Гласање

Имам 39.900 евра одвоено за нова кола. Парите ќе ги дадам за:

Kia Stinger
8 (14.5%)
Mercedes CLS 1.0 Екобуст
4 (7.3%)
Ауди А7 0.9 тце
5 (9.1%)
БМВ6 1.1 црди
4 (7.3%)
Некој друг Мерцедес/Ауди/БМВ
15 (27.3%)
Сакам Џип, несакам кола.
3 (5.5%)
Ќе објаснам доле, кола купуење не е пљукни залепи, лудаштво е 39.900 за кола во оваа економија
16 (29.1%)

Вкупно гласови: 44

Гласањето е затворено: 08 Декември 2017, 13:42:09 pm

Автор Тема: Анкета: „Имам 40.000 и више евра одвоено за нова кола.“  (Прочитано 100660 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
Никогаш не би купил ваков тип на комбе, со 50-60к еур за него секоја год ќе одам на различно место ко човек, а не да серам у грмушките. Башка што со купувањето не добиваш лајфтам фри бензин, парарини такси одржување паркин и влез. Златен хотел.

Инаку за 40000 кога би зимал кола мора да е задна, иако и за 4000 да бирам никогаш не би земал преден погон

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
40.000 X 2

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Ќе се дрзнам да улетам и јас во муабетот.

За 40.000 најверојатно не би земал половна кола. Или мооооооожеби половна кола до година дена стара, со валидна гаранција и одржување во официјален сервис.

Ама многу пореално - ако веќе ми треба возило за патување - би одбрал некаков седан. Никаков SUпуV, никакви глупости. Не би ми сметало ни Пасатче, ни 508, ни Мондевце, а би ѕирнал и Џулија и А4 и Ц-Класа.. Глеам Ц220 ЦДИ е 42.000 во Мак Аутостар, односно C300h е 48.000 (над буџет, секако, ама сите фино знаеме како функционираат цени во каталог и цени во салон кај нас...)

Никакви комбиња, никакви џипови, никакви шије-ми-га-џура глупости.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Тоа е логичниот избор и за мене класен. Само јас секако би се потрудил да биде заден погон ако може, али не и без опрема :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Ќе се дрзнам да улетам и јас во муабетот.

За 40.000 најверојатно не би земал половна кола. Или мооооооожеби половна кола до година дена стара, со валидна гаранција и одржување во официјален сервис.

Ама многу пореално - ако веќе ми треба возило за патување - би одбрал некаков седан. Никаков SUпуV, никакви глупости. Не би ми сметало ни Пасатче, ни 508, ни Мондевце, а би ѕирнал и Џулија и А4 и Ц-Класа.. Глеам Ц220 ЦДИ е 42.000 во Мак Аутостар, односно C300h е 48.000 (над буџет, секако, ама сите фино знаеме како функционираат цени во каталог и цени во салон кај нас...)

Никакви комбиња, никакви џипови, никакви шије-ми-га-џура глупости.

1. И јас.
2. Караванче за мене.
3. Ни под разно.
4. За сега секогаш и во вечни векови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Za tie pari otvaras mobile de, istrazuvas eden period, palis avionot i ides Germanija kaj bratuced ti, i zemas do godina dena stara, so max 50k km projdeni i zemas nekoj germanec ili nekoj Japanec kako Lexus ili Mazda.
Za sedan se misli normalno ili karavance eventualno.

Novo tuka za tie pari samo Mazda 6 karavan eeeepten napukana so oprema.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен vlatko.klp

• Сениор
Да дадеш 40.000 за Пасат, Инсигниja, Мазда 6 или Мондео треба да си така прилично луд. Се зима добро Ауди А4, БМВ 3 или Мерцедес Ц класа за тие пари. Ако правиме муабет стрикно за ново.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Да дадеш 40.000 за Пасат, Инсигниja, Мазда 6 или Мондео треба да си така прилично луд. Се зима добро Ауди А4, БМВ 3 или Мерцедес Ц класа за тие пари. Ако правиме муабет стрикно за ново.

Разликата тука е дека за 40.000 ќе земеш Пасат, Мазда6, Инсигниа или Мондео наредени до јаја со опрема и со саглам мотор. Ауди А4, БМЊ 3 или Ц-Класа за тие пари се зима со океј мотор, ама во основна варијанта во поглед на опрема.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
До скоро кај нас имаше акција за 318Д со фина опрема за 37к, ама мислам дека веќе завршија затоа што се работи за модел кој за некој месец ќе биде заменет за нов. Во МК за фино опремен нов премиум седан 40к е долна граница, не е дека можеш којзнае што да купиш за тие пари. Зборам да личи како што треба за еден премиум, не само да ја добиеш значката.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Ц220 ЦДИ?
Каравани?
Комбиња?
Really?

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=260945016&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&grossPrice=true&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=30&maxMileage=50000&maxPrice=30000&minFirstRegistrationDate=2015-01-01&pageNumber=1&scopeId=C&fnai=prev&steered=1&searchId=35d5748d-57b2-3ceb-8122-77704fc8204a

First Registration 02/2017
20,133 km
233 kW (317 Hp)

Ако е муабетот „Имам кола и имам 40+ илјади евра за друга кола за курчење/правење мерак“ онда да, и јас би ѕирнал за Мустанг или нешто слично.

Ако е муабетот за „Имам 40000 евра наменети за кола“, онда нема ни со телескоп да глеам накај било какво купе или непрактично возило.

Разликата тука е дека за 40.000 ќе земеш Пасат, Мазда6, Инсигниа или Мондео наредени до јаја со опрема и со саглам мотор. Ауди А4, БМЊ 3 или Ц-Класа за тие пари се зима со океј мотор, ама во основна варијанта во поглед на опрема.

Е така де.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
 A4 LIMOUSINE 2.0 TDI S-tronic 110/150 42,787 со СПОРТ опрема

Алуминиумски тркала 7.5Јx17, 5 крак "Y" дизајн
Гуми 225/50 R17
Декорација во внатрешноста Aluminium Ellipse
Хромирани издувни цевки
Заден дифузер во боја Twilight Gray matt
Хромирани лајсни на предната маска и на предните дифузери
Хромирани лајсни околу стаклата
Спортски предни седишта
Штоф на седиштата Atrium
Лумбаго поддршка на предните седишта

По каталог ова е 42к и ќе додам уште 4к за дополнителна опрема како адаптивен темпомат, адаптивна суспензија и пар други ситници. Ова многу лесно може да се земе со попуст од 4к минимум. Опремата е повеќе од доволна, со супер аутоматик и одличен мотор.

https://www.audi.mk/a4/a4-limousine/cenovnik-i-katalog

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
40.000 X 2

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
865 евра се само паркинг сензори напред и назад, за 4000 јас не би успеал да ја направам како што сакам :)