Како да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.
@zlatkoa @t0m1cA
"The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "
Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars
tolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forum
Невистините започнуваат од твоите искази.
Наведуваш текстови со паушелен исказ, без извор, без информација кој стои зад статијата.
Потоа ме пингаш, и очекуваш да влезам во издржана дебата?
Искористи го гугл, проичитај малку како го користат водородот како извор на гориво за да погонуваат електрични возила.
Мерцедес, Порше и Волксваген веќе имаат многу направено во тоа поле. Комерцијализацијата на решенијата е на повидок.
Инфраструктурата за дистрибуција и продажба на водород на постоиечките бензински станици во Германија е веќе воспоставена.
Прашање на време е само кога Германската Авто индустрија ќе ја претстави револуцијата.
Бидејќи се дразниш на БМВ, пред некој месец имав многу интересен разговор со
Марио Тајсен баш за истата проблематика. Марио инаку работи како одговорна фигура во развојно оделение на БМВ и работи баш на проектот "Водород". Следен пат кога ќе го видам, ќе те спомнам дека постоиш. Гарант ќе ми рече "да ми го поздравиш и да ми го бациш".