Автор Тема: Скијање  (Прочитано 127551 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44808
  • Il Moderatore
Одг: Скијање
« Одговори #645 на: 08 Јануари 2026, 17:51:02 pm »
@Simo - Carrier159 Пиши како ќе поминеш на граница зошто денеска излезе статија дека пак ги враќале од граница.

https://tocka.com.mk/vesti/542433/vnimavajte-ako-patuvate-kon-kopaonik-preku-kosovo-mozno-e-vrakanje-na-granica-poradi-pasos

Поминав ден откако прашав. Без проблеми, јас и сопругата со лични карти, децата со пасоши. Никој ништо не праша, ни „добар ден“ не викаат, само зема, виде документи, врати документи и толку.

Јас исто денес ја сретнав таа статија, каде некого вратиле пошто со пасош сакал да помине на Јариње, а немал во последниве 90 дена поминување со пасош низ Србија. Не можам да кажам повеќе од оноа што јас го искусив, охрабрен од советот на @kalimero .
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2220
« Одговори #646 на: 08 Јануари 2026, 18:06:49 pm »
Не сум врвел никогаш таму па не знам, ама не сфаќам каква врска има тоа дали си влегол во Србија во последниве 90 дена или не искрено. Значи за најсигурно, 10ина дена пред скијање едно возење до Прешево и назад.  :D

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
« Одговори #647 на: 08 Јануари 2026, 18:37:42 pm »
Здраво дечки.
Сакам да ја однесам малата (7години) на часови за скијање некој ден наредната недела.
Препорака за некој инструктор и од каде за изнајмам опрема.
Претпоставувам Попова Шапка.
Фала однапред

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1143
« Одговори #648 на: 08 Јануари 2026, 19:48:21 pm »
Би ти препорачал Маврово ако има снег, горе е скоро се рамно и нема самоубици на стаза. А за опрема незнам кај добра се изнајмува, ја не сум начекал.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1898
« Одговори #649 на: 08 Јануари 2026, 21:35:56 pm »
Син ми научи да скија на Пониква, човекот што ренташе скии на стазата бил наставник физичко и се понуди за ситна пара да го научи да скија, за два саата научи да скија, претходна на Маврово два пати џабе плаќав инструктор.

Деца се и многу брзо учат, сега поголемиот почна да ме нервира,подобро скија од мене и неможам да го стигнам на стаза.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
« Одговори #650 на: 08 Јануари 2026, 23:30:05 pm »
Син ми научи да скија на Пониква, човекот што ренташе скии на стазата бил наставник физичко и се понуди за ситна пара да го научи да скија, за два саата научи да скија, претходна на Маврово два пати џабе плаќав инструктор.

Деца се и многу брзо учат, сега поголемиот почна да ме нервира,подобро скија од мене и неможам да го стигнам на стаза.
Имаш бројче од човекот ?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1898
« Одговори #651 на: 08 Јануари 2026, 23:44:07 pm »
Не, немам број. Ама во неврзан разговор со други луѓе од Кочани, многу луѓе го знаат човекот бидејќи бил или сеуште е наставник по физичко во Кочни . Прашај ако познаваш некој од таму можеби ќе ти најде број.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #652 на: 10 Јануари 2026, 20:54:21 pm »
Заврна ли снег козјак, за почеток колку да видат децава?

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
    • ibiz.mk
« Одговори #653 на: 10 Јануари 2026, 21:00:41 pm »
Заврна ли снег козјак, за почеток колку да видат децава?

Од стори на гризли вее снег, зависи колку ке навее ноќта дали ке има за санкање

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • Бенве сие бенве
« Одговори #654 на: 11 Јануари 2026, 07:27:19 am »
Не, немам број. Ама во неврзан разговор со други луѓе од Кочани, многу луѓе го знаат човекот бидејќи бил или сеуште е наставник по физичко во Кочни . Прашај ако познаваш некој од таму можеби ќе ти најде број.
Се вика Никола, ски школа Каспер. Добра екипа се, вчера почна детето мое да учи. 1000ден од час (300скии кои може да сњ користат цел ден потоа) и 700 часот. Ако имаш свои само 700.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MNikolovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #655 на: 11 Јануари 2026, 09:35:36 am »
https://kajak.mk/luge/kategorija/63df80e5-local-ski-instructors-in-macedonia

Може ова ќе му заврши работа на некој, ми искочи пред малце на реклама 😊

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44808
  • Il Moderatore
« Одговори #656 на: 12 Јануари 2026, 21:19:19 pm »
Уриме! Сезона од 15 јануари, до 15 февруари - ако имаме среќа :D

🔥🎿 ОФИЦИЈАЛНО СЕ ОТВОРА ЗИМСКАТА СЕЗОНА 2026! - HAPET ZYRTARISHT SEZONA DIMËRORE 2026! - THE WINTER SEASON 2026 OFFICIALLY OPENS! 🎿🔥
Драги љубители на снегот и авантурата,�утре, недела – 11.01.2026, Ски Центар Попова Шапка официјално ја отвора новата скијачка сезона! ❄️🏔️
🌨️ Снегот е подготвен, патеките ве очекуваат и адреналинот започнува!
�🚠 Ски-лифтовите ќе бидат во функција од 08:45 до 15:00 часот.
🎫 Сезонски билети�Сите оние кои сè уште не го земале сезонски билети, ќе можат да ги земат директно на билетарата на Попова Шапка.
📍 Подгответе ја опремата, соберете ја екипата и започнете со нас сезона полна со забава, спорт и незаборавни моменти!
👉 Добредојдовте на Попова Шапка местото каде што зимата оживува! ❄️✨

-----------------------------------

Ски Центар Маврово се подготвува со полн капацитет за почетокот на ски сезоната 🤩❄️🤍
Откако во изминатите денови се наталожи доволно снег и беа создадени температурни услови за работа на топовите за вештачки снег, нашите вработени работат во 3 смени за да обезбедат безбедни и уредени ски патеки.
Во текот на изминатата ноќ работеа сите топови и сите ратраци на терен, а акцијата продолжува и во текот на денешниот ден. 🏔
Долгоочекуваното отворање на сезоната е закажано за вторник 13.01.2026 година! ❄️❄️❄️
Пред нас е прекрасна сезона полна возбуда, забава и нови искуства! 🥂
За многу снегови 🙏
---
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.