kako sto vetiv objasnuvanje za gorivata....
ne mora da znaci deka e vaka, ova soznanie go imam vo poslednive mesec dena, nekoi se potkrepeni so dokazi i iskazi od poveke lica, dodeka drugite samo sum gi cul i se bez dokazi, nemam namera da diskreditiram bilo koja kompanija i nikoj ne mi plaka za toa, mi e gajle dali mi veruvate
da pocnam so postovite od prethodnata strana za gorivoto vo bugarija,
site benzinski, i avstriskite i shell tocat gorivo od lukoil!!! , poevtino im e, ako sakate gorivo shell ili original ke si prasate i ke tocite od druga pumpa koja ke vi ja pokazat i tamo e poskapo gorivoto bidejki e premium, dali i klolku e toa nikoj ne znae.
lukoil ima rafinerija vo burgas (mislam deka bese) koja e stara i ima nekoj defekt pri sto se slucuva pratka da se pogodi ckart gorivo, (pratka e kojznae kolku desetici sleperi) zamenata na tie nekoi filtri i implemntiranjeto na novata tehnologija e skapo i bara dolg vremenski period da se smeni, a rafinerijata treba da ne raboti, taka da teraat dodeka moze,
vo servisot reno velat da ne se stava gorivo od lukoil zatoa sto e bogato so aditivi i go unistuva filterot za nafta, vozilata CR se nezni i ima nekolku slucai na zaribuvanje, zatnuvanje dizni, naoganje "voda" vo filter, rezervoar pa i celosno raspaganje na fabrickiot filter koj reno go vgraduva(ne znam dali e nifniot filter kanta ili naftata, ali kako i da e taka mi kazaa) vo benzinite se siba ... ne mi tekna sto bese dali petrolej, ali ne e bitno vazno nesto se siba

, koj doprinesuva za eksplozivnost ali i za pobrzo trosenje na benzinot, vestacki im se kacuval oktanskiot broj, benzinite kaj nas retko koj ima oktanska vrednost bliska do propisanata, najblisku e lukoil. lukoil ima zaebano 70-tina vozila sluzbeni od vlada i za da ja ispeglaat problematikata da ne pukne bruka, lukoil posreduva za MKD da dobie krak od gasovodot (ne se tepajte ova mi go kazaa nekolku novinari i biznismeni ne mora da znaci deka e taka!!! )
pucko petrol ima zagubeno licenca za podazba na gorivo i zatoa site benzinski mu se pod licenca na okta i ima naj ckart gorivo
skluciv dogovor so makoil za nagradni igri koi treba da gi promovirame i pocneme so sorabotka, za vreme na ovie nedela dena, zborev so gazdata i mu objasniv deka ima cela grupa na entuzijasti i ljubiteli na svoite vozila, koi sakaat da si go dobijat toa za sto si platile, a nikoj ne im go nudi, na toa gazdata Mite stana otide do klaserite i mi donese papka na koja bea fakturite so mnogu nuli

, za toa od kade mu e gorivoto i koja vrednost oktanska ja ima i tn,
na toa mu kazav deka makoil se vodi kako najckart benzinska i zatoa tesko mu ide za vrakanje na musteriite, mi kaza deka si ja naucil lekcijata i deka mnogu potesko se vrakaat musteriite od koga ke gi izgubis, a toa tesko mu ide zasto 7 meseci nosi top gorivo a potrosuvackata e ista. imeno, spored f-rite, nosi kvalitetno gorivo so EURO 5 standardi, bez aditivi, se snabduva od skladovite na SHELL i ESSO od Grcija i Albanija, naftata e so najnisko nivo na parafin i najvisok kvalitet, benzinot koj go prodava na benziskite pumpi kako 98 oktanski e vsusnost 100 oktani za istata cena!!! (ja vidov f-rata),
plinot e od Romanija, od pred desetina dena investiral 65 000 evra za renoviranje na avtomatiziranata peralna ja opremil so silikonski VILEDA cetki, mikrofiber krpi i rezervoar so jonizirana voda so koja se vrsi pokvalitetno perenje na kolite, joniziranata voda sprecuvala pojavuvanje na bigor i beli linii po karoserijata i staklenite povrsini na vozilata i polesno se vrzuva so aktivniot sampon.
MAKOIL so smetka od nad 500 denari ke dava gratis vesnik vecer, iako ne e nekoj kef za citanje, covekot saka da dade nesto po narodov za da dobie za vozvrat poveke neli, pa taka toa ni e pocetok, za 8-mi mart spremajte zenite i devojkite, zasto ke se pravi promocija za sekoja zena sto ke napolni za 500-ce gorivo da ima gratis perenje kola vo vrednost od 200 denari, a za ponataka april ili maj ke ima i nagradi vo vid na grepki no samo na vesnicite koi se na benzinskite, nagradite ke bidat mobilni telefoni, brisaci, sredstva za brisaci, 10 litra gorivo, perenje gratis na vozilo, masla za motori, antifriz, letuvanje i vikendi za 2-ca vo hotelot negov vo dojran, cadori,PP aprati, avtokozmetika i se sto ke mu tekne

.
za da ne bide se samo losa reklama pa da pljuvate po mene 3 pati polnev gorivo od makoil - nafta i 2 pati benzin, benzinot na 1.4 90ks vozilo ima razlika, pogolem odziv na gas pobrzo diga obrtometarot na poniski pocnuva da mkne, samo sto kolku poveke stiskas tolku poveke trosi

(jbg ne e dizel

), kolegite na otvoreno imale pomala potrosuvacka za 1 litar na ista trasa so priblizno ist nacin na vozenje, naftata mi ima povlekuvanje na poniski obrtai, si cadi koga ke ja stisnes na niski , no pomalce i posle se gubi, no ne mozam da bidam verodostoen zasto merenjata mi bea na 10-tina km i pomalata potrosuvacka moze da mi bese i poradi povisokite temperaturi

(pobrzo zagreva motorot i pobrzo e vo rabotna temperatura) taka da za ova moram da se izzemam od validnosta na ispituvanjeto, iako mi ostavi naftata pozitiven efekt....prasanje e kolku bi mi bilo i sevo ova relevantno zasto i da stavam od makpetrol gorivo mojana ke mkne ko luda, treba nekoj drug da proveri za dizelot,
znam deka benzin 100-oktanski ne mozat da vozat site taka da pred da se zapalite proverete da ne si izgorite ventili bez razlika sto se samosteluvacki,
uste ednas kazuvam deka se ova sto e napisano ne mora da znaci deka e taka, ova e moe sogleduvanje, osven za delot kade pisav objasnuvanje, ne mora da znaci sega ova da si go vrzete vo krpce i gotovo, moze e samo dobra kontrakampanja, no sepak vremeto ke pokaze neli 
jbg pak ne e kirilica aj sledniot pat