Автор Тема: Совет и препорака за возило до 5000еур.  (Прочитано 69833 пати)

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 173
Одг: Совет и препорака за возило до 5000еур.
« Одговори #90 на: 26 Септември 2017, 17:49:20 pm »

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,20902.0.html
Еве ти кола за која ти давам и гаранција.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Ке ја земам како опција доколку не улета нешто саглам од горенадеведите 2 возила инаку доста сочувана и од надвор и од внатре колку што можев да забележам од сликите од километражата останав подзинат дури ако е реална вреди за тие пари и таа опрема.

За километражата ќе се увериш кога ќе ја видиш во живо и кога ќе ја провозиш :)

Колата што предходно ја имав и сега пред недела дена што ја продадов беше Француз сакав да сменам нешто ама убаво се заринкав па сега не можам да најдам ништо. :(

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #91 на: 26 Септември 2017, 18:23:46 pm »

Ке ја земам како опција доколку не улета нешто саглам од горенадеведите 2 возила инаку доста сочувана и од надвор и од внатре колку што можев да забележам од сликите од километражата останав подзинат дури ако е реална вреди за тие пари и таа опрема.

Колата што предходно ја имав и сега пред недела дена што ја продадов беше Француз сакав да сменам нешто ама убаво се заринкав па сега не можам да најдам ништо. :(
Па и јас се чудам што ќе најдам и веројатно ќе се каам, ама 4х4 за зимово за до викендица е единствениот начин да се избегнат маглите и чадот :)

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #92 на: 26 Септември 2017, 18:34:52 pm »

Па и јас се чудам што ќе најдам и веројатно ќе се каам, ама 4х4 за зимово за до викендица е единствениот начин да се избегнат маглите и чадот :)

Друже немаш поим како ми е недела дена сум без кола и се осекјам како некој да ми отсекол рака или нога не сум научен без кола парите ги имам ама не искача ништо саглам па и не е тоа да ги фрлам парите во некој крш ке си чекам да улета нешто саглам тоа е. :(

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #93 на: 26 Септември 2017, 22:21:13 pm »
Другар го видел денес бравото. Вели дека било удрено од напред. Јбг убо и евтино нема ептен некој ако не е у зорт. Другар има купено од тука Форд. фокус 1.4 бензин, нов први газди се од Мида. Досега 80000км има поминато . Копчињата кај радиото се излижани и прозорите лупаат кога ќе ги затвориш ( стискаш копче да затвори, а тоа моторот уште си врти иако е затворен прозорот. Ете такви некои мани видов за 15 минути возење. Внатре ми е глупаво и ич не ми е модерно. Незнам дали за наш пазар се вакви и дали тоа е фабричко со прозорите но мене воопшто не ми се допадна.
И не е толку битно дали била удрена, битно е како е направена! Ако добро е средена  нема врска што е удрена (може куче удрил па браникот само го сменил) сепак е 10 години стара кола секако мора да е негде закачена

Се согласувам потполно. Моето прво возило беше Сузуки Марути. Имаше удрено и преправано беше кај десниот праг но беше добро средено и изгледаше супер. Некогаш и кога е фарбано е предност
Што знам незнам ја не би ептен ке ми боде во очи ако се приметува кога и да го видам и само ке си се нервирам. :(  подобро цела со гребаници не фарбана одколку цела фарбана и шминкана.

Ако е добро средена не би требало да ти боде очи нели. :)

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #94 на: 26 Септември 2017, 22:32:59 pm »
Благодарение на телефониве што сите ги имаме во џеб, доволно е една слика/видео да се направи и ете доказ дека не е тумбано, кога мењав шофершајбна си сликнав и готово.

немам намера да сликам за да му докажувам на некој да не треба и архива да направам
Кога купуваш на старо сакаш да има историја, да видиш како претходниот сопственик се грижел за аутото, затоа се бара сервисна книшка, фактури/сметки за тоа што е сменето како и фото/видео доказ во случај на сообраќајка/град/фарбање/скршено стакло...(иначе муабетот се сведува на...на паркинг удрив стубче, затоа е фарбана хауба, браник, крило, сменет фар...итн). Во спротивно може само да се нагаѓа и нормално купецот ќе има основ да ја спушти цената. Али никој не те тера...гледам кај нас и на жими мајка се купуе...ќе згазне на тркало ќе ја заклати ,,мајсторот“ аааа коска е, чисто ново, ни да тропне ни да Скрцне, стегната, здрава е за возење (као лечи рак и туберкулоза).

