Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
јас мислам дека подолго време немаат 98ка, незнам дали Макоил има и дали квалитетот е ист. незнам само дали и кај едниве и другиве квалитетот е стандарден или па еднаш е ок еднаш не и така
која мапа да ја рекалибрирам? таа за бензин? од кај сеа? јас сум убеден дека е до горивото.
претходно од кога залади нагло, при прво палење на бензин колата пали одма мегутоа по 3 секунди почнуваат вибрации, обртаите рипаат горе доле и се слушаше некој чуден звук, како клапната налго да отвора затвора. ја повозев на бензин тој што го имав во резервоар од МП100ка посебно на отворено, ништо.наточив во Супертрејд сакав 98 ама 2 пати по ред одам нема. па ставив 95ка. 500 ден гориво го извозев строго на автопат, и ставив уште 500 пак немаше 98ка. од тогаш сум немал мака при палењето.Истово ми се имаше случено пред 3 години тогаш само од ЛукОил почнав на Макпетрол и прекина секаков проблем.на Макоил непроверив незнам може имаше 98ка. досега не сум полнел кај нив ама ке пробам
Месец дена без плинче, и почна да не ти смета дизељ и возиш ко` дизељаш (со потрошња од 4л/100км)
Деки, досега беше осетлива на различни горива?