Автор Тема: CARclub Тест: Ford Mondeo Business 1.5 TDCi  (Прочитано 18359 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Ford Mondeo Business 1.5 TDCi
« на: 17 Август 2017, 13:47:33 pm »

http://www.carclub.mk/2017/08/17/test-ford-mondeo-1-5-tdci-120-business-komforna-ekonomicnost/

--

Многу интересна комбинација од мотор и кола. Со овој мотор, Мондеото не е брзо, ама па не е ни поентата да биде. Доаѓа со интересна опрема (фино го склопиле тој Бизнис пакетот), а моторот е исклучително економичен. Низ град 6.2-6.5 (со клима, со нормално возење), а на отворено 5.0-5.1-5.2 ако се вози по знаци. Со клима, секако.

Како и да е, фина комбинација, за фина цена.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Одг: CARclub Тест: Ford Mondeo Business 1.5 TDCi
« Одговори #1 на: 17 Август 2017, 13:59:30 pm »
Одлично ауто, со добар мотор, атрактивна цена и супер опрема. Има 2 најважни работи а тое се андроид ауто/епл карплеј и греење на ветробранско стакло. Кој вози често во зима си знае. Место да гребеш стаклото и да се мрзнеш, си седиш во ауто 1 минута и све е стопено.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #2 на: 17 Август 2017, 14:03:29 pm »
Многу глупа и висока предница

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #3 на: 17 Август 2017, 14:50:45 pm »
Супер е колава, лична и убава.

Единствено што не личи се тие малите бандажи, веројатно некој мисли дека може истите од фиеста да ги стави на вакво колиште.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 172
« Одговори #4 на: 17 Август 2017, 15:13:05 pm »
Според мене VW Passat- ot изгледа more classy. A 1.6 моторот влече повеќе. Да беше цената рамно 20 бона ќе беше атрактивно, вака за скоро иста цена има автомобил што ќе трае подолго и е од попрестижен бренд

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #5 на: 17 Август 2017, 16:00:59 pm »
Според мене VW Passat- ot изгледа more classy. A 1.6 моторот влече повеќе. Да беше цената рамно 20 бона ќе беше атрактивно, вака за скоро иста цена има автомобил што ќе трае подолго и е од попрестижен бренд

Според мене VW Passat- ot изгледа more classy.
Прашање на вкус. Можеби да, можеби не. Пасатот е доста обожувано возило во Чаир, Тетово, Гостивар, Валона, Саранда, Тирана, Приштина. Мондеото не е.

A 1.6 моторот влече повеќе
Не влече, доста е тромав во Пасат. Самоубиствено спор како 1.5tdci

Да беше цената рамно 20 бона ќе беше атрактивно
Се согласувам, за 20 бона ќе беше подобра опција од Пасат. За 22.000 евра се зима Суперб, Октавија напукана до кров со опрема. Можеби Октавија РС. Можеби Мерк, Бембера или сличен германец на старо со мала километража

вака за скоро иста цена има автомобил што ќе трае подолго и е од попрестижен бренд
За скоро иста цена имаш автомобил кој што е ист бренд како Мондеото.

За да биде мондеово добро треба да чини под 20к и да го даваат со 1.5 екобуст.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #6 на: 17 Август 2017, 16:02:54 pm »
1.6 tdi so 115 konja i 250nm vlece podobro od 1.5 tdci so 120 konja i 275 nm?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #7 на: 17 Август 2017, 16:04:42 pm »

Не влече, ама дека е во Пасат па мора да се потресеме, дека 1.6 е добар, а 1.5 е лош.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 17 Август 2017, 16:07:28 pm »
од лошо полошо.. :)

Туку, ова е модел на возило кое го даваш на вработените као службено ауто. Да не мора бонуси да им даваш у ќеш на крај на година за да имаат за нова кола...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #9 на: 17 Август 2017, 16:10:00 pm »
Само мене ми е или новиов дизајн на форд ми влече накај Хјундаи ? или може обратно е ?

Според мене VW Passat- ot изгледа more classy.
Прашање на вкус. Можеби да, можеби не. Пасатот е доста обожувано возило во Чаир, Тетово, Гостивар, Валона, Саранда, Тирана, Приштина. Мондеото не е.

