Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 646892 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2610 на: 22 Август 2018, 15:26:45 pm »
Штом троши помалку по некоја логика би требало да е поквалитетна, а колата исто ми работи мирно во лер, нема тресења и сл.
>>>>><<<<<

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2611 на: 22 Август 2018, 15:27:57 pm »
Штом троши помалку по некоја логика би требало да е поквалитетна, а колата исто ми работи мирно во лер, нема тресења и сл.
.... но не си сигурен. Не е се во трошењето, им и други работи тука. пола литар на 100км не вреди ни да се спомнува

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #2612 на: 22 Август 2018, 17:56:14 pm »
.... но не си сигурен. Не е се во трошењето, им и други работи тука. пола литар на 100км не вреди ни да се спомнува
Сакаш да кажеш дека нафтата на макпетрол е незаменливо најдобра во Скопје и мк или? Миле јес да си професор по науки за адитиви, образложи ми твое мислење :)
« Последно менување: 22 Август 2018, 18:32:43 pm Vladeee »
>>>>><<<<<

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2613 на: 22 Август 2018, 18:23:03 pm »
Од кај Миле професор за адитиви?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #2614 на: 22 Август 2018, 18:33:45 pm »
Сум го мешал со џиџи .. мај бед
>>>>><<<<<

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2615 на: 22 Август 2018, 18:45:40 pm »
Образложението фнучко е едноставно. Пола литар на 100км разлика е во рамките на грешка во пресметка. Да беше два или три литра разлика ај да речеш, ама пола литро...
Понатаму, мирисот бил чуден... Дали ти на база на мирисот можеш да направиш хемиска и аеросолна анализа и да направиш попис на конституција на издувни гасови и истото да го протолкуваш и тоа да биде точно?

Сакаш да кажеш дека нафтата на макпетрол е незаменливо најдобра во Скопје и мк или?

Мислам, некои прашања едноставно не заслужуваат одговор.

Сакам да кажам дека е мачка во вреќа. Разликите во двете горива се толку незабележителни што тебе ти е во принцип сеедно. Имаш многу повеќе работи за кои прво би требало да се погрижиш, да исчистиш EGR, да напумпаш гуми, да провериш предница рецимо, отколку да се замараш со несигурни бројки за разлиак во потрошувачка. Имаш проблем со некое од горивата? Немаш, цепај, ставај каде ти е најлесно да ставиш. Стави некој адитив, прочисти дизните, извози 50км на отворено на 3000 вртежи, таква некоја ствар. Не се замарај со работи кои се немерливи, несигурни и непостојани. Некогаш едите ќе донесат лоша нафта, некогаш другите. Мене вода во бензинот ми ставија едните for fuck's sake.....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2616 на: 22 Август 2018, 22:48:40 pm »
Ако троши помалку - подобро е - факат.
Ако влече колата подобро - подобро е - факат.
Ако дими помалку - подобро е - факат.
Ако работи помирно - подобро е - факат.
На кој му е подобро од МП фино, на кој му е подобро од ЛУК исто фино :)
Некои коли повеќе сакаат виски боза, некои бурбон лимунада, тоа е тоа, се додека нема лања во горивото, возете што му одговара на вашето тракторче ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #2617 на: 22 Август 2018, 23:13:23 pm »
Симо уште тураш на топ трејд? Имат премиум?
>>>>><<<<<

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2618 на: 22 Август 2018, 23:43:16 pm »
Симо уште тураш на топ трејд? Имат премиум?
Неколку пати по ред немаа 100-ка премиум, па фатив макпетрол. Прашај го @marjanot како стои ситуација на топ трејд сеа во моментов, јас ќе проверам пак во септември..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2619 на: 22 Август 2018, 23:58:32 pm »
Стои ситуација.
Дури и моторот крка 100-че

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2620 на: 10 Септември 2018, 23:41:58 pm »
Ova ne e za gorivava vo MK ama za gorivata kaj juzniot ni sosed. Ili mene mi se zatnati usive od voda ili na site grci kolite pomirno i potivko im rabotat. Pa nemoze bre opel ascona celata trula stoi do mene neja slusas deka raboti. Nekoj nivni toyoti datsuni zboram za stari koli vo ler nego slusas motorot deka voopsto raboti. Za novive da ne zborime spijat. Dali e tolku do gorivoto neznam ama makedonska kola koga kje projde kako traktor da pominue.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #2621 на: 10 Септември 2018, 23:50:09 pm »
Влатче можеби ги одржуваат подобро и користат подобри масла од нашиве? Не верувам дека само од горивото зависи. Можеби построго е за на технички па не вадат катализатори и сл.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2622 на: 11 Септември 2018, 00:16:52 am »
Pa nemoze bre opel ascona celata trula stoi do mene neja slusas deka raboti.

Тоа е тој Опел мотор. Кога Фолксваген и Алфа ќе направат саглам мотор, ќе звучи како Аскона 1.6 ;)

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #2623 на: 30 Ноември 2018, 13:00:05 pm »
само што бев на лукоил, турав за 500, и нормално батево го извади пиштолот на 490, и до 500тки ми продаде воздух.
Одсега само со туба, 5 кила и да видиме кој кого ебава во здрав мозок :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2624 на: 30 Ноември 2018, 13:02:41 pm »
ти украде 150ml гориво?! УАУ! Кражба на годината!