Автор Тема: Кое ново возило до 10500евра?  (Прочитано 60375 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
Одг: Кое ново возило до 10500евра?
« Одговори #195 на: 11 Февруари 2020, 20:54:38 pm »
Со тој буџет? Половен Голф 7/Сеат Леон/Форд Фокус. 1.2/1.4тси или 1.6 Ecoboost. Или дизел верзиите од нив ако треба да возиш многу-многу километри. Ем ќе бидат речиси нови, ем ќе бидат каде каде подобри од 0.9тце.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5854
« Одговори #196 на: 11 Февруари 2020, 21:30:29 pm »
Јас лично за мене оваа би го купил :)
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3495863
Може и оваа
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2452793

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #197 на: 11 Февруари 2020, 21:44:23 pm »
Нови со 100 000  ;D Скоро нови, исто е  ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #198 на: 11 Февруари 2020, 21:58:39 pm »
VW до милиооон врти 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #199 на: 11 Февруари 2020, 22:03:12 pm »
Јас лично за мене оваа би го купил :)
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3495863
Може и оваа
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2452793

Моментот кога Џета е поскапа и постара од 308. И после сакате во Европска унија ;D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #200 на: 11 Февруари 2020, 23:01:48 pm »
Нови со 100 000  ;D Скоро нови, исто е  ;D

Правеме муабет за коли до макс. 5 год. стари до 60-70 000км.што реално не се многу за било која кола. Пошто членот пиша дека имал аверзија од "стара" кола, јас под стара подразбирам 20годишна дотепана од возење.

Не сакав многу да кометирам ама веќе праша самиот јас лично, на здрав разум и чиста совест 😁,  за толку пари би ја купил конкретно оваа:
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3389881
Голф 7, 1.2тси.
Мислам дека во било која ситуација би возела подобро од клиото.
По мојот ум, јас не би дал пари за нова кола со 900кубика. Ама тие си се мои критериуми. Не дека сум тркач. Ама ете, тоа ми е битно.

Дури, сега ми е мака што немам 9к евра за голфчето. :(
« Последно менување: 11 Февруари 2020, 23:06:57 pm brm brm »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #201 на: 11 Февруари 2020, 23:13:28 pm »
не бе немора да е клио, ако демек ги имате мојте пари, што ке купите вие за тие пари, остајте ме мене што запнав на клиото....а неразбирам што е со спешл едишн, мене нормал ми изгледа, плус едното е 3 врати, НО НО НОо
Кога разгледував коли за мене во 2016 Клио Спешл едишн не потпаѓаше под регуларните нивоа на опрема, односно, немаше избор на нивоа на опрема, туку или го земаш такво како што е опремено, или не.
Имаше потпирач за рака, поинаков штоф на седишта во однос на другите изложени, алубандажи, магленки, автоматска клима, некаде некоја лајсна плус имаше, и можеби некои други џиџимиџи.
Како и да е, доаѓаше поевтино од регуларниот пакет кој би бил соодветен со опременоста на лимитед едишн.
Имаат ли тест возило? Повози и ќе знаеш дали ти се допаѓа моторот. Пак ќе напоменам, многу повеќе се жалеа од 1.2 тце трицилиндрашот.

Што се случи во Тојота? Голема работа ако немаат лагер, ако ти се допаѓа колата ќе ја порачаш и ќе стигне за некој месец :)

ПС
Тие што постираа за забрзувањата до 100 би ги прашал колку често го практикуваат истото во реално секојдневно возење.
Особено што критериумот е возило кое би било возено претежно во град.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #202 на: 11 Февруари 2020, 23:15:10 pm »
Ич да не ти е мака, овој е бетер од клиото...86 коњи во Голф 7. Возев ист ваков со овој мотор, никогаш не би купил. Милион пати е подобро Клио/фиеста/поло со 90 коња од Голф 7 со исто коња.

П.с И двете се 12 сек. до 100.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #203 на: 11 Февруари 2020, 23:18:17 pm »
86коња е голфот.. , 6 години стар без гаранција со километража натокмена за голем  сервис,  да го досуредиш и еве ја цифрата за новово клио или јарис, остануваш  со половна кола 6 години стара со ништо феноменално  поарен мотор и со  стравот дека не си ги фукнал парите на некој лимон, од моја страна гледано

А,  пљус  тцЕ-то трпи плин,  голфот послабо  :D
« Последно менување: 11 Февруари 2020, 23:33:39 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен sceletone