Се согласувам ама не потполно. Сервисни книшки веќе почнаа да штанцаат и нашиве сервиси. Роднина кој има сервис, и си шитка коли уште одамна викаше. Вие не знаете како се продава побрзо. Има пријатели по сервиси, и особено ако е купено тука за 15 минути си ја средува работата. 10 печати од автосервисот и колата од 230.000км има 130.000км со сите можни сервиси.
И по автосалоните газдите и мајсторите најчесто  95% беа сите на Автопазар и пробувајќи да најдат пациенти како и за продавање, така и за откуп. И сега некои од нив си отворија автосалони и сервиси и само си го легализираа тоа што го работеа порано.
Сум имал прилика некогаш да отидам со него и ми вели дојди ќе одиме да го видиме пријателот од автопазар и од автосалон газдата еј кај си бе Р***. ТОј не е проблем да му даде нова сервисна и печат и како што реков за 15 минути да си добие сервисна со сите сервиси во официјален сервис.

Верување на македонци не треба многу, а на сервисите па ич.

Трето еве јас последниов сервис го извршив кај тука многу познат мајстор на форумов. Немаше време да ми извади лист на кој ќе пишува што и како ми сменил. Добро може и не сака да ги пријавува работите заради данок и останато, но како и да е јас пред него видов дека си смени се што треба и знам дека е во ред работата. Тоа не значи дека јас не сум ја сервисирал колата.
туку напротив, дури и повеќе од тој што има печати и сервисна книшка

« Последно менување: 26 Септември 2017, 22:41:23 pm volenos »

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #95 на: 26 Септември 2017, 22:38:39 pm »
Другар го видел денес бравото. Вели дека било удрено од напред. Јбг убо и евтино нема ептен некој ако не е у зорт. Другар има купено од тука Форд. фокус 1.4 бензин, нов први газди се од Мида. Досега 80000км има поминато . Копчињата кај радиото се излижани и прозорите лупаат кога ќе ги затвориш ( стискаш копче да затвори, а тоа моторот уште си врти иако е затворен прозорот. Ете такви некои мани видов за 15 минути возење. Внатре ми е глупаво и ич не ми е модерно. Незнам дали за наш пазар се вакви и дали тоа е фабричко со прозорите но мене воопшто не ми се допадна.
И не е толку битно дали била удрена, битно е како е направена! Ако добро е средена  нема врска што е удрена (може куче удрил па браникот само го сменил) сепак е 10 години стара кола секако мора да е негде закачена

Се согласувам потполно. Моето прво возило беше Сузуки Марути. Имаше удрено и преправано беше кај десниот праг но беше добро средено и изгледаше супер. Некогаш и кога е фарбано е предност
Што знам незнам ја не би ептен ке ми боде во очи ако се приметува кога и да го видам и само ке си се нервирам. :(  подобро цела со гребаници не фарбана одколку цела фарбана и шминкана.

Ако е добро средена не би требало да ти боде очи нели. :)
Aко знам дека е правена и покрај тоа што ке биде добро средена но да бидеме реални никој продавач не би ти ко кажал тој податок збориме ако по некоја си случајност знам дека е правена пак не би ја купил  јок никако не можеш да знаеш што и се има задесено на таква кола е сега удрен браник, крило и такви некој работи па фарбани ајде да речам може и ке замижам ако остатокот од колата и моторот добро се покажат при предходно пробување.

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #96 на: 26 Септември 2017, 22:42:38 pm »
Другарчиња малце забегавме од темата вакви муабети се за во друга тема али ок јас сеуште си имам мака дајте постирајте ако ви улета од некаде некој добар Фокус или Брава и уште нешто јас сеуште чекам некој да шкртне и да каже нешто за моторите на овие 2 возила поздрав.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #97 на: 26 Септември 2017, 23:05:18 pm »
Од фокус добри ти се 1.8 TDCI , 1.6 ги избегнуваат поради проблеми со дизни.
Кај браво мотори се 1.9 и 2.0 М-Јет и со нив нема главоболки.  1.6 е исто така проблематичен. Те гледам дека се мачиш да најдеш убава кола. Има едно браво стои кај мене пред работа. 

Баш јас се обидував да го најдам човекот пред некое време, па комшијава до мене што има дуќан ми рече дека го начекал некогаш на паркинг и го прашал дали се продава . Тој Му рекол за некој месец кога ќе купел нова ќе го продавал. Инаку му спомнал ако добро памтам дека имало околу 90000км. што е можно бидејќи друго во таква состојба и немам видено.

Е сега ако сакаш утре да ти го сликам . Па да му барам на човекот број. Нормално ќе почастиш нешто за услугата ако го продава и завршиш работа.

