Здраво дечки!
ПреЃе бев и ја видов Алфава (http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2549453), нормално со механичар...меѓутоа времето не се погоди, беше врнеливо и тоа е тоа. Проблем не најдовме никаков освен fuel pressure варираше 12-13 бара, така ми рече механичаров. Проблемот бил што вредностите на 1та и 4та дизна биле следни 1= ~0.90 а пак 4= ~0.40. Вика дека не е страшно, бидејќи колата воопшто не "икаше" работејќи околу половина час во место. Друга мана немаше колата, имаше нови гуми, нови предни плочки, сервиси направено(на ова треба да му веруваме, немавме можност да провериме). Друго што беше занимљиво е километражата што наводно не успеале да ја вратат како што треба па останала на 33 илјади.
Значи грешки на компјутер не појави никакви, единствено тоа со притисокот на горивото. Втора мана на колава е возачката врата...крцка.
Она што е битно дека немаше козметички оштетувања, освен од камечиња. Внатрешно беше солидна, мали гребнатинки по маска и тоа е тоа. Маските се нарачани, не се фарбани.
Цената е 5900 евра. Таа е крајна. Регистрирана со зелен картон до 06.2018. Останува да се види на канал.
Јас сум 90% за зимање...чекам ваше мислење. Нешто повеќе околу проблемов со дизниве и притисокот на гориво... Инаку БАНДАЖОТ си нана...во живо е страва.
Пред два дена се возев малце со мојата тракторка пред да тртнам адитив и да ја здувам на обиколница. Еве го резултатот на корекциите на дизните на јтд 16в м-џет 140кс со ~185.000 км на обртомер, веројатно околу 250-тина илјадарки реални км (кои никад нема да ги дознаеме колку стварно биле):
Ова е во лер:
READING PARAMETERS:
Vehicle speed: 0,00 km/h
Engine speed: 851 rpm
Inj. correction Cyl. 1: 0,96 mm³/i
Inj. correction Cyl. 2: -0,59 mm³/i
Inj. correction Cyl. 3: -0,22 mm³/i
Inj. correction Cyl. 4: -0,19 mm³/i
Air temperature: 1,8 °C
Air temperature (Boost/Manifold): 17,0 °C
Engine temperature: 85,4 °C
Ова е при 2000рпм во возење:
READING PARAMETERS:
Vehicle speed: 66,08 km/h
Engine speed: 2018 rpm
Inj. correction Cyl. 1: 0,18 mm³/i
Inj. correction Cyl. 2: -0,25 mm³/i
Inj. correction Cyl. 3: 0,20 mm³/i
Inj. correction Cyl. 4: -0,12 mm³/i
Air temperature: -0,2 °C
Air temperature (Boost/Manifold): 23,5 °C
Engine temperature: 87,5 °C
Чисто за информација.
Мал осврт на колата: Бандашот според мене е најнеубавиот бандаш на 159 што бил стаен фабрички, нивото на опрема е „тендер едишн“ (пониско од најниското), среќа магленки има, пошто има модели и без предни магленки, тие се тендер + едишн. „декоративните“ промени, како сјано црн деш и волан, претапациран волан со црвен конец, црни фарбани бандаши, црни вреќи фолии на прозори, се индивидуален избор, што јас не би го направил во животот. Ако тебе ти се допаѓа и ако е механички исправна, терај и со здравје да се вози.