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #204 на: 11 Февруари 2020, 23:26:11 pm »
клиото ми го даваат со поголема опрема и бандажи, јарисот едноставно не го стига, иако ке има поголем мотор...
а логиката е баш оваа, јас како возам и како вози татко ми се 2 различни светови, светлосни години дури, и сега да ги дадам истите пари за 6-7 години стара кола со 100000 што некој ја возел којзнае каде и како едноставно не иде...оние што се година две стари ај некако, ма и тие не....седиштата се подобри на тие лимитед колку видов, сензори за назад ми се смешка за парите што ги бараат и не ми значат ништо, така да ке му дојде иста опрема
За старо едино ако ловам нешто за кое знам дека ќе лежам под него да го напраам пицикато, или да е олдсмобил некој како инвестиција толку...

Вистински пример, пријател купи голф 5 малку стар малку возен, и за добри пари....јебига траеше неполна година и рокна мотор, поправката беше колку колата, а не дека не ја гледавме пред да ја купи, и ја носевме по мајстори и све....и тоа таа немаше 100000 па сега види ти, има причина зошто несакам стари.....сите мајстори се колнеа дека ништо не и фали дека ќе ја вози уште 10 години без проблем, коцка беше што да кажам

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #205 на: 11 Февруари 2020, 23:29:39 pm »
Ич да не ти е мака, овој е бетер од клиото...86 коњи во Голф 7. Возев ист ваков со овој мотор, никогаш не би купил. Милион пати е подобро Клио/фиеста/поло со 90 коња од Голф 7 со исто коња.

П.с И двете се 12 сек. до 100.
Ако е така, тогаш некое 308 дизел. Или меган/клио.
Искрено мислев дека дека Тси на vw би требало да е за нијанса подобар. Ама можно е да не го бива.
Секако има многу избор.
Како и да е, секогаш би пробал би повозел пред да купам. Тогаш одлучувам. На не пробано ни патики не купувам, а камоли кола :)

Едит: пошто сега ја видов пораката погоре.
Епа вака, на мој познаник, на нова кола од фирмата му рикна моторот после 4-5 год. Ете се случува 😁
Како и да е, пошто ти праша затоа реков јас би дал толку пари за кола макс. 5 год стара.
Ако веќе купувам на ново, одма би купил ц3. Затоа што најмногу ми се допаѓа нс изглед, и го возев на тест. Мотор има, каков таков. Од тој ценовен ранк изборот е тој моторите се тие горе доле кај сите коли. Затоа ќе го купам тоа што ми прави кеиф. За да не се ограничувам на малолитражен бензинец затоа одам на половњак. Сепак секој со своите критериуми и желби. :)
Кога веќе си решен создравје да си го возете клиото, и чекам да го претставиш на форум да ја споделиме радоста :)
« Последно менување: 11 Февруари 2020, 23:42:30 pm brm brm »

Отсутен sceletone

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #206 на: 11 Февруари 2020, 23:50:47 pm »
ја полека полека ги провозив сите што ме интересираа, ми остана Типото ама тоа отпадна од игра дека не барам веќе максимум за парите, барам количе што ке измами насмевка коа ке влезеш, тоа ми е девизата инаку не играм  :) Затоа Спејс Старот беше во игра толку време , го возев никаквото, па ја возев старата верзија со појакиот мотор и беше многу занимливо, ја возев киата рио, која иде на девиза макс за тие пари, ама филинг јок
А муабетов тука е за поддршка нели, не купувам секој ден кола, и ми требаше некое време да се стаам у филм, да ги научам сите воа ноа, не штети мислење друго нели

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #207 на: 11 Февруари 2020, 23:55:13 pm »
Шо ќе ти се соне оваа вечер тоа да си купеш.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #208 на: 12 Февруари 2020, 00:01:55 am »
ја полека полека ги провозив сите што ме интересираа, ми остана Типото ама тоа отпадна од игра дека не барам веќе максимум за парите, барам количе што ке измами насмевка коа ке влезеш, тоа ми е девизата инаку не играм  :) Затоа Спејс Старот беше во игра толку време , го возев никаквото, па ја возев старата верзија со појакиот мотор и беше многу занимливо, ја возев киата рио, која иде на девиза макс за тие пари, ама филинг јок
А муабетов тука е за поддршка нели, не купувам секој ден кола, и ми требаше некое време да се стаам у филм, да ги научам сите воа ноа, не штети мислење друго нели

Немој Типо, леба ти... Го возев пред некоја недела, се фрапирав.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #209 на: 12 Февруари 2020, 04:54:06 am »
Ако е за насмевка будење гледај коли под 900кг. :)