Автор Тема: Скијање  (Прочитано 127545 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Одг: Скијање
« Одговори #630 на: 22 Декември 2025, 02:29:08 am »
Сиба мајката на мртво, значи :(

Не дека не насетивме, ама, сепак...

Туку, каде по ѓаволите зимава?
Читам фаќен смештаи, поефтино во селцето под Копаоник отколку Пониква :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7098
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #631 на: 22 Декември 2025, 07:27:10 am »
Нема да има снег годинава.  :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3808
« Одговори #632 на: 22 Декември 2025, 07:46:38 am »
Па нели го купи веќе тој од Аусрелија?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7098
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #633 на: 22 Декември 2025, 08:00:34 am »
Изгледа за ќар да направи, не да го стави во функција, посекако секоја година помалку и помалку снег има.

Маврово треба велосипедски и пешачки патеки да направи, од некои летни активности да почни пари да прави оти од зимата се виде.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2756
« Одговори #634 на: 22 Декември 2025, 10:23:18 am »
Кои шуги, да можат и кај нас да ги репнат со таква казна како во Австралија, јаките бизнисмени
Своерачен потпис ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44808
  • Il Moderatore
« Одговори #635 на: 02 Јануари 2026, 20:45:09 pm »
Дали некој знае дали уште траат циркусите со косовски печати у македонски пасоши на премин Јариње према Копаоник? Дали децава може да поминат со МК пасош? Знам дека за нас возрасните со Л.К. не е проблем. Не сакам да се молам со косвските граничари да не ставаат печат и да објаснувам зошто, пошто и они може да кажат „мора да стаам печат“ и пак да го „јадам“ со враќања.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #636 на: 02 Јануари 2026, 21:43:31 pm »
Последно што прочитав е децата да поминат со извод на родени. Колку е точно тоа не знам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #637 на: 02 Јануари 2026, 21:53:20 pm »
Значи уште ништо од нормално поминување...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1898
« Одговори #638 на: 02 Јануари 2026, 21:56:14 pm »
Дали некој знае дали уште траат циркусите со косовски печати у македонски пасоши на премин Јариње према Копаоник? Дали децава може да поминат со МК пасош? Знам дека за нас возрасните со Л.К. не е проблем. Не сакам да се молам со косвските граничари да не ставаат печат и да објаснувам зошто, пошто и они може да кажат „мора да стаам печат“ и пак да го „јадам“ со враќања.

Симо никаков проблем нема, лани бев, јас и жена ми со лична карта, децата со пасоши, сабајлево пак исто без никаков проблем.
И јас години наназад кружев од страв како твојов, се до лани кога увидов дека за џабе сум се плашел.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #639 на: 02 Јануари 2026, 22:04:00 pm »
Ете, тоа ми треба. Инфо од прва рака :) Инаку не е џабе стравот, имаше на времето драми, и знам лично луѓе што се враќале, па на Табановце поминувале :(
Фала @kalimero
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7329
« Одговори #640 на: 02 Јануари 2026, 22:25:01 pm »

Симо никаков проблем нема, лани бев, јас и жена ми со лична карта, децата со пасоши, сабајлево пак исто без никаков проблем.
И јас години наназад кружев од страв како твојов, се до лани кога увидов дека за џабе сум се плашел.
Ставија печат во пасошите на децата?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3808
« Одговори #641 на: 02 Јануари 2026, 22:52:03 pm »
Исто пред 2-3 недели пријател ми кажа дека не прават проблем за деца.
Сега имаш нов пат Приштина-Митровица, односно обиколница за Митровица.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1898
« Одговори #642 на: 03 Јануари 2026, 12:19:42 pm »

Незнам, не видов.

Незнам, не видов.
Исто пред 2-3 недели пријател ми кажа дека не прават проблем за деца.
Сега имаш нов пат Приштина-Митровица, односно обиколница за Митровица.

Да не е обележан на мапа ама неможе да го утнеш.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7223
« Одговори #643 на: 05 Јануари 2026, 10:01:10 am »
Истиов муабет ќе прашував :)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #644 на: 08 Јануари 2026, 15:16:38 pm »
@Simo - Carrier159 Пиши како ќе поминеш на граница зошто денеска излезе статија дека пак ги враќале од граница.

https://tocka.com.mk/vesti/542433/vnimavajte-ako-patuvate-kon-kopaonik-preku-kosovo-mozno-e-vrakanje-na-granica-poradi-pasos