Автор Тема: Прашања и советување  (Прочитано 201964 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Re: Одг: Прашања и советување
« Одговори #75 на: 24 Јули 2013, 10:38:38 am »
Да прашам.. Имам радио Блаупункт, постар модел, како тоа на сликата. Проблемот е во тоа што кога свири радио, понекогаш самото знае да си префрли на Цд, па пак на радио, и поише пати така. Знае некој што е проблемот, или да го фрлам?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Го имам и јас истиот проблем. Нити цд сака нити усб кога ќе почне само да префрла. Што кур може да му е?

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
Одг: Прашања и советување
« Одговори #76 на: 24 Јули 2013, 14:46:35 pm »
Кај мене глеам проблемот сам по себе се реши.  ???  Не успеав да најдам никакво решение по нетов, се утепав барајки.
 Иначе, ЦДто си работеше, арно ама кога немаше цд во плеерот знаеше само да си мења- де на цд, па на аух па на радио.

Проблемот исчезна кога случајно цдто кое го слушав го оставив внатре во плеерот и сменив на селекторот за да свири радио.. Го возев така на една подолга релација и кога гледам- НЕ СЕ МЕЊА САМОТО НА ЦД или аух.

Сега цело време има цд во плеерот и од тогаш не се мења своеволно. Д фак. Глупо радио.

Битно работи. 8)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
« Одговори #77 на: 21 Октомври 2013, 20:41:02 pm »
Луѓе итно ми треба совет, најдов вуфер кој ми прај мерак и сакам да го земам (650W), дечкото вика дека нема проблем да работи без појачало зошто не планирам да ставам барем не во блиска иднина. Па сега ме интересира дали е стварно така дали може да биде се ок без појачало ?

Можеби за некој е глупаво прашањево ама стварно не се разбирам па да си прашам :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #78 на: 21 Октомври 2013, 20:44:54 pm »
На што ќе го врзеш 650W, на радиото?

Сигурно не е 650W туку 100-200, ама радијата се едвај 22W. Тоа е поприлична дискрепанца.

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #79 на: 21 Октомври 2013, 20:57:59 pm »
Значи не е во ред вака да се поврзе ??

Јас пробав еден вуфер од пријател поврзан ми беше на жичките од елипсите директно и немаше проблем ама свиреше некој си 3 саати...

Утре најверојатно ќе одам да го видам па кажете што да праам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #80 на: 21 Октомври 2013, 21:02:18 pm »
Ќе свири не дека не. Ете баш пробај и кажи.

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #81 на: 21 Октомври 2013, 22:46:58 pm »
Ти викам веќе е пробано со друг вифер исто без појачало немаше проблем ама мене ми е за подолго време ако свири да не проблем, ама како и да е нема да стој цело време во кола заради одредени причини така да ќе го земам ако е сочуван (а на сликите е како нов и дечкото го потврди истото) па ќе видиме :)

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #82 на: 24 Октомври 2013, 17:04:03 pm »
Пробав и да кажам, виферот кај мене(поврзан како тој на вујкоми на елипси) не лупа ни пола од тоа што лупаше тој од вујкоми. Го поврзавме кај него на појачало цело југо се тресеше ми напраи ептен мерак па го земав и сеа ќе барам појачало :)

Отсутен Don K

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #83 на: 31 Октомври 2013, 20:17:59 pm »
Zdravo, imam Alpine 111rm 50x4 i me interesira dali mozam da stavam woofer bez pojacalo na nego? i do kolku vati da bide wooferot?

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #84 на: 31 Октомври 2013, 21:28:56 pm »
Јас истото сакав да го направам купив вуфер и сега барам појачало...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Аудиo опрема
« Одговори #85 на: 24 Ноември 2013, 11:52:46 am »
да ми кажете каде да најдам адаптери за предни звучници за вектра а, а и колку пари се движат одприлика за да знам да не ме закрпат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #86 на: 24 Ноември 2013, 12:44:56 pm »
Zdravo, imam Alpine 111rm 50x4 i me interesira dali mozam da stavam woofer bez pojacalo na nego? i do kolku vati da bide wooferot?
Ако сакаш така да играш без појачало, треба да го ставиш вуферот наместо задни звучници на самата полица. Може да ставиш на местото на задната полица плоча од 2-3цм медијапан да ти ја изработи некој со тапацир соодветен, и со две дупки за 8-10 инчни драјвери со голема ефикасност кои ќе ги ставиш во дупките. Ќе треба нископропусен филтер да се стави пред звучниците и тоа е тоа.

Друга опција не ми текнува во моментов.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #87 на: 24 Ноември 2013, 13:00:56 pm »
Woofer driver со две намотки, па да се искористат задните излези за wooferot. Ќе брка работа, со оглед дека alpine кога декларира снага, навистина ја има.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #88 на: 01 Декември 2013, 23:13:21 pm »
Дечки едно прашање. Имам вакво радио блаупункт и навидум ми изгледаше дека е само радио со цеде, па чачкајќи по опции наидов на опција аукс оф/он а нема фронтален влез за да стаиш кабел. Прашањето е дали со тие влезови (а тие се ваљда) на радиото одпозади и комбинација со кабелот на сликата би проработело радиото на аукс. И дали воопшто постои таков кабел да се купи у ск ?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #89 на: 17 Декември 2013, 18:39:54 pm »