Автор Тема: Србија казнува?  (Прочитано 57131 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Србија казнува?
« Одговори #60 на: 21 Октомври 2017, 03:23:35 am »
И јас бев скоро за Белград, возат и побрзо од 120 но пред патарина прават пауза.

Казна стига по пошта ако просечната брзина ти е повисока од 120, за странски коли не знам како и дали ова функционира, јас правев пауза пред Пожаревац на идење и пред Алексински рудници на враќање.

Битно се мрднале од место, направиле чекор напред. Нормално дека не може се одеднаш на магичен начин да се среди, али коначно некој сака нешто да среди. на добар пат се. Рамноправноста, не-селективноста се многу битни за едно општество. Чим репаат ма сите казни што возат 120+ добро е.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
« Одговори #61 на: 21 Октомври 2017, 03:35:29 am »
Брзински ограничувања убиваат луѓе.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #62 на: 21 Октомври 2017, 07:28:27 am »
Српските патарини работат со картички. Инаку најверојатно функционира казнувањето за брзини поголеми од 120км/ч. Овие 2 месеци 4 пати по една недела бев во Србија и никој над 120 не вози на автопат.
ama policijata ne raboti so POS, pa ili imas gotovina vo sebe ili kje odis do najbliskiot grad da izvadis od bankomat
jas zborev za kazni plakjanje.
Казната ја наплаќаат на лице место?
Јас мислев дека ти дава уплатница да си платиш, како што е кај нас.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #63 на: 21 Октомври 2017, 12:01:10 pm »
Брзински ограничувања убиваат луѓе.
???
Се зезаш али ко бајаги ќе брзаат за кафе да пијат? И да брзаат на една патарина, на следната ќе возат 120... ваљда нема на секое да пијат кафина :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #64 на: 21 Октомври 2017, 16:30:30 pm »
Сега одев до Белград и не гледам која е патарината која мери. На ниедно ливче не ми пишува брзина.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #65 на: 21 Октомври 2017, 16:54:49 pm »
Сега одев до Белград и не гледам која е патарината која мери. На ниедно ливче не ми пишува брзина.
Не пишува освен ако немаш прекорачено, така ми кажаа.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #66 на: 21 Октомври 2017, 16:57:09 pm »
Не пишува освен ако немаш прекорачено, така ми кажаа.

И на мене истото ми го кажаа. А ептен ме интересираше колку ми беше просечната Белград - Ниш.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #67 на: 21 Октомври 2017, 21:03:24 pm »
Српските патарини работат со картички. Инаку најверојатно функционира казнувањето за брзини поголеми од 120км/ч. Овие 2 месеци 4 пати по една недела бев во Србија и никој над 120 не вози на автопат.
ama policijata ne raboti so POS, pa ili imas gotovina vo sebe ili kje odis do najbliskiot grad da izvadis od bankomat
neeee,odma posle patarinata kaj Nis koga odis nakaj skopje imase mala kukjarka montazna. tamu sedea cajkanite. plakjas patarina i te ceka cickoto i ti vika parkiraj
bla bla bla. i sea da platime, nemas gotovina dinari. chare... ili vadis od bankomat vo najbliskiot grad i se vrakjas nazad ili kaj `dobrite` cajkani menuvas evra za dinari na lice mesto po nivni kurs
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #68 на: 21 Октомври 2017, 21:11:11 pm »
Една Србија да биде светлосни години пред нас во секој поглед. Трагедија

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #69 на: 22 Октомври 2017, 17:15:59 pm »
neeee,odma posle patarinata kaj Nis koga odis nakaj skopje imase mala kukjarka montazna. tamu sedea cajkanite. plakjas patarina i te ceka cickoto i ti vika parkiraj
bla bla bla. i sea da platime, nemas gotovina dinari. chare... ili vadis od bankomat vo najbliskiot grad i se vrakjas nazad ili kaj `dobrite` cajkani menuvas evra za dinari na lice mesto po nivni kurs

kolkavo ti bese precekoruvanjeto i sto store?? :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #70 на: 22 Октомври 2017, 17:26:41 pm »
Една Србија да биде светлосни години пред нас во секој поглед. Трагедија
Ај што не е. Ама и незнам зошто би се изненадил кога би била.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #71 на: 22 Октомври 2017, 20:25:22 pm »

kolkavo ti bese precekoruvanjeto i sto store?? :D
me slikale na 148/149kmh.tolku i vozev
mi pisaa 5000 dinari, 2500 ako platis vednas. toa se 1200+ denari. normalna kazna
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #72 на: 22 Октомври 2017, 21:48:48 pm »
Овде последно кога возев гв-те со 129 јадев 35 еу али не знам колку поени, што сепак е прифатливо, мада сега не знам колку е...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #73 на: 23 Октомври 2017, 08:30:23 am »
Паушали. Нормално е од време на време да се платат. Сепак тоа е такса за нормално возење како сите останати на патот. Мора да е некоја пристојна цена.

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 226
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #74 на: 23 Октомври 2017, 08:51:54 am »
А казнуваат ли за затемнети стакла напред?

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk