Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 131043 пати)

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #510 на: 15 Јануари 2024, 20:07:07 pm »
Има еден на форумот Ауди Q5 со реални 350000 и детален опис на сервиси и не може да продаде испод реална цена, а вратени од 260000 на 160000 и купување за поскапо не е проблем.

Кој ментален склоп сме не е можно

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
    • MVP Ring
« Одговори #511 на: 15 Јануари 2024, 21:01:45 pm »
Има еден на форумот Ауди Q5 со реални 350000 и детален опис на сервиси и не може да продаде испод реална цена, а вратени од 260000 на 160000 и купување за поскапо не е проблем.

Кој ментален склоп сме не е можно
За тој ментален склоп се виновни и самите плацеви. Нема возило на оглас со над 200км, се е со вратени километри.

Народот се навика, потајно се надева дека тие бројки се вистински итн...

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #512 на: 15 Јануари 2024, 22:09:17 pm »
Народот повеќе се "пали" на добри приказни,од жена,адвокат,доктор и што ти ја знам.
Во реалноста ко ке видиш дека жената,докторот,адвокатот го трти 200 на автопат,ама битно филот на тортата е супер.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
« Одговори #513 на: 15 Јануари 2024, 22:45:16 pm »
Народот повеќе се "пали" на добри приказни,од жена,адвокат,доктор и што ти ја знам.
Во реалноста ко ке видиш дека жената,докторот,адвокатот го трти 200 на автопат,ама битно филот на тортата е супер.
Mi se dopagja muabetov

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #514 на: 15 Јануари 2024, 22:59:18 pm »

И ќе речеш, чекај ќе купам кола од некој камионџија, повеќе е во камион него кола. И ќе купиш од мечето кола, а он сменил 2 мотора и 3 мењача од малтретирање, и наковална расцепил.  ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #515 на: 15 Јануари 2024, 23:03:54 pm »
Од мене ќе добиеш вистина и реална состојба на возилото.
Јас побрзо би купил кола со променет менувач одколку од адвокатот кој не сменил масло во менувачот 250Ккм,а моторно масло на секои 30Ккм,али секој со своето.

Инаку јас си тестирам,ете се е исто и со другиот менувач,така да сега имам фазлљ менувач,можам слободно да ја малтретирам повеќе  :D.
Али гледајки по автопат можам да кажам дека секоја трета Ц класа се вози до трт. ;D

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2086
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #516 на: 16 Јануари 2024, 09:09:05 am »
хахахааа

Отсутен Liam228

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #517 на: 23 Јануари 2024, 23:48:49 pm »
Авто плац ИМОЛА, убедливо најлоша услуга.Пред една недела имав ситуација кадешто за проба на возило, бараат да им оставиш капар доколку сакаш да го пробаш возилото. Замислете, ти вика еве ти гарантирам дека е добро возилото, што ако го пробаш а не сакаш да го купиш. Купуваш возило од 10.000 евра или кошула од пазар?

Отсутен supernal

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #518 на: 30 Јануари 2024, 19:48:22 pm »
Ас Ауто - Крива Паланка

Во саботата се јавувам да прашам што како за еден голф што имаа објавено,  ми вика се топ, прва фарба, не е ударано, 100% реални километри нотарска гаранција на дигитална табла не можело да се враќат, 1 година гаранција за исправност на возило бла бла бла бла... и му викам утре (недела) може ли да дојдам да го видам, вика може.

Недела сабајле, јас спремен со пари, му се јавувам и му викам може ли да ми пуштеш VIN број на вибер (за да го проверам на carVertical), вика ок. Чекам.. 15мин, 30мин, саат време веќе и му се јавувам.. друже чекам те за број на шасија да ми пуштеш.. „Абе го продадов сега бе брат, голф е тоа, т'к, т'к одат тие“. Ок, првично поверував пошто ги следам на фб и имам повеќе пати видено огласи од нив од типот „Продадено после 1 час од објава“.

Попладнето пуштаат 2-3 сториња за продадени коли, голфот го нема таму. Му викам на татко ми, ај јави се од твојот број и прашај за колата. Се јавува.. колата стои :)

Е сеа, колата увезена од Италија, со гаранција за километри, за исправност, к*р се тресе у ладна вода.. зошто не дава VIN? :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #519 на: 30 Јануари 2024, 20:40:45 pm »
Ас Ауто - Крива Паланка

Во саботата се јавувам да прашам што како за еден голф што имаа објавено,  ми вика се топ, прва фарба, не е ударано, 100% реални километри нотарска гаранција на дигитална табла не можело да се враќат, 1 година гаранција за исправност на возило бла бла бла бла... и му викам утре (недела) може ли да дојдам да го видам, вика може.

Недела сабајле, јас спремен со пари, му се јавувам и му викам може ли да ми пуштеш VIN број на вибер (за да го проверам на carVertical), вика ок. Чекам.. 15мин, 30мин, саат време веќе и му се јавувам.. друже чекам те за број на шасија да ми пуштеш.. „Абе го продадов сега бе брат, голф е тоа, т'к, т'к одат тие“. Ок, првично поверував пошто ги следам на фб и имам повеќе пати видено огласи од нив од типот „Продадено после 1 час од објава“.

Попладнето пуштаат 2-3 сториња за продадени коли, голфот го нема таму. Му викам на татко ми, ај јави се од твојот број и прашај за колата. Се јавува.. колата стои :)

Е сеа, колата увезена од Италија, со гаранција за километри, за исправност, к*р се тресе у ладна вода.. зошто не дава VIN? :)
што се замараш зашто не дава ВИН? Баталуваш и идеш од друго место да купиш. За твои пари нема ти да го молиш него. Плус ако више проверуваш, те ти се исплати да проверуваш, иди кај професионалци како Аутоекспертиз и уживај си.

Отсутен bakigvg

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #520 на: 30 Јануари 2024, 20:46:03 pm »
Ас Ауто - Крива Паланка

што се замараш зашто не дава ВИН? Баталуваш и идеш од друго место да купиш. За твои пари нема ти да го молиш него. Плус ако више проверуваш, те ти се исплати да проверуваш, иди кај професионалци како Аутоекспертиз и уживај си.

Како да иде до Скопје ? Да ја качи колата од Крива Паланка на шлеп и да ја носи на проверка во Скопје  ? Има ли логика ?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #521 на: 30 Јануари 2024, 20:50:24 pm »
Затоа и напишав ако ти се исплати да проверуваш. Секој со својата математика.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5928
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #522 на: 30 Јануари 2024, 21:01:39 pm »
Малку от.
Има некоја таква проверка во Ќустендил или друг дел од Бугарија?
Дијагностичкиот дел би го поминал јас, механичкиот (мал дел) и автолакерскиот дел да го провери некој овластен за тоа?

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2171
« Одговори #523 на: 30 Јануари 2024, 21:27:49 pm »
Vin ќе провериш за 20тина евра. Не знам дали е валиден кодот за попуст од ауто анализа. Си заштедваш и време и пари.
Ако не добиеш вин број нема потреба од гледање на тоа возило воопшто.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #524 на: 30 Јануари 2024, 21:31:24 pm »
Малку от.
Има некоја таква проверка во Ќустендил или друг дел од Бугарија?
Дијагностичкиот дел би го поминал јас, механичкиот (мал дел) и автолакерскиот дел да го провери некој овластен за тоа?
Јас од Бугарија не би купил потковица за коњ,а не со цел памет да тргнам по кола во Бугарија.