Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
1000 за коли, 1200 за џипове, тоа е новиот тарифник кај Смилевски. Лани немаше разлика меѓу коли и џипове.Мене многу океј ми се како сервис, домаќински прием а сепак со нова опрема работат.
Малце ќе скршнам во темава. Ако имате сигурносни штрафови загледувајте и опоменувајте да не ги престегаат. Стегањето треба да е 150-180 Nm зависно од возилото. ( Кај сите штрафови па и нив) Обично сигурносните ги тераат на некој нивни „кец“ )што е 150 Nm на тоа пнеуматските пиштоли, а обичните на “четворка“ или 1000 NmБашка повеќето ги дотегаат и рачно нели за секоја сигурност. Убиство.Може да се деси да треба да мењате гума на пат, а престегнати сигурносни без пиштол неможе да се извадат со помошниот клуч кој доаѓа со возилото.
Цитат: MartinAlfista на 13 Ноември 2024, 09:17:08 am1000 за коли, 1200 за џипове, тоа е новиот тарифник кај Смилевски. Лани немаше разлика меѓу коли и џипове.Мене многу океј ми се како сервис, домаќински прием а сепак со нова опрема работат.Машала кренале доста. Лани 600че беше ако се сеќавам. Прашање на време беше кога ќе ги покачат цените.
Дали е можно на одреден тип на возило да се стегаат штрафовите на 103нм?