Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 223686 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2067
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #750 на: 18 Јули 2026, 21:56:00 pm »
Iskustvo so auto nb Tetovo avtopat? Premium vozila nosat, a mi fakja oko eden mercedes..
Мислам дека на @andrejnaumovski М2ката му ја носеа, ако знае нешто, нека се јави на главна каса :)

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2568
« Одговори #751 на: 18 Јули 2026, 22:16:26 pm »
Iskustvo so auto nb Tetovo avtopat? Premium vozila nosat, a mi fakja oko eden mercedes..
Мислам дека на @andrejnaumovski М2ката му ја носеа, ако знае нешто, нека се јави на главна каса :)

Јас имав супер искуство за увоз со нив, брзи, професионални, во среда ми одобрија лизинг, четврток ја имаа платено колата во Германија без капар без ништо. Тука хомологација за еден ден завршена откако стигна. Во темата за М2ката првите неколку страни е детално опишан процесот.

Какви им се возилата таму, не знам, ама би требало да се добри.

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #752 на: 18 Јули 2026, 22:24:10 pm »
Fala Andrej,

Sea brzo imaat c220d merc doneseno, toj go gleam.. samo mi trebase nekoj bar nekakvo iskustvo da spodeli. Neam nekoj majstor pa da odam so nego da ja gleam, carvertical samo. A vo mercedes na proverka fizicki nema kako da ja odnesam, ne se registrirani valjda, so slep ne ke ja nosam...

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #753 на: 18 Јули 2026, 22:29:44 pm »
Fala Andrej,

Sea brzo imaat c220d merc doneseno, toj go gleam.. samo mi trebase nekoj bar nekakvo iskustvo da spodeli. Neam nekoj majstor pa da odam so nego da ja gleam, carvertical samo. A vo mercedes na proverka fizicki nema kako da ja odnesam, ne se registrirani valjda, so slep ne ke ja nosam...

Јас како што знам имаат пробни таблици за пробни возења, така да мислам тоа не е проблем.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18144
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #754 на: 20 Јули 2026, 13:00:38 pm »
Fala Andrej,

Јас искрено те советувам да ја носиш на шлеп кај и да треба. Тоа што ќе го платиш на шлеп служба може да ти заштеди илјадници евра во иднина. Ако испадне дека е се во ред, ќе биде како да си ја платил колата 200-300 евра плус.

Многу пари се во прашање да оставиш само на Car Vertical проверка.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2905
« Одговори #755 на: 20 Јули 2026, 13:48:16 pm »
Fala Andrej,

Јас искрено те советувам да ја носиш на шлеп кај и да треба. Тоа што ќе го платиш на шлеп служба може да ти заштеди илјадници евра во иднина. Ако испадне дека е се во ред, ќе биде како да си ја платил колата 200-300 евра плус.

Многу пари се во прашање да оставиш само на Car Vertical проверка.
Не знам дали има опција, да платиш пробни таблици, да ставиш гориво и со придружба од фирмата што ја продава колата, да направите пробно возење и ако има можност да се отиде до сервис на Мерцедес. Како што кажа, се работи за премиум возила со „премиум“ цена, мора да постои начин да се проверат поубаво.
Своерачен потпис ;)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18144
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #756 на: 20 Јули 2026, 13:58:18 pm »
Пробните таблици се врзани со технички преглед, така да треба да им го платиш и тоа, т.е. треба тие да одат и да направат технички, да извадат пробни на свое име, па да те дружат да ја проверуваш колата.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #757 на: 20 Јули 2026, 13:58:46 pm »
Ко што спомнав погоре, како и сите други импортери на возила, во АутоНБ имаат (бар 99% сум сигурен) од металните пробни таблици наменети баш за пробно возење на возилата. Не би требало да е проблем да ја пробаш колата и да ја однесеш на проверка исто.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7187
  • Бенве сие бенве
« Одговори #758 на: 20 Јули 2026, 14:11:36 pm »
На такви скапи возила и салон ако немаат пробни табли срамота е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3943
« Одговори #759 на: 20 Јули 2026, 16:08:23 pm »
Сите веќе имаат жолти пробни табли.

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #760 на: 20 Јули 2026, 18:15:53 pm »
Fala drugari na sovet. Se soglasuvam so site vas. Planiram da odam denovive ama i pocekuvam da ne izleze slicen oglas. Se mislam za tie pari da si zeam formentor ili teramar, novo si e novo ama vo c class mi e merakot :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4110
« Одговори #761 на: 20 Јули 2026, 20:22:24 pm »
Краток е животот купи си тоа што ти праи мерак:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен boksata

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #762 на: 20 Јули 2026, 22:57:31 pm »
Некој да сподели искуство со Ауто Груп 2015?
Гледам дека цените се со 1000-2000 евра поефтини од други плацеви.

Конкретно заинтересиран сум за Tiguan-от:
https://www.facebook.com/autogrup2015/posts/pfbid02LiUBZ3gd73SJ6YphrssDDPvLqoPHBF6JH4aCNfBhQjWtn3tMcMUHVKeSmrdMiEUVl

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2905
« Одговори #763 на: 21 Јули 2026, 07:28:20 am »
@boksata Важат за добар плац, со вистински податоци за колите. Баш така, за нијанса се поевтини од другите поизвикани фирми. Баш гледав еден Тусон, за 1000+ евра е поевтин од другите плацеви.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2067
« Одговори #764 на: 21 Јули 2026, 08:07:17 am »
Некој да сподели искуство со Ауто Груп 2015?
Гледам дека цените се со 1000-2000 евра поефтини од други плацеви.

Конкретно заинтересиран сум за Tiguan-от:
https://www.facebook.com/autogrup2015/posts/pfbid02LiUBZ3gd73SJ6YphrssDDPvLqoPHBF6JH4aCNfBhQjWtn3tMcMUHVKeSmrdMiEUVl
Кумот мој купи од тука Пежо 3008, засега 40.000км има поминато, нема никакви проблеми и забелешки дека имало измама.