Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 569955 пати)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #1875 на: 05 Ноември 2016, 18:12:11 pm »
Охриѓани, сте полнеле скоро на Охрид Петрол и како сте задоволни ? Читам Супертрејд ги снабдува.

Toчно. Како и уназад, дизелот им е супер. Бензин мислам 98ка, 100ка немаа коа полневме со ФилипМ, плинот им е ЏАМ.  На 120км, 20+ вади со нивниот плин.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #1876 на: 05 Ноември 2016, 18:42:26 pm »
A supertrejd i plin coral shell nosi?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1877 на: 05 Ноември 2016, 19:13:32 pm »
Охриѓани, сте полнеле скоро на Охрид Петрол и како сте задоволни ? Читам Супертрејд ги снабдува.

Toчно. Како и уназад, дизелот им е супер. Бензин мислам 98ка, 100ка немаа коа полневме со ФилипМ, плинот им е ЏАМ.  На 120км, 20+ вади со нивниот плин.

Дека има разлика со бензинот на Макпетрол, има :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #1878 на: 05 Ноември 2016, 19:17:38 pm »
A supertrejd i plin coral shell nosi?
Мислам не.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #1879 на: 23 Ноември 2016, 09:44:24 am »
Пред некој ден бев на механичар, филтеров за нафта имал проблем.
Прашањево ми е, дали можно е да се има затнато оти често имам навика да ја возам до резерва?
Друго, дали е подобро да ја возиш колата често до резерва и да го чистиш тоа џубрето од македонскиов дизел или пак никогаш да не возиш до резерва, па тоа џубрето да си остани во резервоар, па некогаш кога ќе ти се случи да мораш да возиш до резерва,,, да го зафркниш моторот скратено, бидејќи тоа џубрето години не било исчистено и ќе оди цело во мотор... :)))

Нафта полнам само од Макпетрол.

Да сменам од Лукоил?
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1880 на: 23 Ноември 2016, 09:52:33 am »
И јас возам до резерва, полнам 40-50 литри и до резерва и така во круг.

Колку има ѓубре тоа не знам ама сигурно е тоа мало, микронско, па затоа е тука филтерот тука да застани. Немаш гајле терај како што си терал.
За да оди ѓубре во моторот треба филтерот да не чини.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1881 на: 23 Ноември 2016, 09:54:30 am »
За ништо не е добро да се вози на резерва.  Дарк, дали мајсторот ти го исчисти куѓиштето од филтерот каде што останува целото ѓубре?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
« Одговори #1882 на: 23 Ноември 2016, 10:06:54 am »
И јас возам до резерва, полнам 40-50 литри и до резерва и така во круг.

Колку има ѓубре тоа не знам ама сигурно е тоа мало, микронско, па затоа е тука филтерот тука да застани. Немаш гајле терај како што си терал.
За да оди ѓубре во моторот треба филтерот да не чини.

Аха, оки... Да немам гајле тогаш, фала ти :)))

За ништо не е добро да се вози на резерва.  Дарк, дали мајсторот ти го исчисти куѓиштето од филтерот каде што останува целото ѓубре?

Не, нема чепнато ништо, туку само на компјутер покажало дека филтерот за гориво правел проблем. Порачав сет филтри Mann треба да ми пристигнат од странство, па ќе го сменам комплет.

Зедов и адитив, Liqui Moly Common Rail Additive, тој ќе го користам во иднина, онака превентивно за моторот...

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1883 на: 23 Ноември 2016, 10:56:51 am »
Да не ги листам сите 126 страни од темава, според вас која бензинска пумпа во Скопје има најквалитетна нафта?

Од пред некој месец за прв пат имам дизел автомобил кој е препорачливо да се напојува со квалитетно гориво, па кажете да не грешам. 2-3 пријатели ми препорачаа Лукоил и еден ми кажа било каде само бензинската да е нова, бидејки се таложело некое срање во резервоарите на пумпите.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #1884 на: 23 Ноември 2016, 10:59:10 am »
Избегнувај рандом пумпи. Макпетрол или Лукоил се океј - и двете имаат добри горива. Јас во Голфот ставам Екто Дизел од Лукоил од прв ден, и од време на време Diesel Power Jet од Макпетрол.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
« Одговори #1885 на: 23 Ноември 2016, 11:06:19 am »
Избегнувај рандом пумпи. Макпетрол или Лукоил се океј - и двете имаат добри горива. Јас во Голфот ставам Екто Дизел од Лукоил од прв ден, и од време на време Diesel Power Jet од Макпетрол.

Која е разликата помеѓу Екто Дизел од Лукоил и овој Diesel Power Jet од Макпетрол? Имаш приметено некоја разлика?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #1886 на: 23 Ноември 2016, 11:07:37 am »
Да бидам искрен, не баш. Мииииииииииислам дека дизелот од Макпетрол мааалку повеќе ми го троши, ама тоа во рамките на маргина на грешка за да ти кажам конкретно.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
« Одговори #1887 на: 23 Ноември 2016, 11:21:33 am »
Да бидам искрен, не баш. Мииииииииииислам дека дизелот од Макпетрол мааалку повеќе ми го троши, ама тоа во рамките на маргина на грешка за да ти кажам конкретно.

Аха... :) А овие Shell како се со квалитет? Во Прилеп има само една бензиска што носи Shell, ама лош муабет ги бија дека немаат стандарден квалитет т.е понекогаш знаат да направат се... :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1888 на: 23 Ноември 2016, 21:28:31 pm »

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
« Одговори #1889 на: 26 Ноември 2016, 15:05:47 pm »
Турив последно дизел од Лукоил. Еве 50км имам поминато градска, во споредба со Макпетрол колава многу подобро ми се однесува, посмирено работи.
Инаку година и пол ставав стриктно од Макпетрол, сега последно филтерот за гориво затнат. А кога ја зедов колава (пред година и пол), имав пробано од Лукоил, тогаш беше Макпетрол подобар. Изгледа пак експерименти прават со дизелов Макпетрол, а беја подобри, тоа тврдам... :)