Автор Тема: Скијање  (Прочитано 115262 пати)

Присутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
Одг: Скијање
« Одговори #390 на: 30 Јануари 2021, 17:10:00 pm »
Бев денес на Шапка. Картата е 800 денари плус 200 денари кауција што ти ја враќаат и немаше гужва за враќање за 5 секунди завршив работа.

Струја немаше до 12 саат иако наплаќаа целодневни карти. Шестоседот е убав ама едвај работеа скенерите за ски карта и многу гужва нормано дека сабота. И работеше само до 2:30 поради силен ветер.

Со пуштањето на шестоседот веројатно никогаш веќе нема да ја пуштат церипашина поради тоа што столбовите се скапани и не се безбедни. Св. Илија исто не работи ама можда би ја поправиле.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #391 на: 30 Јануари 2021, 17:24:43 pm »
So koli beshe guzva, parking itn..?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #392 на: 30 Јануари 2021, 17:53:37 pm »
Бев денес на Шапка. Картата е 800 денари плус 200 денари кауција што ти ја враќаат и немаше гужва за враќање за 5 секунди завршив работа.

Струја немаше до 12 саат иако наплаќаа целодневни карти. Шестоседот е убав ама едвај работеа скенерите за ски карта и многу гужва нормано дека сабота. И работеше само до 2:30 поради силен ветер.

Со пуштањето на шестоседот веројатно никогаш веќе нема да ја пуштат церипашина поради тоа што столбовите се скапани и не се безбедни. Св. Илија исто не работи ама можда би ја поправиле.

Без Церипашина нема поента Шапка.

Присутен JezuzNoChill

• Редовен
« Одговори #393 на: 30 Јануари 2021, 18:22:26 pm »
Јас прв бев во 7:30 таму немаше за мене гужва си паркирав кај билетарата. Иначе имаше премногу коли надолу колку што видов на враќање.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #394 на: 30 Јануари 2021, 20:10:42 pm »
Јас прв бев во 7:30 таму немаше за мене гужва си паркирав кај билетарата. Иначе имаше премногу коли надолу колку што видов на враќање.

И од 7:30 до 12 немаше струја?

Присутен JezuzNoChill

• Редовен
« Одговори #395 на: 30 Јануари 2021, 21:38:05 pm »

И од 7:30 до 12 немаше струја?
Да

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #396 на: 30 Јануари 2021, 21:45:03 pm »

zosto ne im ja odnese celodnevnata kartata da mu ja vratis?? nema struja kartava zemisija, ne ja vrakas togas doj da te so nea da te kacam na liftov da skijas... :D
« Последно менување: 31 Јануари 2021, 00:03:22 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #397 на: 30 Јануари 2021, 23:15:55 pm »
zosto ne im ja odnese celodnevnata kartata da mu ja vratis?? nema struja kartava zemisija i dojdi da te kacam na liftov da skijas... :D

Пешки нагоре бато.

Јас лани ја изгубив картичката, нормално приметив кога пробав да се качам на скилифт, а другарите пиеја чајче во тоа конакчето кај црквичката св.Наум.

Пешки од доле кај санките/ски лифтовите што се пуштаат (пошо дебилите не се јавуваа на моб.), со скијачки кондури и 2 скии во раце нагоре, за да земам карта од другарите. ;D :D Приумрев, сега кога ќе ми текне..;D

Иначе 6то седот што сега го пуштиле донесен е од италија уште пред 5-6 години. ;D :D

Присутен JezuzNoChill

• Редовен
« Одговори #398 на: 31 Јануари 2021, 09:25:35 am »
http://kameri.maxtvgo.mk/

Најдобрата камера за пратење на шапка.

Секогаш работи и се гледаат трите лифтови.

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #399 на: 31 Јануари 2021, 11:49:07 am »
Незнам зошто идеме на Шапка и Маврово уште. Треба да ги бојкотираме и од мака да средат нешто.
На Шапка има 3-4км колона со авто, некој се паркира и оди 2 саати да скија и оп снемале струја и не работат. Последен пат немаа карти и чекавме неколку сааати за карти.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #400 на: 31 Јануари 2021, 12:33:33 pm »
Дигнав јас раце од скијање во МК и минатата сезона и оваа, може некој работен ден до Маврово да појдам, ама и за тоа добро ќе размислам.

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #401 на: 31 Јануари 2021, 12:56:01 pm »
Идеално идеш сабота рано до Копаоник, скијаш пола ден + преспивање и скијање утре целиот ден. Повеќе скијање за ден ипол отколку цела недела на Шапка. + Да не збориме за условите на стази кај нас и фаците што мислат дека е нивна Шапка па се бутаат преку ред или летаат со санки...

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #402 на: 31 Јануари 2021, 15:49:37 pm »
Идеално идеш сабота рано до Копаоник, скијаш пола ден + преспивање и скијање утре целиот ден. Повеќе скијање за ден ипол отколку цела недела на Шапка. + Да не збориме за условите на стази кај нас и фаците што мислат дека е нивна Шапка па се бутаат преку ред или летаат со санки...
Уште подобро работен ден до Копаоник. Нема гужва со коли, има слободно паркинг место....

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #403 на: 31 Јануари 2021, 16:48:47 pm »
Ајде бе бегајте таму, сеа во мисла ме ставивте, може 2 во 1, делови за кабриото од Крагујевац, т.е од Копаоник 😂

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #404 на: 31 Јануари 2021, 17:10:57 pm »
Predlozete smestuvanje vo Kopaonik, bi odele trojca, posle sredina na fevruari, cetvrtok-nedela.

Sent from my iPhone using Tapatalk