За човек да има комотен живот и паричка за други работи, колата што ќе ја купи не треба да му биде повеќе од една годишна нето плата. А домот не повеќе од 5 годишни нето плати. Све над тоа е добра рецепта за банкрот (бавен). А да купиш нова кола од 20-40к евра и да не купиш каско, треба да си начисто луд...
Еве 12 години без каско ги истерав жив сум и јас и колата. Жими првата беше каско колку да не ме почеша ѓаолот. Моментално возилото помалце ми вреди него парите за каско шо би ги плаќал досега.
Каското ти покрива ако си абдал по твоја вина да ја направиш и уште неколку други глупости
-
" Разни настани, на коишто немате никакво влијание, како вонредни временски непогоди, природни незгоди, кражба,
непристојни однесувања на други лица и други посебни настани;
Настани во сообраќајот, за коишто лично сте одговорни.
Заради посебни настани: пад на летало, помош на повредени лица, попречување на поголеми штети на ствари (екстремна акција) "
Не ми падна Авион на возилото во овие 12 години и не го направив тоталка возејки пијан, за град носам заштита.
Ако ме потчукне некој има европски. За овие погорните работи ако се десат тури му Кур*т и на возилото и на самиот себеси.
Поарно една свеќа в црква ќе палам отколку да плаќам 500 евра годината за во случај да не ми падне авион на колата или ја прегазил тенк во акција.