Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Дали некој знае дали уште траат циркусите со косовски печати у македонски пасоши на премин Јариње према Копаоник? Дали децава може да поминат со МК пасош? Знам дека за нас возрасните со Л.К. не е проблем. Не сакам да се молам со косвските граничари да не ставаат печат и да објаснувам зошто, пошто и они може да кажат „мора да стаам печат“ и пак да го „јадам“ со враќања.
Цитат: Simo - Carrier159 на 02 Јануари 2026, 20:45:09 pmДали некој знае дали уште траат циркусите со косовски печати у македонски пасоши на премин Јариње према Копаоник? Дали децава може да поминат со МК пасош? Знам дека за нас возрасните со Л.К. не е проблем. Не сакам да се молам со косвските граничари да не ставаат печат и да објаснувам зошто, пошто и они може да кажат „мора да стаам печат“ и пак да го „јадам“ со враќања. Симо никаков проблем нема, лани бев, јас и жена ми со лична карта, децата со пасоши, сабајлево пак исто без никаков проблем. И јас години наназад кружев од страв како твојов, се до лани кога увидов дека за џабе сум се плашел.
Цитат: kalimero на 02 Јануари 2026, 21:56:14 pmЦитат: Simo - Carrier159 на 02 Јануари 2026, 20:45:09 pmДали некој знае дали уште траат циркусите со косовски печати у македонски пасоши на премин Јариње према Копаоник? Дали децава може да поминат со МК пасош? Знам дека за нас возрасните со Л.К. не е проблем. Не сакам да се молам со косвските граничари да не ставаат печат и да објаснувам зошто, пошто и они може да кажат „мора да стаам печат“ и пак да го „јадам“ со враќања. Симо никаков проблем нема, лани бев, јас и жена ми со лична карта, децата со пасоши, сабајлево пак исто без никаков проблем. И јас години наназад кружев од страв како твојов, се до лани кога увидов дека за џабе сум се плашел.Ставија печат во пасошите на децата?
Исто пред 2-3 недели пријател ми кажа дека не прават проблем за деца.Сега имаш нов пат Приштина-Митровица, односно обиколница за Митровица.