Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 598299 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #30 на: 28 Февруари 2011, 23:07:07 pm »
Ти најдобро да си ставиш поголеми дизни, комплет издув од грана, види тоа со притисокот регулирај, спушти ја главата, наштелувај палење на раније болје да ти прима, стави чип и колата направија место 9 да ти троши 14, а за сметка на тоа ке имаш звук и исто ке ти иде :) можда уствари место 190 ке ти иде 193, и од семафор до семафор ке ти убрзава место за 13,4 за 13,48 ;D

хахахаха
Што ке ставаш плин....
Абе ај ти заебавај се. Иначе ми иде у пм. Во четврта 200 ја возевме. Во 5-та не сум ја збучил подолго да видам колку ќе крене, до 205 и после ми беше вуна да не има џандари па да ми го скинат газот за возење повеќе од двојно од дозволено.

Цитат
p.s. А бе ке не натераат исто ко у Кина...Точаци да си возиме...Ја и онака си го средиф мојот...Деновиве ке отворам тема - Тјунирање на велосипед... ;D
Од секогаш си бил понапред од другите докторе. Само у Кина више точкови не се модерни. Поготово не кога имаш чери за 100 долари и за еднократно употреба. Туку денес е модерно да се вози велосипед во Холандија и останатите развиени европски земји. Ти натаму ќе имаш зафатено.

Цитат
Си заштедил многу...Немаш ни за хамбургер у 7-ца...Једино можеш четврт со месо и јогурт да се почастиш и евентуално од КАМ да си купиш крем банана  ;D
Кај мене има за хамбургер и амдикола.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17608
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #32 на: 26 Август 2011, 23:21:13 pm »
Не сме многу далеку, но ова не ја претставува вистинската слика зашто се мери само количината на сулфур.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #33 на: 27 Август 2011, 19:36:33 pm »
Едно големо бравос за Албанија имаат квалитетни горива. :)
Ако србија е на 93-то место каде сме ние ???

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #34 на: 27 Август 2011, 19:53:35 pm »
Цитат
...Najkvalitetnije gorivo imaju Nemačka i Japan, treće mesto dele Austrija, Danska, Estonija, Finska, Mađarska i Švedska, dok su se na devetom rasporedile zemlje Evropske unije zajedno sa Albanijom. Odmah iza, nalaze se Hong Kong, Hrvatska i Makedonija, a od ostalih zemalja iz okruženja, Crna Gora se između dva merenja popela za 50 mesta, jer gorivo uvozi, pa je u prethodnom periodu promenila zakonsku regulativu zbog čega je dospela na 41. dok je Bosna i Hercegovina na 50. mestu...

Еве пишува :)

I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #35 на: 27 Август 2011, 20:01:12 pm »
Абе од кај албаниа на 9то место ???

Кој бил тамо, ке види... дека кон периферија... пумпите се хаварија... од буриња точат нафта...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #36 на: 29 Август 2011, 00:20:38 am »

Кој бил тамо, ке види... дека кон периферија... пумпите се хаварија... од буриња точат нафта...
+1
Во право си ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #37 на: 31 Август 2011, 10:33:33 am »

+1
Во право си ;)

Ти пали агрегат, дека нема струја за да му работи пумпата...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #38 на: 31 Август 2011, 14:39:48 pm »

+1
Во право си ;)

Ти пали агрегат, дека нема струја за да му работи пумпата...
Да да , во албанија катасрофа се бензинските пумпи . Како прво нема цена на горивото нигде , и кога ќе прашаш колку ќе му текне толку ќе ти каже . Второ не работат пумпите па со туби ти тураат . Плинот е повеќе на вода па испаѓа вода од позади . Нафта ставаат црвена по пустите бензински па после се чудат луѓево што е со колите . Нашите пумпи се 100пати подобри од албанските .

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #39 на: 31 Август 2011, 14:43:08 pm »
На кое дереџе паднавме со Албаниа да се споредуваме а со една Бугарија да неможеме ни да се споредиме.

За нив бевме Швајцарци!

Ах брееее...Прост народ...силна држава!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #40 на: 31 Август 2011, 14:46:48 pm »
На кое дереџе паднавме со Албаниа да се споредуваме а со една Бугарија да неможеме ни да се споредиме.

За нив бевме Швајцарци!

Цареви биле Македонците порано , кога иделе во Бугарија тие немале пари  за леб да јадат .

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #41 на: 31 Август 2011, 14:53:17 pm »

За нив бевме Швајцарци!

ПРОС' НАРОД!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #42 на: 01 Септември 2011, 00:25:58 am »

За нив бевме Швајцарци!

Цареви биле Македонците порано , кога иделе во Бугарија тие немале пари  за леб да јадат .

Не многу порано, до пред 15-20 години таму македонецот идеше како бег на одмор, а они немаа шекер, брашно и м’кнеа кај нас торби за да продаваат гаки и чорапи во сред центар карши Хисар туризам

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #43 на: 01 Септември 2011, 10:33:55 am »

За нив бевме Швајцарци!

Цареви биле Македонците порано , кога иделе во Бугарија тие немале пари  за леб да јадат .

Не многу порано, до пред 15-20 години таму македонецот идеше како бег на одмор, а они немаа шекер, брашно и м’кнеа кај нас торби за да продаваат гаки и чорапи во сред центар карши Хисар туризам

Еден бугарин на пазар пред пет-шеснаесет години ми го рече ова :

Сичко ште ви врнеме...и д'фките...и жените што ни ги клецавте за две чрвени...сичко...! :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #44 на: 01 Септември 2011, 10:46:33 am »
Sportex, kolku cesto ti se uklucuva DPF?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need