Ме интересира, И...?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #10 на: 17 Август 2017, 16:31:02 pm »
од лошо полошо.. :)

Туку, ова е модел на возило кое го даваш на вработените као службено ауто. Да не мора бонуси да им даваш у ќеш на крај на година за да имаат за нова кола...
Хах чекај допрва доаѓа тој тест Симо. Си ја утнал темата. :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4758
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #11 на: 17 Август 2017, 16:58:38 pm »

Во Валона, Саранда и Тирана, Мерцедес е најобожувано возило :)

Ама ПАСАТ Е НАЈБОЉЕ КОЛА!!!!
Во кој поглед е најбоље? Ја имаш? Си ја возел? Кој модел? Кој мотор? Кое ниво на опрема?
Цитирам: ,,Па, не знам али топ е, ме возеше колегата еднаш и во све е најбоље, боље е од Ауди БМВ Мерцедес!''
Цитирам: ,,Министерски е братче“ - особено ако е црн и му ги затемниш стаклата 90%, тогаш сите ќе мислат дека си фаца/мафијаш/министер :D
Цитирам: ,,Кој ќе те застане со ваква кола (црн пасат со затемнети стакла), пајак не те крева, џандар не те запира, ќе ти се плашат, нема да знаат кој си“ - синдромот на локално ,,шерифче“...оди во комплет со освежувач за воздух во форма на грбот на МВР закачен на ретровизор и флуросцентно елече, така можеш да паркираш во било кој локал на сама маса ко ќе идеш на афтерче.

Локално е модерен Пасатот, па се очекува да наидеш на комшивска согласност и да бидеш социјално прифатен во кладиница ако кажеш дека е најбоље, без принесување аргументи поткрепени со факти, туку ако сите така викаат, мора да е така.

П.С. Немам ништо против марката или моделот, само пробувам да ја доловам идеологијата на ликовите што јачаат одредени марки/модели без трошка познавање, искуство или објективност.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #12 на: 17 Август 2017, 17:00:10 pm »
Радо би го поседувал и возел цела година. Ефтина регистрација, мала потрошувачка, малку кнап за паркинг скоро пет метри, се на се ме густа мучо.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #13 на: 17 Август 2017, 17:01:04 pm »

Во Валона, Саранда и Тирана, Мерцедес е најобожувано возило :)

Ама ПАСАТ Е НАЈБОЉЕ КОЛА!!!!
Во кој поглед е најбоље? Ја имаш? Си ја возел? Кој модел? Кој мотор? Кое ниво на опрема?
Цитирам: ,,Па, не знам али топ е, ме возеше колегата еднаш и во све е најбоље, боље е од Ауди БМВ Мерцедес!''
Цитирам: ,,Министерски е братче“ - особено ако е црн и му ги затемниш стаклата 90%, тогаш сите ќе мислат дека си фаца/мафијаш/министер :D
Цитирам: ,,Кој ќе те застане со ваква кола (црн пасат со затемнети стакла), пајак не те крева, џандар не те запира, ќе ти се плашат, нема да знаат кој си“ - синдромот на локално ,,шерифче“...оди во комплет со освежувач за воздух во форма на грбот на МВР закачен на ретровизор и флуросцентно елече, така можеш да паркираш во било кој локал на сама маса ко ќе идеш на афтерче.

Локално е модерен Пасатот, па се очекува да наидеш на комшивска согласност и да бидеш социјално прифатен во кладиница ако кажеш дека е најбоље, без принесување аргументи поткрепени со факти, туку ако сите така викаат, мора да е така.

П.С. Немам ништо против марката или моделот, само пробувам да ја доловам идеологијата на ликовите што јачаат одредени марки/модели без трошка познавање, искуство или објективност.

Тоа е тоа "classy".

Не би додал ништо повеќе од тоа што е напишано. 

Во право си за Мерцедесите во Албанија.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #14 на: 17 Август 2017, 17:09:05 pm »

Во пасат 1.6тди е 120кс и 250нм од 1750-3500 мондеово 270нм од 1750-2500. Мондеово побрзо издишува:)