Автор Тема: Мислење и совети: Alfa Romeo 159 SW  (Прочитано 37551 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Мислење и совети: Alfa Romeo 159 SW
« Одговори #135 на: 04 Декември 2017, 14:36:14 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #136 на: 04 Декември 2017, 14:43:29 pm »
2.4 е оваа?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #137 на: 04 Декември 2017, 16:19:54 pm »
и 3.2 нека е, само трошат, не идат :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MSiPy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #138 на: 05 Декември 2017, 19:39:47 pm »
Дечки се подновив, ќе отворам нова тема деновиве. Едно кратко прашање...блиц...био дизел или регулар?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #139 на: 05 Декември 2017, 19:44:19 pm »
Строго регулар.
Со здравје да се вози, отварај тема да видиме што си пазарил ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #140 на: 05 Декември 2017, 20:21:18 pm »
Има сеуште биодизел кај нас? Знам Макпетрол ја затворија фабриката пред некоја година.

Претпоставувам белата ја зема, ја снема од оглас :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #141 на: 05 Декември 2017, 20:24:31 pm »
Има сеуште биодизел кај нас?

Има. Брилијант и Дијамант.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MSiPy

• Јуниор
  • **
« Одговори #142 на: 05 Декември 2017, 20:50:46 pm »
Има сеуште биодизел кај нас? Знам Макпетрол ја затворија фабриката пред некоја година.

Претпоставувам белата ја зема, ја снема од оглас :)

Да таа ја земав...после 3ца мајстори редно беше да ја земам. Денес завршив со нотар, префрлив сообраќајна на мое име и тоа е тоа. Друго нема, нели?!

Утре здравје на светло ќе ја сликам и ќе отворам тема. Колата сега за сега е топ, како што реков само крцкањето на вратите е проблем. Ќе барам решение за тоа. Единствено што треба да се смени, не е хитно...меѓутоа во блиска иднина треба да се земат задни дискови и плочки. Тоа би било тоа.

Друго нешто што треба да знам околу дизел моториве? Прв дизел ми е....така да молам за помош.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #143 на: 05 Декември 2017, 21:03:32 pm »
Епа ај чесито :)) Нишо требаше да викнеш кога беше пред зграда 😄😄

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #144 на: 05 Декември 2017, 21:15:07 pm »
Околу дизелите, турај нафта појачај радио и цепај ;D

Чат пат некој грејач ќе рикне ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #145 на: 05 Декември 2017, 21:18:08 pm »
Греач, па држач ќе се растропа, па дизните ќе се унередат, па егеро ќе се запуши, па внт системот ќе почне да заебава, па дпфот ќе се напуни..., само пуни нафта, појачај радио (мада џабе, вибрациите ни радио не ги решава) и цепај  :P

Отсутен MSiPy

• Јуниор
  • **
« Одговори #146 на: 05 Декември 2017, 21:32:43 pm »
Де бе Симо што си негативен :P Држач сменет е скоро. :D Незнам, дај да се најдеме да ја видиш и да ми кажеш кога што ќе се расипе...барем да знам кога да спремам кеш :D

Шала на страна, се надевам дека нема да има толку дефекти. Сепак не поминувам големи километражи на годишно ниво. За до работа одам пешки...пошто ми е на 10 мин и не се исплати да палиш кола кога нема кај да се паркираш сред центар. Повеќе на аутопат.

И да не заборавам да дојдеш да го видиш бандажот дека не е толку лош како што мислиш :) Деновиве ќе има тема.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #147 на: 05 Декември 2017, 21:34:39 pm »
2.4 троши околу 10л град, што е 1.5л повеќе од 1.9 не е малку, ама не е ни 12л.

Летоска се возев во автоматик 159 2.4 ЈТД 200КС, низ Скопје.  Сосема нормално ...12.8л покажа после околу 100км градска на борд.

Спрема кажувањата на газдата 7.5 дизел отворено нормално возење.

По кратко време се повозив во Audi A6 од 1999-та, 2.5 TDI Quattro (160 коња тој што е мислам) 14 литра градска покажа на борд.

Колите се сосема добро зачувани и од мераклии газди.

Значи се внимава на сервиси, масла, притисок на гуми и сл.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #148 на: 05 Декември 2017, 22:03:08 pm »
Стварно не знам што си возел, ама и јас сум возел и не качив над 10. Мислам, баш ми е гајле дизелите колку трошат, ама да не претеруеме сеа...
Еве, пробувам и по неотв да најдам некој што стварно имал 12л, https://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/885-159.html?fueltype=1&power_s=200&power_e=210&gearing=2&sort=1&powerunit=2

само еден на спиритмонитор. Пријателот твој да не е? :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #149 на: 05 Декември 2017, 22:44:11 pm »
Аах, даблпост, сум го промашил мејлов прееска... је*ига, нема везе.

Де бе Симо што си негативен :P Држач сменет е скоро. :D Незнам, дај да се најдеме да ја видиш и да ми кажеш кога што ќе се расипе...барем да знам кога да спремам кеш :D

Шала на страна, се надевам дека нема да има толку дефекти. Сепак не поминувам големи километражи на годишно ниво. За до работа одам пешки...пошто ми е на 10 мин и не се исплати да палиш кола кога нема кај да се паркираш сред центар. Повеќе на аутопат.

И да не заборавам да дојдеш да го видиш бандажот дека не е толку лош како што мислиш :) Деновиве ќе има тема.

Не бе, негативен.. искусен ;) Ене го 1.9 jtdm 16v пред врата, знам дека го бива :D

Ако до сега немал толку проблеми, сигурно ќе има. Туку моли бога до сеа некој (претходните газди) да ги решил проблемите...
Ќе го видам и бандашот, не се секирај. Штом тебе ти е убав, ич да не се секираш мене како ми изгледа ;)