Автор Тема: Предлог ново градско возило, бензин, А/Б сегмент  (Прочитано 10034 пати)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
Одг: Предлог ново градско возило, бензин, А/Б сегмент
« Одговори #15 на: 15 Октомври 2017, 18:34:34 pm »
Spored mene prvo vidi dali se naogas vo nekoe germansko, japonsko ili korejsko auto.
Pa posle site ostanati brendovi.

Inace vo taa klasa gradski avtomobil sto ja baras  Ford Fiesta e reper i lider, plus 1.0 turbo benzinec 3-4 godini po red motor na godinata.
Vrvni performansi+potrosnja.
Nema da zgresis ni so stariot proveren atmosverec 1.25 ako ne ti smeta sto e malce potroma, zavisi od potrebite.
Za nea mislam startna cena bese 10.000 evra.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1501
« Одговори #16 на: 16 Октомври 2017, 09:35:52 am »
Нешто и јас да напишам :)
- Сузуки повеќе мали модели
- Цитроен Ц3

- Ап не би зел за тие пари.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #17 на: 16 Октомври 2017, 09:40:32 am »
Прво веќе кога бараш вакво возило, јас пред се би одел на комоција прво.

Да, мало е, ама има голема разлика од возило до возило во однос на ергономија и простор.

Второ би разгледал каков мотор, т.е најверојатно ќе одиш на бензинец оти дизелчињата се малку поскапи, мада мислам дека за некои модели ќе добиеш дизел со малку ценкање.

Трето, би разгледувал брендови. На крај. Сите количиња во оваа класа се релативно добри и разликите се минимални.

Да речеме, јас не би одел со VW UP/Skoda Citigo бидејќи ме нервира тоа задното стакло што не се спушта, туку се отвора како кај Југо.

За Citroen сум малку скептичен. Завршната обработка им е малку фалична (до сега тоа било така, со новиве модели не знам дали подобриле), а многу тешко ги лекуваат детските болести кај моделите.

Со корејците мислам дека ќе поминеш добро, имаат релативно добри материјали и добра механика. Мада како што гледавме на форум, со плински системи некако не работат како што треба.

Opel Corsa иако имаа рестајлинг и што не, мислам дека малку застарена платформа (можеби грешам ама мислам дека е само фејслифт на старата верзија). Сепак проверена е и до сега не сум слушал некои лоши зборови за Корсата.

Сериозно би разгледал Ford Fiesta. За одлична цена имаш одлично возилце.

Во овој ценовен ранг, јас би разгледувал и Tipo/Felicia/Rapid...

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #18 на: 16 Октомври 2017, 09:41:05 am »
seat ibiza,  ford fiesta, kia rio...skoda fabia(мислам дека е најдобра понуда).

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
« Одговори #19 на: 16 Октомври 2017, 19:54:39 pm »
Во овој ценовен ранг, јас би разгледувал и Tipo/Felicia/Rapid...
Felicia малце потешко да најде на ново xD

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #20 на: 17 Октомври 2017, 10:21:33 am »
Fabia мислев де. Felicia јас па ;D :D

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 112
« Одговори #21 на: 18 Октомври 2017, 07:59:21 am »
Киа Рио 1.2 10.590 евра
Сузуки Свифт 10.760 евра
Сузуки Балено 10.900 евра

Сите ти се Б сегмемт со то што риото и баленото се поголеми од свифтот, и во поглед на комоција и багажен простор. Сите три се основен модел со 1.2 мотор 4 клипа, и солидно опремени, клима, радио, перници, есп, централно, електрични прозори напред...

Јарисот моментално е најефтина опција во таа класа а од опрема има се што имаат и другите.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #22 на: 18 Октомври 2017, 08:44:56 am »
Ако имаш вишак 3.000 евра земи си Тојота Јарис хибрид 15.500. Тие 3.000 ќе се преполоват брзо пошто колата стварно не троши колку и да ја газиш. Во град нема да биде повеќе од 5 литра а со овие тромиве атмосферски мотори ќе биде далеку над тоа. Јас сум запрепастен колку добро колата вози, а е доста комфорна за возење и седење. Во комбинација со цвт мењачот ќе бидеш во град најбрз :)

