проба и тестира секоја кола што сакаш да ја купиш. По можност од пријател, да се извози, да се види како „лежи“, како „реагира“...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #95 на: 16 Април 2018, 14:48:50 pm »
Ок лош understeer. Без сега предрасуди и никакви полемики и паламудења, ако некој ти даде гратис БМВ Х2ка ќе му речеш фала батка не ова многу е лошо на мус тест. :)

Ако веќе збориме за интерсни видеа од оваа тема ондак најсериозно во пракса е она со Jeep renegade кога при кочење задницата буквално одлепи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #96 на: 16 Април 2018, 14:52:35 pm »
Ова не е баш Understeer овде има и електрика удел. На успорената снимка се гледа предното тркало како намалува и крева брзина трудејќи се да направи нешто. Но, не успеваме да дознаеме што.

Не е работата дека е лош резултатот, туку дека истиот е од BMW драјвинг машин. И оние што ќе го земат X2 ќе го земат заради врвните возни карактеристики заради кои (демек) дале повеќе од 30000 повеќе наместо да земат 3008 или Куга или Тајсон.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #97 на: 16 Април 2018, 15:01:45 pm »
Чекај ова беше fwd? Зарем толку сте наивни и мислите дека х2ка купуваат луѓе зошто возните карактеристики им се демек супериорни и се подобри од Куга или 3008? Еве и да се најлоши во х2-ка колата е сигурно подобро звучно изолирана од сите овие што ги спомна, има подобар ентериер и квалитет, дампинг и е БМВ нели.

БМВ Х2ка сигурно нема да го купи лик или ја би рекол на директорот жена му зошто има врвни карактеристики. Такви луѓе зимаат БМВ 3 и 5 а за жал ги има се помалку. Истите луѓе што купуваат кашкаи купуваат и х2 х3 х5 само што овие вториве имаат многу повеќе пари.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #98 на: 16 Април 2018, 15:11:47 pm »
што треба да е заклучокот? Демек ок е 2018ста БМВ да вади модели што се понашаат како да немаат волан?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #99 на: 16 Април 2018, 15:16:00 pm »
@Deni И тоа е андерстир, чим тркалата се на страна а колата продолжува право исто си е.

Oversteer џоа опел вектра од пред 20 години. Се гледа дека во развојот на X2 посветиле 90% од времето на дизајнот, а 10% на возните својства.
Мислиш understeer.

Сакам кажам, не знам речам.  ;D Едно мислев, друго пишав.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #100 на: 16 Април 2018, 15:25:48 pm »
што треба да е заклучокот? Демек ок е 2018ста БМВ да вади модели што се понашаат како да немаат волан?
Ако се водиш само според видеото до таков заклучок, тогаш да БМВ вади модели што се понашаат како да немаат волан.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #101 на: 16 Април 2018, 16:08:16 pm »
Боље прегази го лосот, муи*ем лосот...

Абе неписмен, не се вика лос, туку лосос.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #102 на: 16 Април 2018, 16:15:45 pm »
Абе неписмен, не се вика лос, туку лосос.

Од кај сега риби на патот?  ??? ???
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #103 на: 16 Април 2018, 16:27:46 pm »
Тоа се истите риби што си ја косат косата со коса

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #104 на: 16 Април 2018, 16:38:59 pm »
Ако се водиш само според видеото до таков заклучок, тогаш да БМВ вади модели што се понашаат како да немаат волан.

не ми е да се препукуваме, БМВ сепак е лидер во автомобилската индустрија и ова како и да го гледаме е кикс