Автор Тема: Chevrolet spark 0.8, 2007  (Прочитано 52723 пати)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1350
Одг: Chevrolet spark 0.8, 2007
« Одговори #240 на: 09 Февруари 2023, 01:36:03 am »
97.300 кончено дојде на ред да се пристегне подвозјето, сменети плочки (Ferodo),предни амортизери и буфери, зглоб, долен држач за мотор и мењач. Сето тоа "задоволство" кошташе 19.000, ќе ми се слошеше вчера коа ми ја кажаа цената. Резултатот: друга кола, не ми е јасно колку време и како сум ја возел ваква, сеа е топ не ми е жал за парите.
« Последно менување: 13 Февруари 2023, 01:58:21 am Ѓорѓи »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #241 на: 09 Февруари 2023, 10:36:24 am »
97.300 кончено дојде на ред да се пристегне подвозјето, сменети предни амортизери и буфери, зглоб, долен држач за мотор и мењач. Сето тоа "задоволство" кошташе 19.000, ќе ми се слошеше вчера коа ми ја кажаа цената. Резултатот: друга кола, не ми е јасно колку време и како сум ја возел ваква, сеа е топ не ми е жал за парите.

Ти викам одржавај си ја и така ја возиш доста. Нека те служи добро.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #242 на: 09 Февруари 2023, 11:39:51 am »
Кога носите за подвозје да се менја ја носите кај класичниве сервисери кајшто мењате уље или кај овие што центираат па они да гледаат, почнав да приметувам тропкање при искачање од кружен тек само десно кога вртам па да знам каде да идам? оф топик малце @Ѓорѓи терај си го и нека те слуши уште долго

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #243 на: 09 Февруари 2023, 12:33:11 pm »
па да јас кај мојот мајстор ја однесав, звонев и кај еден у кисела вода специјализиран за подвозје, со нови амортизери цената беше слична единствено разлика шо тој можеше да ги репарира и стариве за нешто помалце пари. е сеа има работи околу трапот шо обичниве мајстори не можат да ги направат така да може подобро кај специјализиран зависи шо е. кај тебе најверојатно е зглобот и кај мене и тоа го правеше покрај другото.

Отсутен пеперутка16

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #244 на: 09 Февруари 2023, 13:57:56 pm »
убав :-*

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #245 на: 16 Март 2023, 02:05:03 am »
На крај цркнаа сите 4 сијалички доле кај контролите за парно, па се решив да отворам и да ги сменам

резултат операцијата успешна пациентот и не баш жив, овие зелените гумички за разлика од горе кај километражата беа залепени на сијаличките па при обид за вадење само се кинеа,тоа шо успеав да извадам го ставив на новите сијалички но сепак пробива премногу бела/жолта светлина, па малце ми двои од зеленото. Е сеа плус на толку отварања и затварања на маската шо се фатија последниве година дена и друг проблем се јави, дугмето за трип а/б престана да ми фаќа. Таман мислев ќе средам све конечно следи ново чепкање деновиве.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #246 на: 16 Март 2023, 07:12:26 am »
Јадев лајна пред некој месец како џабе си купил вишок сијалици, за сега да ти дојдат тамам.  ::)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #247 на: 16 Март 2023, 07:48:46 am »
Kje si otvoris na aliexpres kje si poracas 4-5 zeleni sjalicki T5 li sto model idat i kje ti bide top. Kje si gi smenis dole site kaj parnoto i mirna glava. Edini problem e sto kje gi cekas 40-50 dena da stignat.

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 247
« Одговори #248 на: 16 Март 2023, 09:33:27 am »
На крај цркнаа сите 4 сијалички доле кај контролите за парно, па се решив да отворам и да ги сменам
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
резултат операцијата успешна пациентот и не баш жив, овие зелените гумички за разлика од горе кај километражата беа залепени на сијаличките па при обид за вадење само се кинеа,тоа шо успеав да извадам го ставив на новите сијалички но сепак пробива премногу бела/жолта светлина, па малце ми двои од зеленото. Е сеа плус на толку отварања и затварања на маската шо се фатија последниве година дена и друг проблем се јави, дугмето за трип а/б престана да ми фаќа. Таман мислев ќе средам све конечно следи ново чепкање деновиве.
Ме интересира како се отвара маската во делот кај парното за да се сменат сијалички. Сподели ако можеш.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 323
  • The best or nothing.
« Одговори #249 на: 16 Март 2023, 10:41:34 am »
Смени ги сите со бели. Внеси малку "свежина" , а и поубаво изгледа. Вака како од Сфрј да ти е колата.  :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5453
« Одговори #250 на: 16 Март 2023, 10:47:44 am »
Нормално, зошто да биди функционално и пријатно на око ко можи алибаба ледови на секаде, не само во фаровите и таблиците да му ги вадиш очите на сите и внатре да се наполни секој ќош,  сам да си ги вадиш очите.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 323
  • The best or nothing.
« Одговори #251 на: 16 Март 2023, 11:16:07 am »
Нормално, зошто да биди функционално и пријатно на око ко можи алибаба ледови на секаде, не само во фаровите и таблиците да му ги вадиш очите на сите и внатре да се наполни секој ќош,  сам да си ги вадиш очите.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Нормално, кога маќедонче сака да се онади а да не му влези. Ќе си купиш сијалици една 50/60 денари, и нема да вади очи, туку ќе свети културно.  :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #252 на: 16 Март 2023, 12:01:26 pm »
Nema potreba od led da stava. Si ima obicni T5 ubodni standard samo zelena e samata sjalica i sveti zeleno.
Na staroto punto sto go imav si gi smeniv na cela saltabla imase odlicen  efekt.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #253 на: 16 Март 2023, 14:18:09 pm »
Јака штикла лед, помалку ќе троши?

Во кабина можам да разберам, ама па уште на задња таблица, никаков ефект за тој што ја вози колата, или се вози во колата.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #254 на: 16 Март 2023, 19:02:53 pm »
Јадев лајна пред некој месец како џабе си купил вишок сијалици, за сега да ти дојдат тамам.  ::)

различни се овие и тоа ги утнав не биле т3 туку т3.5 нешо ситно се помали првата ја упропастив вторава стои некако. доле кај климата стаив филипс w1.2w t5,
Kje si otvoris na aliexpres kje si poracas 4-5 zeleni sjalicki T5 li sto model idat i kje ti bide top. Kje si gi smenis dole site kaj parnoto i mirna glava. Edini problem e sto kje gi cekas 40-50 dena da stignat.

искрено не ми се чепка пак се мислам некако екстерно да коригирам со некој зелен селотејп нешто ако најдам или слично.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ме интересира како се отвара маската во делот кај парното за да се сменат сијалички. Сподели ако можеш.
го гледав видеото, само не е така лесно како што изглеа или ја сум глуп ама мислам дека мачиња родив додека расклопам и склопам после. https://www.youtube.com/watch?v=KwJdz_9QkQY
Смени ги сите со бели. Внеси малку "свежина" , а и поубаво изгледа. Вака како од Сфрј да ти е колата.  :)
топ си е зелено пошо и радиото се уклопува. плус ледот на километража у година дена два пати ми се растрепкуваше