Исто така види киа рио 1.0 турбо за 13.000 ја даваат
VW Up 1.0 tsi 12.800 ако го дадат за 12.000 е исто така добра понуда. Имаш добар мотор, ниска потрошувачка и добра опрема само што е помало од овие другиве во багаж.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #23 на: 18 Октомври 2017, 09:01:09 am »
Еве еден член погоре низ постовите зеде одличен свифт. Балено таа основната верзија од опрема е очај внатре, плус квалитетот на пластиките е мн.лош посеќа на спарк,назад прозорите се на рачка, исто седиштата не се баш нај удобни, јас шо сум слабич на релација Бт-Ск се изморив од седење исто има претерано танки гуми и не е баш нај стабилно.Друга работа,  другарот  имаше фендер бендер ситуација, 2 месеца чека веќе за нов браник и раткапна оти немале на лагер. Според мене јас би ги  заобиколил и ова и свифтот кој ептен ми е добар на дизајн во најосновната верзија за некоја илјадарка плус без размислување би го зел свифтот на членот шо го претстави погоре.
« Последно менување: 18 Октомври 2017, 09:10:37 am vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #24 на: 18 Октомври 2017, 09:01:41 am »
Киа Рио 1.2 10.590 евра
Сузуки Свифт 10.760 евра
Сузуки Балено 10.900 евра

Сите ти се Б сегмемт со то што риото и баленото се поголеми од свифтот, и во поглед на комоција и багажен простор. Сите три се основен модел со 1.2 мотор 4 клипа, и солидно опремени, клима, радио, перници, есп, централно, електрични прозори напред...

Јарисот моментално е најефтина опција во таа класа а од опрема има се што имаат и другите.
Баленото е кола со одличен мотор и мењач, многу МНОГУ тивок мотор кој иако е атмо супер е за низ град па и за надвор од град.
АМА многу е ефтино и лошо склопено внатре.
Свифтот иако помал, многу подобро е склопен и има многу повеќе карактер од Баленото.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #25 на: 18 Октомври 2017, 09:07:57 am »
Старата Фиеста некако ич не ми се свиѓа. Внатре некако многу лоша ми е пластиката (не дека во Up-ов е нешто поразлична). C3 е интересен предлог
Беше да го видиш? :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #26 на: 18 Октомври 2017, 10:00:54 am »
Немам влезено во Балено, ниту Свифт и малку ми е чудно како толку слични возила да има таква разлика во материјали како што викате.

Малку сум скептичен со Suzuki Europe, бидејќи доста работи се менуваат во Унгарија и некако крајниот произдов не е како што треба.

Каааако и да е, мислам дека е одлично возилце. Имам доверба во Јапонците.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #27 на: 18 Октомври 2017, 10:11:06 am »
Претпоставувам дека би преферирал да е ново, но бидејќи спомна мало градско возилце, јас би ѕирнал што има и кај поасалните увозници.

На пример, ова.

Имаат неколку различни ап-чиња, ама генерално се сите исти во однос на опрема. Како и да е, Ап е едно од најдобрите мали градски количиња. Компактни димензии, со изненадувачки многу простор внатре, и генерално е многу порафиниранко од директните конкуренти. За 5-6000 евра за половно, мислам дека нема да утнеш.

---

Едит: Алтернативно, еве едно многу добро Seat Mii со кожни седишта, кожен волан и други тралалајки, со 60.000 км за 8500 евра.

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 112
« Одговори #28 на: 18 Октомври 2017, 11:12:55 am »
Немам влезено во Балено, ниту Свифт и малку ми е чудно како толку слични возила да има таква разлика во материјали како што викате.

Малку сум скептичен со Suzuki Europe, бидејќи доста работи се менуваат во Унгарија и некако крајниот произдов не е како што треба.

Каааако и да е, мислам дека е одлично возилце. Имам доверба во Јапонците.
Новиот свифт е чисто јапонски производ, нема ништо унгарија-индија, за разлика од Баленото кое што е од Индија.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5854
« Одговори #29 на: 18 Октомври 2017, 12:26:56 pm »
Ако си за малку возено ауто разгледај го,имаш екстаФул опрема :D
Рено Твинго 1.2 75кс со 29.000км поминато
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2546529