Гласање

Имам 39.900 евра одвоено за нова кола. Парите ќе ги дадам за:

Kia Stinger
8 (14.5%)
Mercedes CLS 1.0 Екобуст
4 (7.3%)
Ауди А7 0.9 тце
5 (9.1%)
БМВ6 1.1 црди
4 (7.3%)
Некој друг Мерцедес/Ауди/БМВ
15 (27.3%)
Сакам Џип, несакам кола.
3 (5.5%)
Ќе објаснам доле, кола купуење не е пљукни залепи, лудаштво е 39.900 за кола во оваа економија
16 (29.1%)

Вкупно гласови: 44

Гласањето е затворено: 08 Декември 2017, 13:42:09 pm

Автор Тема: Анкета: „Имам 40.000 и више евра одвоено за нова кола.“  (Прочитано 100758 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
3.500 еврона не ти играат улога?
Што стана со тешко заработените пари?

Бараше мислење, па редно е да се потрудиш барем да седнеш во Шкода.

Еве мој совет :)

Земи си кола што има 5 или 7 години гаранција, бидејки многу се плашиш околу одржувањето.
За тоа време колата ти прави пари.
По истек на гаранцијата, продај пошто зашто, и мирна глава. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Подолново не е препорака за купување, едноставно ми се допаѓа како изгледа во Dragon Skin бојава.

Skoda Superb Sportline 2.0 TSI 280 4x4 DSG. Да го цитирам @InSides - oноа кога Skoda вика „абе нема да правиме Superb RS.“

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night

Земи си кола што има 5 или 7 години гаранција, бидејки многу се плашиш околу одржувањето.

на 4-5000еур, ми игра улога 1000/2000еур разлика. На 40.000еур 3-4000еур не играат голема улога и да ги немаш ако добиваш многу повеќе во опрема или квалитет ќе стегнеш заби, ќе скратиш некој трошок или ќе причекаш уште некое време дур ги собереш на крај краева и кредит подигни. Малце невкусно звучи, но постојат луѓе што работат за плата и луѓе кои работат за пари. Моите вработени секогаш се мотивирани кога работат екстра со тоа да бираат дневница + или ден слободен, повеќето одбираат ден слободен (што мене не ми одговара).

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
Подолново не е препорака за купување, едноставно ми се допаѓа како изгледа во Dragon Skin бојава.

Да, ама се доплаќа за чадорите во вратите.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138

на 4-5000еур, ми игра улога 1000/2000еур разлика. На 40.000еур 3-4000еур не играат голема улога и да ги немаш ако добиваш многу повеќе во опрема или квалитет ќе стегнеш заби, ќе скратиш некој трошок или ќе причекаш уште некое време дур ги собереш на крај краева и кредит подигни. Малце невкусно звучи, но постојат луѓе што работат за плата и луѓе кои работат за пари. Моите вработени секогаш се мотивирани кога работат екстра со тоа да бираат дневница + или ден слободен, повеќето одбираат ден слободен (што мене не ми одговара).
Зависи колкава дневница им нудиш :)

И како секогаш тие што немаат аргументи на одредена тема, се префрлуваат на друга тема.
Каква врска имаат твоите вработени со твоите дилеми околу купување нов автомобил?

Седни, извози ги колите, напиши конкретни работи поврзани со твоето искуство од вожњата, без паралели со вработени, телефони, рекла казала итн.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Дај да ти ги возам турите за дневница ако сакаш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Ми први мерак Опелов, но од туѓо искуство голема количина на претходните верзии на опел инсигнии се појавиле со мноогу мани. Во секој случај сакате да кажете дека за 25/30.000 еур нуди подобар комфорт од Мазда 6 или Ауди А4?

Отиди, вози ја ако има тест возило. Седењето е како за крузер на долги стази, доста добро вози, и мене лично ми е многу убава.

Чинам дека има и официјален карклуб тест на сајтот, а има и еден тест од мене (на форум) за Инсигнија Гранд Спорт. Ако не те мрзи, прочитај ги, а гледај да не те мрзи да си закажеш тест возење.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Skoda Superb Sportline 2.0 TSI 280 4x4 DSG. Да го цитирам @InSides - oноа кога Skoda вика „абе нема да правиме Superb RS.“
Само едно прашање, од коа пролив жуто се вика драгон скин?
« Последно менување: 27 Јули 2018, 18:12:51 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Од истото откога фрижидер бела се вика перла, фроузен, арктик...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
повеќето одбираат ден слободен (што мене не ми одговара).

Тоа веројатно говори за твојот бизнис пристап, проанализирај зошто е така. И секако дека не ти одговара, не би ми одговарало и мене :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
@zeroSignal за колку може да се земе vw passat 2.0tdi comfort line.?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
21,500

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
21,500

Без газ и уста?
Не заебаај сеа и ти. :D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
Па оној на акција е 23 а тој е 1.6 за 2.0 ваљда уше 5/7 илјади евра