Автор Тема: Скијање  (Прочитано 115284 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
Одг: Скијање
« Одговори #405 на: 31 Јануари 2021, 17:22:45 pm »
Бев вчера во Маврово. Стигнав таман пред глвната гужва. 8:40 се качив на дбосед до бачило. Горе во 8:55 ништо не работи. Се трпа гужва пред жолтиот. Жолтиот го пуштаат 9:20 а веќе седумосумдесет чекаат.  Седам во ред да се прфлиме на Галички. Во 9:40 ја пуштаат спојката  долу под жолтиот. Скокаме натака и 9:50 доаѓаме до Галички. Галички го пуштаат во 10:10.

Белички, Втората споојка и Тумба не ги пуштија. Тој вториот кај плавиот го пуштија во 14:00.

Другите скилифти тутма. Не дај боже да скаш од Галички до плавиот да смениш малце видик. Отиде едн саат на спојката

По стаза нема смисла заради гужва ем услобите не беа баш пријатни поради мраз.

На Шапка се отпишав пред две години кога не можев да качам две деца до Аеродром  пошто ако не знаеле да се возат сами на жичара што сум ги донел.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #406 на: 31 Јануари 2021, 17:32:17 pm »
Predlozete smestuvanje vo Kopaonik, bi odele trojca, posle sredina na fevruari, cetvrtok-nedela.

Sent from my iPhone using Tapatalk

https://www.eng.infokop.net/accommodation-apartments-center-kopaonik/suncani-vrhovi-apartments.html

Јас бев во овие. Ептен добра локација, на 5 мин од жичара и во центар. 150е ноќ за 4ца со 2 посебни соби. Е сега собите не се многу сјајни ама за цена и локација се добри. Хотелите кога гледавме беа изгор скапи. Добра работа е што немора да се сместиш во центар, има жичари од секаде да те однесат до горе и да скијаш кај сакаш.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #407 на: 31 Јануари 2021, 19:46:31 pm »
Predlozete smestuvanje vo Kopaonik, bi odele trojca, posle sredina na fevruari, cetvrtok-nedela.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Хотел Јуниор, во Брзече, 15 тина км пред Копаоник,
Комплексов има сопствена ски стаза, многу многу е чисто, јадењето ко во Србија, месо на сите начини. Занимации еден куп и за деца и за возрасни.

Отсутен 223-305

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #408 на: 02 Февруари 2021, 10:06:27 am »
Каде е подобро за учење за почетници, Маврово или Шапка? Сум бил по еден ден на Маврово (детска радост мислам стазата) и Шапка (Аеродром), некако Аеродром ми беше подобра бидејќи е подолга. Ќе земам и часови приватни секако за девојката, јас ќе си терам сам.

Исто на Шапка од новиот шестосед, дали има стази за средно ниво на скијачи да можат да се симнат до доле?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #409 на: 02 Февруари 2021, 11:13:14 am »
Јас би Маврово на ски лифтовите.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #410 на: 02 Февруари 2021, 11:55:59 am »
Каде е подобро за учење за почетници, Маврово или Шапка? Сум бил по еден ден на Маврово (детска радост мислам стазата) и Шапка (Аеродром), некако Аеродром ми беше подобра бидејќи е подолга. Ќе земам и часови приватни секако за девојката, јас ќе си терам сам.

Исто на Шапка од новиот шестосед, дали има стази за средно ниво на скијачи да можат да се симнат до доле?

Маврово е подобро ама избегнувај викенди. Ако имаш опција да отидеш 2-3 дена на Копаоник тоа би ти било најдобра опција. Ја сега бев 4 дена со сестрами и она прв пат на скии се качува и за 4 дена почна да ги пушта плавите без проблем. Секој ден беше со инструктор по 1 саат и после сама со мене, ја на борд. :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #411 на: 02 Февруари 2021, 12:41:47 pm »

Ако гледам како поединечна стаза, Шапка - Аеродром е перфектен избор. Ако гледам како скијачки центар, на Шапка со дете не одам веќе.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #412 на: 02 Февруари 2021, 14:08:01 pm »
Маврово куса е стазата за почетници, а и котвите му се катастрофа на Б8 ски лифтот, ко ми се погоде една куса, одвај тие 100метра ги качив, цело време заротиран за 45 степени, почетник нема шанси да се качи, пак и тука најповеќе гужва. Аеродром јас се научив третиот ден, и четвртиот копанки.

Отсутен 223-305

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #413 на: 02 Февруари 2021, 16:09:58 pm »
Фала ви многу на одговорите, ќе се пробаме на Шапка, секако ќе одам во работни денови, за викенд не би одел.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #414 на: 04 Февруари 2021, 00:49:12 am »
mavrovo denes do 12 dobri bea stazite veke 13 poznaa da popustaat i 14 hangovi i tesko skijanje na galicka , posle toa podolu stazive pod senka...

vnimavajte sabajle od posle branata se lizga smrznuva tenok sloj od vodata koja od gorna strana na ulicata se razleva na ulica...
ovie od "i ulici i patista" ni sol ni kamenja turaat da im go turam... imalo i lupanje u bankinata...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #415 на: 04 Февруари 2021, 08:34:11 am »
Toj delot na patot posle branata ne podpaga pod patista na RM. Ne se sekavam da e frleno sol poslednive 40god.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #416 на: 04 Февруари 2021, 08:36:13 am »
Бев вчера во Маврово. Стигнав таман пред глвната гужва. 8:40 се качив на дбосед до бачило. Горе во 8:55 ништо не работи. Се трпа гужва пред жолтиот. Жолтиот го пуштаат 9:20 а веќе седумосумдесет чекаат.  Седам во ред да се прфлиме на Галички. Во 9:40 ја пуштаат спојката  долу под жолтиот. Скокаме натака и 9:50 доаѓаме до Галички. Галички го пуштаат во 10:10.

Белички, Втората споојка и Тумба не ги пуштија. Тој вториот кај плавиот го пуштија во 14:00.

Другите скилифти тутма. Не дај боже да скаш од Галички до плавиот да смениш малце видик. Отиде едн саат на спојката

По стаза нема смисла заради гужва ем услобите не беа баш пријатни поради мраз.

На Шапка се отпишав пред две години кога не можев да качам две деца до Аеродром  пошто ако не знаеле да се возат сами на жичара што сум ги донел.
Arno se re-brendiraa,da ne go brukaat brendot "Zare Lazarevski"

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #417 на: 04 Февруари 2021, 13:04:41 pm »
(pred) minatata godina cinam oni go keshiraa toj/tie sto treba i go zedoa uste na 20 godini(!?) onadvenje mavrovoo...

znae nekoj pod koi uslovi dali nesto treba da investiraat ili investiraa vo dzebot na tie sto mu go dadoa?? :D

sea nie mozeme da go drvimee dooo sabajlee :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #418 на: 29 Март 2021, 07:33:11 am »
ee imam dobra vest za vas od mavroo, idnata godina ke stavale kabina na ednio dvosed...
kako i da ejas cetvrtok, petok, i sabota se iznaskijav i sega razmisluvam dali ke drzi snegov nedelava na Sapka preku nedela edno dva tri pati do 12 da izSkijam...

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #419 на: 31 Март 2021, 09:04:16 am »
А за Кожуф некоја добра вест ќе дочекаме ли?