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #98 на: 26 Септември 2017, 23:29:40 pm »
Од фокус добри ти се 1.8 TDCI , 1.6 ги избегнуваат поради проблеми со дизни.
Кај браво мотори се 1.9 и 2.0 М-Јет и со нив нема главоболки.  1.6 е исто така проблематичен. Те гледам дека се мачиш да најдеш убава кола. Има едно браво стои кај мене пред работа. 

Баш јас се обидував да го најдам човекот пред некое време, па комшијава до мене што има дуќан ми рече дека го начекал некогаш на паркинг и го прашал дали се продава . Тој Му рекол за некој месец кога ќе купел нова ќе го продавал. Инаку му спомнал ако добро памтам дека имало околу 90000км. што е можно бидејќи друго во таква состојба и немам видено.

Е сега ако сакаш утре да ти го сликам . Па да му барам на човекот број. Нормално ќе почастиш нешто за услугата ако го продава и завршиш работа.
Ако не ти е проблем да направиш некоја слика би било убаво од твоја страна ;D а за частење тоа е најмал проблем неколку луѓе до сега ми го пофалија 1.6 кај Фокусите али сакав да чујам нешто повеќе за тој мотор затоа и тука  прашувам бидејќи има членови од форумов што имаат големо познавање во оваа бранша ти си првиот кој ми го претпорачува 1.8.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #99 на: 26 Септември 2017, 23:56:35 pm »
Пак јас, не се фокусирај на тоа како е покажан  некој мотор, што ако 1.8 е покажан како добар мотор ама претходниот газда не го одржавал? По мое барај си некое количе со малце км по можност да не е увезено, и не биди ограничен на форд или фиат разгледај и нешто друго сепак купуваш половна кола а не нова
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #100 на: 27 Септември 2017, 00:01:05 am »
Браво и Брава не е исто, не ги мешај брзините.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #101 на: 27 Септември 2017, 00:17:35 am »
И јас го реков истото од поодамна, ама изглеа нешто проклизуе куплунгот :)

Брава е модел од 94 или 95, така да, не го барај тоа :)

Црното делува доста примамливо, мислам дека вреди да се види.
за овој буџет исто можеш (иако рече не сакаш кореец, ама вреди да се види) некој сид или i30

сидот од таа генерација е многу подобар, ако нема плинче ќе си ставиш и гајле немаш

kia
https://www.pazar3.mk/%D0%9E%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81/%D0%A1%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0/%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BFj%D0%B5/%D0%90%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC/%D0%92%D0%9E%D0%97%D0%98%D0%9B%D0%90/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8/Kia/cee-d/Kia-cee-d-1-4-/2751023
Aко не излезе некоја саглам Брава или Фокус можеби и ке се подразмислам за Корејциве. :)

a) Fiat Brava (1995):

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

б) Fiat Bravo (2007)

Бараме под б), се разбира :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #102 на: 27 Септември 2017, 00:33:27 am »
Пак јас, не се фокусирај на тоа како е покажан  некој мотор, што ако 1.8 е покажан како добар мотор ама претходниот газда не го одржавал? По мое барај си некое количе со малце км по можност да не е увезено, и не биди ограничен на форд или фиат разгледај и нешто друго сепак купуваш половна кола а не нова
Баш тие 2 возилца ми правеа најголем мерак ама изгледа така и ке биде  да се свртам и да барам нешто друго пошто очигледно ко за инает не сака по огласиве нешто саглам да искочи од истите 2.

Отсутен N0naMe

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 27 Септември 2017, 00:34:29 am »
И јас го реков истото од поодамна, ама изглеа нешто проклизуе куплунгот :)

Брава е модел од 94 или 95, така да, не го барај тоа :)

Црното делува доста примамливо, мислам дека вреди да се види.
за овој буџет исто можеш (иако рече не сакаш кореец, ама вреди да се види) некој сид или i30

сидот од таа генерација е многу подобар, ако нема плинче ќе си ставиш и гајле немаш

kia
https://www.pazar3.mk/%D0%9E%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81/%D0%A1%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0/%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BFj%D0%B5/%D0%90%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC/%D0%92%D0%9E%D0%97%D0%98%D0%9B%D0%90/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8/Kia/cee-d/Kia-cee-d-1-4-/2751023
Aко не излезе некоја саглам Брава или Фокус можеби и ке се подразмислам за Корејциве. :)

a) Fiat Brava (1995):

б) Fiat Bravo (2007)

Бараме под б), се разбира :)
Ја се извињавам и нема да се задеси друг пат ;D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
« Одговори #104 на: 27 Септември 2017, 09:26:24 am »
Eve druze vidi ova, sluchajno mi izleze na reklama5, jes da e od plac ama pisi deka dava garancija I broj na shasija ima ostaen da si proveris
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2614519

Sent from my A1-810 using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html